HHO GENERATOR

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: HHO GENERATOR

PostPostao/la gkuzic21 » 26. 01. 2011. (15:45)

u privitku je shema za MAP senzor bez kojega necete nista postić,on sluzi za smanjivanje dovoda goriva..
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
gkuzic21
New Entry

PostPostao/la gkuzic21 » 26. 01. 2011. (15:47)

drugi privitak
gkuzic21
New Entry

PostPostao/la gkuzic21 » 26. 01. 2011. (15:50)

privitak 3
gkuzic21
New Entry

PostPostao/la žbirac » 26. 01. 2011. (22:36)

gkuzic21 ali imaš kakva iskustva s ovim hho-generatorom???
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la gkuzic21 » 26. 01. 2011. (22:56)

nemam,ali imam brdo informacija koje sam prikupio,misleći ga napraviti..a za ovaj jednostavni regulator koji svaka budala moze napravit tip iz Bjelovara mi je tražio 900kn!!Al,uz malo truda sve se nađe,jedino se teško odlučit koji tip samog generatora napravit,tu nema nekih proračuna,nego probaj,pa ako daje malo hho,mjenjaj.....
gkuzic21
New Entry

PostPostao/la gkuzic21 » 26. 01. 2011. (22:59)

žbirac je napisao/la:
Denis je napisao/la:Kako sam skuzija to se udruzila neka ekipa entuzijasta na forumu pa svak kemija s HHO-om i onda se "bratski" dogovaraju sto i kako. Jako poucan forum, mada nisam puno razumija al mi vrag ni da mira dok nisam sve procita.. Ima tu nesto i svaka im cast :clap:

:shock: Slažen se da ima nešto, ali ipak nije se igrat s vodikom baš pametno
vodik je drugi po redu zapaljivi plin, vrlo je eksplozivan plin i visokokaloričan je i samim tim razvija velike temp, uz to vodik je lakši od zraka, lako "iscuri" na spojevima, tamo gdje ni zrak ni voda ne prolaze.

Explozije se ne trebas plašit,jer plin ne tlačiš u bocu,nego prolazi kroz bubbler koji spijecava bilo kakav povrat do generatora,jos uz to sve skupa ograničiš osiguračem,pa ako povuče previse,on crkne..
gkuzic21
New Entry

PostPostao/la gre » 28. 01. 2011. (11:11)

gkuzic21, molim te da me ispraviš ako sam u krivu i da mi pojasniš sam rad cijelog sustava. Znaći, imamo HHO generator (kažu da je najbolji sa suhim čelijama) koji daje cca 2 litre HHo na sat, prije toga imamo komad elektronike koji daje konstantnu struju prema HHO generatoru (jel se može bez ove elektronike???) iz HHO generatora plin ide u "bubler" (to je posuda s vodom u koju se uroni cijev sa dovodom HHO plina) iz bublera ide na usis zraka.
E sad me zanima ove sheme sa MOP senzorom što si postavio, jel se tu rad o postojećem MOP senzoru u autu pa se njega sa ovim potenciometrima spizdi da pokazuje manji protok zraka s tim i manje goriva (koji se nadoknadi sa HHO) ili je potrebno staviti još jedan MOP senzor.
Dalje, gdje dovesti HHo plin, iza MOP senzora ili ispred?
Šta je sa radom auta na minimumu gdje nema potrebe sa ovolikom količinom HHO?

Hvala unaprijed
gre
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Jedrilica El Bimbo

PostPostao/la gkuzic21 » 28. 01. 2011. (19:01)

1;Taj komad elektronike ti nije potreban samo osigurač i ampermetar,tako da uvjek znas koliku ti struju vuce,i osiguračom ograničiš struju
2;Bubbler ti je ubiti posuda koja sluzi kao nepovratni ventil,tj.ako u bilo kojem slučaju dođe do nkog zapaljenja,da sve prestane u toj vodi
3;Na map senzoru presječeš žicu koja regulira dotok goriva,i u seriju spojis ovaj potenciometar kojim ces smanjit dotok goriva,po potrebi
4;po meni bi auto na ler gasu(minimumu)moralo moć radit bez benzina,ili sa skroz prigušenim potenc.,dakle samo na hho

Nadam se da sam bio od pomoći,imam jednu extra datoteku u PDF-u,al je zipovana10mb,pa neznam kako da je podjelim,s vama koje zanima... :clap: :clap:
gkuzic21
New Entry

PostPostao/la gkuzic21 » 28. 01. 2011. (20:03)

gkuzic21
New Entry

PostPostao/la žbirac » 28. 01. 2011. (22:27)

:thumbup: :thumbup: :thumbup: na trudu i volji...
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

PostPostao/la gkuzic21 » 29. 01. 2011. (06:53)

nema na čemu...
gkuzic21
New Entry

PostPostao/la som » 02. 02. 2011. (20:58)

som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Pape » 02. 02. 2011. (22:51)

...pa evo mogu reć da san se načita po ovoj temi, nagleda filmića...čak i Mythbustersa...ali još ne znan šta bi mislija o ovome. :think: evo skinija san i ovi pdf od gkuzica...i nije nikakav problem napravit taj HHO generator :thumbup: ....al eto tribalo bi provat pa vidit šta će se desit. nisan vidija nigdi koje su mane ovog sistema, samo fala. čak se i slažem donekle poznavajuči fiziku sa ovim skepticima, al opet, uvik postoji....if....isto tako zakoni fizike su tu i puno puta su obične predpostavke dok ih netko ne sruši novima ili ih jednostavno nadopuni...... koliko san svatija taj generator proizvodi i kisik uz vodik i prilikom izgaranja u motoru ponovo ka nastaje voda. e sad iz iskustva poznavajuči da su sviće u benzinskom motoru osjetljive na vlagu... vidim potencijalni problem. e sad ne mora ni to ništa značit...ajmo dalje...HHO generatoru triba 30-tak ampera...ok ništa specijalno za alternator, motor bi triba gutat nešto više goriva za pokrit taj gubitak snage...dalje temperatura gorenja vodika...koliko ono 3000 stupnjeva pa i više...škodi li šta čelima klipana, ventilima, sicevima, samoj aluminijskoj glavi??!... moga bi još...al ispast će biblija...
dalje...spominju čak i diesel motore da mogu pokretat sa vodikom. nisam vidija nijedan filmić sa dizelom...dakle, šta, kako?...poznavajuči princip rada dizela...još mi je manje jasno...jer je vodik puno zapaljiviji od samog dizel goriva...a znan da kad pomišaš dosta benzina sa dizelom pa upališ motor da ovi radi ko let lampa i brzo ode sve u prdac....bezuljac bi dakle još moga radit na ovo...ali koliko...nisan vidija ni jedan filmić da se vozi...pa vozi...pa vozi...svi upale...malo radi pa ugase...tribalo bi uzest neku stari yugo ovo složit po uputama pa se vozat i vidit do kad će izdržat....dakle malo experimentirat. ja bi rado se poigra sa ovim jer volim experimentirat pogotovo ako se radi o ovim ekološkim stvarima...al eto ja neman trenutno ni vrimena ni volje ni živaca zahebavat se sad sa tim...ko ima volje ovako nešto složit a da je ovde u blizini ST-a vrlo rado ću doć pogledat to "čudo" kako funkcionira i radi....eto zanima me, ako ništa drugo, iz čiste ljudske znatiželje da vidim i pokupim nešto novo...
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la žbirac » 03. 02. 2011. (00:07)

Pape je napisao/la:..koliko san svatija taj generator proizvodi i kisik uz vodik i prilikom izgaranja u motoru ponovo ka nastaje voda. e sad iz iskustva poznavajuči da su sviće u benzinskom motoru osjetljive na vlagu...

vodik izgori skupa s gorivom, pri tom procesu kisik potpomaže gorenje, po nekoj logici nema vode a i ako ima velika je temperatura i vrlo brza izmjena taktova pa valjda para izađe kroz ispuh

Pape je napisao/la: HHO generatoru triba 30-tak ampera...ok ništa specijalno za alternator, motor bi triba gutat nešto više goriva za pokrit taj gubitak snage...

generator za auto "vuče" oko 15-20 Ampera, mislin da je osigurać od 30-ak ampera

Pape je napisao/la: dalje temperatura gorenja vodika...koliko ono 3000 stupnjeva pa i više...škodi li šta čelima klipana, ventilima, sicevima, samoj aluminijskoj glavi??!...

Navodno temperatura nestvara problem, već problem stvara vezivanje vodika s metalom (ulazi u pore metala) navodno izaziva "raspadanje" metala, no ispostavilo se da je to zanemarivo, bar tako istraživanja govore

Pape je napisao/la: spominju čak i diesel motore da mogu pokretat sa vodikom. nisam vidija nijedan filmić sa dizelom...dakle, šta, kako?...poznavajuči princip rada dizela...još mi je manje jasno...jer je vodik puno zapaljiviji od samog dizel goriva...a znan da kad pomišaš dosta benzina sa dizelom pa upališ motor da ovi radi ko let lampa i brzo ode sve u prdac.....

e brate pape, ovo nije ni meni jasno, navodno, vodik se zapali prije diesela, i kad se on upali razloži i pojednostavni molekulu diesela te se bolje zapali, ne minja kemijski sastav diesela pa je to valjda to... i mene ovo zanima, pa san malo proštudira :D :wave: :wave: :wave:
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

PostPostao/la Denis » 03. 02. 2011. (08:32)

Najbolje pricekati godinu, dvi pa ako to bude valjalo onda ce se moci i u trafici kupiti kako je pocelo :D
Denis
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Primorka 630

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.