Tohatsu 40 tldi ili Yamaha 40 4t ili možda klasični 2T?

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Tohatsu 40 tldi ili Yamaha 40 4t ili možda klasični 2T?

PostPostao/la Bullitt » 31. 01. 2011. (00:59)

slot je napisao/la:ali to ti je sada čitava študija oko toga..moraš i procijeniti koliko češ prolaziti godišnje,,,je da češ za razliku u cijeni motora moči proći cca 100-150 radnih sati mukti ,ali i to prođe brzo..a i 4T ako čemo gledati isto moreš sam skoro servisirati ima i jeftinijih sevisera pa nije sve tako crno...ja znam jednog koji ima yamahu već petu godinu i samo je prvu radio u ovlaštenom a kasnije na drugom mistu di je jeftinije

Pa baš ne znam da je prodajna cijena TLDI puno manja od Yamahe,mislim da su tu negdi,jedino meni ne treba el. trim.,znam da ih mogu sam servisirati,imam motor cestovni koji nema servisa u gradu pa kad sam treba jednom ići u drugi grad radi servisa a billo je loše vrime,odj**a sam garanciju,skinija s neta ser.manual i počea sam servisirat,i nikad problema, vanbrodski nebi baš, rizik je to :eh: .,more,nikad ne znaš,garanciju vrijedi imat.
slot je napisao/la:evo kako se more napraviti serviš...kako meni kum radi...jer i ti sigurno neš raditi 100 sati na godinu ako je u privatne svrhe.,.,kad dižeš brod za dati koper tako sa jednim udarcom riješiš i servis....inače nama je u vodicama nadohvat ruke pa serviser dolazi na licu mista,ai kod vas u zadru također nema problema

Ma znam za tu foru,razmišlja sam o tom.,normalno da bar jednom godišnje moraš izvadit brod van,dat koper,nešto možda dogradit,popravit.,e onda pozvat i servisera da riješi servis na motoru.,zato sve to i pitam da vidim koliko otprilike košta, ne znam koliko će se sati radit godišnje,kupanje,vjerojatno vikend ribolovni pohodi,,panulu namjeravam pretežno odrađivat s pomoćnim to ćemo još sve skupa vidit.
Bullitt
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Nautika 500K2 poludeplasman,VB 2T 15ks

PostPostao/la marin » 31. 01. 2011. (01:11)

Bullitt je napisao/la:
Pa baš ne znam da je prodajna cijena TLDI puno manja od Yamahe,mislim da su tu negdi,jedino meni ne treba el. trim.,znam da ih mogu sam servisirati,imam motor cestovni koji nema servisa u gradu pa kad sam treba jednom ići u drugi grad radi servisa a billo je loše vrime,odj**a sam garanciju,skinija s neta ser.manual i počea sam servisirat,i nikad problema, vanbrodski nebi baš, rizik je to :eh: .,more,nikad ne znaš,garanciju vrijedi imat.

prije kad san gleda tldi i općenito tohatsu je bija povoljniji novi od ostalih motora, ne znam kako je sad ali mi se čini da je još uvik povoljniji

ne znam ima li ko iskustva s tim, ali čuo sam da ti tldi mogu dugo radit na minimumu bez problema i štete za motor uz minimalnu potrošnju, da li je to istina ne znam , ali bi moglo bi ti bit zanimljivo ako panulaješ i dosta radiš na minimumu
marin
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la aladin » 31. 01. 2011. (10:34)

slot je napisao/la: ....i ti sigurno neš raditi 100 sati na godinu ako je u privatne svrhe....

hm, hm... neces vjerovati kako se covjek lako prevari :-)) Javi se za godinu dana da cujemo rezultate
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la slot » 31. 01. 2011. (13:42)

aladin je napisao/la:
slot je napisao/la: ....i ti sigurno neš raditi 100 sati na godinu ako je u privatne svrhe....

hm, hm... neces vjerovati kako se covjek lako prevari :-)) Javi se za godinu dana da cujemo rezultate

pa meni bi bilo osbno drago da tako bude :thumbup: ...mada triba i skupiti 100 uri na malom brodiću,ako ti je samo za rekreaciju
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la lošinj » 31. 01. 2011. (16:36)

Moj je od 10 mjeseca natukao preko 100 sati,a još je dosta loše vrijeme.Dok je motor bio u Vodicama servisirao ga je Pražen.Cijena Yamahe i Tohija su iste ,a kada usporediš servis malo je skuplje na Yamahi,ali kada zbrojiš ulje koje stalno nadolijevaš u Tohija dođe ti na isto.Ako mi je Yamaha trošila 5 l, onda bi Tohi cca. 6.Pa sa obzirom da sam u dva mjeseca prešao preko 100 sati to ti je ušteda od cca. 100l ili 900 kn.
lošinj
Old Senior Member

Tip plovila: Marlin 16, Yamaha 40/70.

PostPostao/la slot » 31. 01. 2011. (17:51)

lošinj je napisao/la:Moj je od 10 mjeseca natukao preko 100 sati,a još je dosta loše vrijeme.Dok je motor bio u Vodicama servisirao ga je Pražen.Cijena Yamahe i Tohija su iste ,a kada usporediš servis malo je skuplje na Yamahi,ali kada zbrojiš ulje koje stalno nadolijevaš u Tohija dođe ti na isto.Ako mi je Yamaha trošila 5 l, onda bi Tohi cca. 6.Pa sa obzirom da sam u dva mjeseca prešao preko 100 sati to ti je ušteda od cca. 100l ili 900 kn.

cijena tohatsu 40 tdli - 45 000kn na to popust daju od 5% -10%..uglavnom preko 40 000 kn..pa i nije jeftinija nego i skuplja
tohatsu 40 EPL -29 000kn za ovu mi je rečeno da če skočiti za 20% cijena i rijetko je ima na lageru
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la lošinj » 31. 01. 2011. (18:56)

Ovisi da li uspoređuješ sa Yamahom sa trimom.NA tu sam mislio.
lošinj
Old Senior Member

PostPostao/la BenAmos » 31. 01. 2011. (19:16)

Ne triba stvarati polemiku oko servisa jer 2T vanbrodski motor sa dva ili više cilindara troši jako puno goriva i ulja, a pogotovo ove sa tri i više cilindara. Na kraju kad sve zbrojiš ispadne da je mala ušteda na strani 4T.
Bullitt neznam jel ti iko reka šta sve dobiješ uz Yamahu F40FETL?
- Trim i Tilt
- Daljinska bočna komanda
- LAN Tahometar
- Rezervoar od 25L sa mjeračem razine goriva i silikonsko crijevo sa pumpicom za rez.
- Crijevo za ispiranje slatkom vodom
- YCOP (Yamaha Customer Outboard Protection)

ak želiš još više podataka ili okvirnu cijenu, samo pitaj.
a vidi lipa je ka slika

2009_ob_f40_studio_0001.jpg
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
BenAmos
New Entry

PostPostao/la lošinj » 31. 01. 2011. (20:52)

dome je napisao/la:
nostromo je napisao/la:Ima li vise modela 40 duga osovina ili...da uzmen onu boljih karakteristika :lol:

Oznaka t kazuje da motor ima uhrađen elektro pogonjeni hidraulički trim sistem.
Oznaka d kazuje da motor ima ugrađen manualni hidraulički tilt sistem.
Oznaka h kazuje ga motor ima manualno kormilo (ručicu kormila kao tvoja petica).
Imaš je u tri izvedbe , 4 ili 3 cilindra i 3 cilindra sa ili bez trima.Ona sa 4 cilindra se da skoro mukti pojačat do 50 ks čuti ćeš priče pa i na ovom forumu da je to 40/60 ali nema tamo 60 konja ma nema ni magaradi no tipkovnica piše kako tipkaš a, ako puno njih tipka pizdarije nakraju to postane činjernica iako nema veze sa raealom kao i ovaj video par postova prije koji je uzgled rečeno OT što se prema pravilniku sankcionira ali :Drunk38: ......... ča reći nego kad oni brzopleti koji se vole narugat na tuđi račun (što graniči sa zloćom) nemaju ništa pametno za reć onda zjakaju da im makar zrak uz zube prolazi :thumbdown: .........

Je li to znači da taj 40/60 ima prije 50 nego 60 ks???? :problem: :problem:
lošinj
Old Senior Member

PostPostao/la BenAmos » 31. 01. 2011. (21:46)

Tehnical info:

F40DETL F60CETL

- 4 cilindra - 4 cilindra
- 996 ccm - 996 ccm
- EFI napajanje gorivom - EFI napajanje gorivom
- 110 kg - 110 kg

jedan i drugi vanbrodski motor je opremljen istom opremom.
Inače Yamaha F40DETL (40/60) je rađena za talijansko tržište i tamo je dosta popularna zbog njihovih posebnih poreza, postoji mogućnost da izbace model F40? (40/70), ali se to još ne zna jer se čeka prvi uvoz i cjenici za 2011.
Za skinuti blokadu sa modela F40DETL u ovlaštenom servisu je potrebno svega 5 min. pri čemu se ne gubi garancija jer je blokada napravljena na principu usisa :P ................ e onda imamo 58 KS :thumbup:
342018_2.jpeg
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
BenAmos
New Entry

PostPostao/la Bullitt » 31. 01. 2011. (21:58)

BenAmos je napisao/la:Ne triba stvarati polemiku oko servisa jer 2T vanbrodski motor sa dva ili više cilindara troši jako puno goriva i ulja, a pogotovo ove sa tri i više cilindara. Na kraju kad sve zbrojiš ispadne da je mala ušteda na strani 4T.
Bullitt neznam jel ti iko reka šta sve dobiješ uz Yamahu F40FETL?
- Trim i Tilt
- Daljinska bočna komanda
- LAN Tahometar
- Rezervoar od 25L sa mjeračem razine goriva i silikonsko crijevo sa pumpicom za rez.
- Crijevo za ispiranje slatkom vodom
- YCOP (Yamaha Customer Outboard Protection)

ak želiš još više podataka ili okvirnu cijenu, samo pitaj.
a vidi lipa je ka slika

Je,je lipa je nema što.,vozim Suzuki i reka sam da Yamahe neću vozit :x ali vidiš kako ispadne nikad ne reci nikad jer je u najužem izboru,ako neće na kopnu oće na moru :mrgreen:

Pa kad nudiš informacije pitat ću malo :) ..

-ovaj trim i tilt jel to onaj hidraulički,jer mislim da mi na Nautici to ne triba,bolje da je što lakši..?
-daljinske jasno..
-LAN tahometar,pretpostavljam broji sate rada,okretaje motora, economy potrošnju..?
-jasno..
-to crijevo za ispiranje slatkom vodom se priključi jednostavno na običnu vodovodni priključak ili..?
-ovo je Dome u nekoliko navrata dobro objasnio..

Cijena bez hidrauličnog/električnog trima,duga noga el.paljenje s komandama 45 000kn?
Bullitt
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Nautika 500K2 poludeplasman,VB 2T 15ks

PostPostao/la dome » 31. 01. 2011. (22:26)

lošinj je napisao/la:Je li to znači da taj 40/60 ima prije 50 nego 60 ks???? :problem: :problem:

Da
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la dome » 31. 01. 2011. (22:34)

Bullitt je napisao/la:-LAN tahometar,pretpostavljam broji sate rada,okretaje motora, economy potrošnju..?
........
Cijena bez hidrauličnog/električnog trima,duga noga el.paljenje s komandama 45 000kn?

Da to je digitalni obrtomjer sa brojačem sati rada bez ikakve ekonomije i ča ti ja zna ča još ali kad ga nazoveš engleskim nazivom onda pari veleučeno i ko da je bog zna ča ali kao što sam već ranije napisa tipkovnica je jedna jako strpljiva beštija i trpi ča god po njoj tipka ali kako god šminkerski to parilo to je nakraju ipak samo turceler po šibenski :lol: ......
Cijena bez svih tih nepotrebnih pizdarija je 41900 .....
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la lošinj » 01. 02. 2011. (09:40)

dome je napisao/la:
lošinj je napisao/la:Je li to znači da taj 40/60 ima prije 50 nego 60 ks???? :problem: :problem:

Da

E,jeb... onda :evil: :evil:
lošinj
Old Senior Member

PostPostao/la BenAmos » 01. 02. 2011. (12:12)

e moj dome pa to ti je tako jednostavno :wave:
F40FETL F40FEDL

F - tip motora 4T F - tip motora 4T
F - generacija motora F - generacija motora
E - pokretanje E - pokretanje
T - trim i tilt D - hidraulični amortizer
L - duga osovina L - duga osovina

mala ipravka F40FETL i F40DETL posjeduju LAN tahometar
kod F40FEDL je trim i spuštanje u more ručno, za spuštanje i vađenje iz mora nema brige jer sa hidro amortizerom je to lagano ka pero i stupnjeve trima moraš sam ručno namistiti.
ko F40FETL je sve na dugmad ili ti ga botune, samo stisneš i ona sama radi.
LAN tahometar: broj okretaja - sati rada - kut trima - pritisak ulja - lampice upozorenja LAN speed/fuel meter: brzina - prijeđeni put - vrijeme plovidbe - gorivo - napon akumulatora - potrošnja goriva
crivo za ispiranje slatkom vodom radi jednostavno, naime samo ga odvidaš od pente i na to spojiš gumu sa špine, otvoriš špinu da ide voda, digneš pentu iz mora da nebi pokupila šta slanoga i onda je upališ :thumbup:
šta se tiće trima to je jako jednostavno, samo je bitno šta ti je draže; određivati stupnjeve na daljinskoj komandi ili određivati ih ručno na penti....,.,.,..,
BenAmos
New Entry

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.