Guši mi se penta

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Guši mi se penta

PostPostao/la Jenny » 26. 03. 2010. (23:19)

wildstar je napisao/la:Možda se čoviku priliva karburator ,dok je ladan to mu paše a kasnije ga guši višak benzine,to se naročito odrazi kod suzukija 5 i 6.Radi toga bi tribala i svičica bit crna.Možda bi triba malo nategnit plovak.

:thumbup: to će bit najprije čini mi se da je napisa da je rastavlja karburator pa je vjerovatno iskrivija plovak, kod svih drugih varijanti teško bi i ladan palija.
dade kako ulje može kroz ventile uć u cilindar ako je motor ispravan daj molin te objasni pa da neznan kako ga drži, nesmi se četverotaktni motor bilokako držat i naginjat iz razloga da ulje ne iscuri iz motora vanka kroz odušak, a ne da neuđe ulje u cilindar kroz ventile.
Jenny
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: super galeb 6,75

PostPostao/la andrej980 » 27. 03. 2010. (09:04)

meni se znalo desiti na istom motoru da ponekad kada drzim motor u najvisem polozaju blokira plovak tj. ostane otvorem i kako motor radi na minimumu šika vani benzin.dignem ga malo udarim po plovku i sve ok.
andrej980
New Entry

PostPostao/la dragoburin » 29. 03. 2010. (12:37)

evo da izvjestim vratio se ja u zg sa pentom, wildstar je imao pravo, benzin se prelijeva iz karburatora, nije mi se više dalo zezat neka ga složi kako spada i gotovo
dragoburin
Member

Tip plovila: Elan Pasara 495

PostPostao/la josip » 29. 03. 2010. (13:49)

Majstorske šeme, popravi jedno ali osigura novi kvar u skoro vrijeme, MIJENJAJ MASTORA.
josip
Old Senior Member

PostPostao/la dragoburin » 29. 03. 2010. (13:59)

a slažem se potpuno, kada sam ga kupio prije 5 g,radio je kao urica i prošle ga godine odveo u zg na kompletan servis, neka vide ako šta treba i zamjene šta treba i od tada su počela sr@**a, prvo mu je minimalni gas bio previše jak, a važan mi je što laganiji jer parangale bacam sam, okej to sam riješio... ali stalno mu je bio neki vrag,
stvar je u tome što ne more idem vikendima i imam nešto malo godišnjeg i ne da mi se provest vrijeme u popravljanju pente, želim guštat u ribolovu
a još mi cura izrazila želju da se ženimo početkom osmoga :o ode moj godišnjna pripremu svadbe
dragoburin
Member

PostPostao/la josip » 29. 03. 2010. (14:19)

Ja sam promjenio nekoliko majstora i svaki ima neke svoje cake. Mrak mi padne na oći kad nisam u blizini svog sadašnjeg majstora i moram otići kod nekog u drugom mjestu. Poludim kad me obavezno pita PA TKO TI JE OVO RADIO. Nakon toga mi se desilo puno drugih kvarova koje ne mogu dokazati ali mislim da opravdano sumnjam na sabotažu određenih majstora, u vidu popuštenih šarafa i sl. ili nekih vanserijskih kvarova koja se dešavaju 1 : 1000, i to uvijek nedugo poslje nekog servisa kod majstora koji mi ne dozvoljavaju da budem prisutan servisu. Sada imam jednog majstora i on je odgovoran za sve. Uvijek prije puta dam njemu da pregleda sve i večinom više nemam problema ( možda zato što sam sada uvijek prisutan servisu, ne govorim ništa ali gledam šta radi, osim kad primjetim da nešto nije u redu to mu napomenem i šutim dalje ). Ovo govorim o održavanju osobnog vozila , ali dođe ti na isto.
josip
Old Senior Member

PostPostao/la wildstar » 29. 03. 2010. (16:54)

drago2 je napisao/la:evo da izvjestim vratio se ja u zg sa pentom, wildstar je imao pravo, benzin se prelijeva iz karburatora, nije mi se više dalo zezat neka ga složi kako spada i gotovo

:thumbup:
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la dome » 29. 03. 2010. (23:22)

eto a, ča san van reka ..... zna on više nego nudit jeftino sviću ..... samo ga triba lipo pitat :angel:
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la josip » 30. 03. 2010. (06:52)

Pa nije loše ni da se zna tko ima orginalne djelove, jer lakše je to naručiti od čovjeka i sutra ti poštar donese za nekih 8 kn poštarine ( litra benzina ), nego obilaziti razne trgovine
josip
Old Senior Member

PostPostao/la wildstar » 30. 03. 2010. (17:18)

Imam i polovnih svičica još jeftinije : Laughing4:
wildstar
Old Senior Member

PostPostao/la tg-boy » 30. 03. 2010. (20:37)

eto opet nudi svićice, a inače nije loš :roll:
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la wildstar » 31. 03. 2010. (16:49)

A imam puno starih šteta ih bacit :Muhahaha44:
wildstar
Old Senior Member

PostPostao/la dragoburin » 01. 04. 2010. (07:43)

evo bio motor na servisu, začepili se neki filteri kod fergazera... tako da mi i nije žao što sam ga nosio u servis jer to nikad nebi sam riješio, nisam baš takav meštar
uglavnom čovjek mi savjetuje da pošto pentu koristim 90% za panulu i bacanje parangala (čitaj mali gas) moram s vremena na vrijeme nabit gasa i ispuhat ga, kao to je mana četverotaktnih a ima jedan cilindar pa se lako čepi... e to mi nisu rekli kad sam ga kupovao pa da uzmen dvotaktni
dragoburin
Member

PostPostao/la wildstar » 02. 04. 2010. (17:47)

Ma moraš i dvotaktnoga ispuvat još i češće jer mu inače ulje zamasti svičice.Ja panulam dvotaktnim 2 cilindra ali svako malo nabijem gasa da primi motor malo više goriva a sa njim i ulja i da to lipo sve izgori.
wildstar
Old Senior Member

PostPostao/la dome » 02. 04. 2010. (22:26)

drago2 je napisao/la:evo bio motor na servisu, začepili se neki filteri kod fergazera...
uglavnom čovjek mi savjetuje da pošto pentu koristim 90% za panulu i bacanje parangala (čitaj mali gas) moram s vremena na vrijeme nabit gasa i ispuhat ga, kao to je mana četverotaktnih a ima jedan cilindar pa se lako čepi...

ja mislim .................ma štoviše siguran sam da ta tvrdnja nema veze sa mozgom .......ma ni sa mehanikom ni kemijom ni fizikom.............začepljenje filtera ima uzrok samo i isljučivo u šporkoj benzini i nikakav drugo.....ma da ima i sto cilindri ako je gorivo šporko začepilo bi filter i isto tako vridi obrnuto da je bilo čisto nebi ga začepilo pa da panulaš odavde do antartike u komadu.............ali ako je to reka meštar onda :silent:
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.