evinrude ili honda

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: evinrude ili honda

PostPostao/la wildstar » 27. 10. 2009. (18:19)

Svi dvotaktaši su ekplozivni a 4 t tribaju uvik malo više vrimena i osjetljivi su na višak posade.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la primorac » 27. 10. 2009. (22:04)

weiss je napisao/la:
lošinj je napisao/la:Iako imaju istu deklariranu snagu E-tec od 40 ks je imao višu vršnu brzinu i lakše je izgisiravao u usporedbi sa Yamahom 40 ks.Tu mislim na 4t.Treba usporedit E-teca sa 2t pa ćemo onda točno vidjeti tko je jači.Mogli su na drugi škaf staviti Optimaxa ili Verada,ali nisu.Pitam se zašto??? :lol: :lol:

E i onda je pitanje zašto se preporuča kupiti Hondu? Nemam ništa protiv Honde (imam auto Hondu), ali uz preporuke nisu stajali nikakvi argumenti, a bilo bi dobro da nas ti koji se razumiju u motore educiraju.

A to će koga ovdje educirati, kad su svi prepametni i najpametniji. Pitao si : Evinrude i li Honda? Anketa je pokazala - Honda. Što bi ti htio? Koju edukaciju? Kupi ono što smatraš da će biti najbolje za tebe. Danas nema loših motora, dakle održavanje - koliko košta, pošto su dijelovi koje redovno treba mijenjati, gdje treba odnijeti motor u servis, koji su to ljudi, kakva su iskustva... BTW, ljetos sam vidio Evinrude komada 1 (jedan) ukupno, a Hondi bezbroj. Jeli ovo argument?
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la dome » 27. 10. 2009. (22:07)

primorac je napisao/la:ljetos sam vidio Evinrude komada 1 (jedan) ukupno, a Hondi bezbroj. Jeli ovo argument?

:thumbup: :Claping50:
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la teranavis » 27. 10. 2009. (22:15)

primorac je napisao/la:
weiss je napisao/la:
lošinj je napisao/la:Iako imaju istu deklariranu snagu E-tec od 40 ks je imao višu vršnu brzinu i lakše je izgisiravao u usporedbi sa Yamahom 40 ks.Tu mislim na 4t.Treba usporedit E-teca sa 2t pa ćemo onda točno vidjeti tko je jači.Mogli su na drugi škaf staviti Optimaxa ili Verada,ali nisu.Pitam se zašto??? :lol: :lol:

E i onda je pitanje zašto se preporuča kupiti Hondu? Nemam ništa protiv Honde (imam auto Hondu), ali uz preporuke nisu stajali nikakvi argumenti, a bilo bi dobro da nas ti koji se razumiju u motore educiraju.

A to će koga ovdje educirati, kad su svi prepametni i najpametniji. Pitao si : Evinrude i li Honda? Anketa je pokazala - Honda. Što bi ti htio? Koju edukaciju? Kupi ono što smatraš da će biti najbolje za tebe. Danas nema loših motora, dakle održavanje - koliko košta, pošto su dijelovi koje redovno treba mijenjati, gdje treba odnijeti motor u servis, koji su to ljudi, kakva su iskustva... BTW, ljetos sam vidio Evinrude komada 1 (jedan) ukupno, a Hondi bezbroj. Jeli ovo argument?

mozda je honda imala kakvu akciju prije ljeta.. ;)
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: damor 800 fjaka

PostPostao/la primorac » 27. 10. 2009. (22:35)

Čini mi se da ima Honda akciju već par godina, donesi tomosaki u bilo kakvom stanju i dobiješ popust xx kuna.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la teranavis » 27. 10. 2009. (22:38)

primorac je napisao/la:Čini mi se da ima Honda akciju već par godina, donesi tomosaki u bilo kakvom stanju i dobiješ popust xx kuna.

pa ja bi je samo zbog toga kupio( i nebih pogrijesio) samo da bude jedan tomos manje ...da se ih sto prije zatare :lol:
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: damor 800 fjaka

PostPostao/la wildstar » 28. 10. 2009. (06:26)

Mi smo takav narod čim ih deset kupi jedno kupit će još 20 to je slučaj i sa golfovima i sa piaggiom kojih ima najviše a nisu najbolji a pogotovo opeli.
wildstar
Old Senior Member

PostPostao/la perinjoza » 28. 10. 2009. (08:39)

wildstar je napisao/la:Mi smo takav narod čim ih deset kupi jedno kupit će još 20 to je slučaj i sa golfovima i sa piaggiom kojih ima najviše a nisu najbolji a pogotovo opeli.

Potpisujem!
Kad je u lučici jedan čiča prvi kupio Hondu za svoju istranku, do danas svi kupuju isključivo Honde. Tako da 90% istranki i dalmatinki ima Honde.

Nije da je Honda loša, ali više nitko nije htio čuti za Suzukija, Yamahu i ostale.
perinjoza
Member

PostPostao/la gavijal » 28. 10. 2009. (09:04)

Tak u Pagu, 80% valjda ima Mercury. No evo, pital si vecina ti tu kaze Honda
gavijal
Senior Member

PostPostao/la Ivanb1991 » 28. 10. 2009. (19:00)

Potpisujem!
Kad je u lučici jedan čiča prvi kupio Hondu za svoju istranku, do danas svi kupuju isključivo Honde. Tako da 90% istranki i dalmatinki ima Honde.

Nije da je Honda loša, ali više nitko nije htio čuti za Suzukija, Yamahu i ostale.

daaa, zato jer su zbog vječne hondine akcije dobijali popuste na nov motor, doneseš stari tomos pod račun. soma kuna su spuštali cijenu. zato ih ima, a ne zato jer su bolji od suzukija. za yamahu nebi stavio ruku u vatru
Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!
Ivanb1991
Member

PostPostao/la weiss » 28. 10. 2009. (20:55)

primorac je napisao/la:
A to će koga ovdje educirati, kad su svi prepametni i najpametniji. Pa oni koji su stručni za motore npr.
Pitao si : Evinrude i li Honda? To je pitao netko drugi, a ne ja.
Anketa je pokazala - Honda. Nisam znal da lupe anketira. Vidi prvi post.
Što bi ti htio? Koju edukaciju? Npr. ono što je dome rekao o blizini i kvaliteti servisa. Ne mora svatko biti svjestan toga.
Kupi ono što smatraš da će biti najbolje za tebe. Imam Mercury i Tohatsu i ne planiram kupovati motor, ali ga netko s foruma kupuje i pita za savjet.
Danas nema loših motora, dakle održavanje - koliko košta, pošto su dijelovi koje redovno treba mijenjati, gdje treba odnijeti motor u servis, koji su to ljudi, kakva su iskustva... Eto vidiš i sam da ima dosta toga. Npr. koliko koštaju servisi za E TEC, a koliko za Hondu u 3 godine bi bilo zgodno znati.
BTW, ljetos sam vidio Evinrude komada 1 (jedan) ukupno, a Hondi bezbroj. Jeli ovo argument? Nije.
:D
weiss
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Belmarin Quintus + Yamaha 40/70

PostPostao/la gof » 28. 10. 2009. (22:17)

Honda. :thumbup:
Evo ga
gof
Member

Tip plovila: dalmatinka Ven 590

PostPostao/la wildstar » 29. 10. 2009. (17:14)

Ljudi moji svi su ti motori dobri samo ovise u čije ruke dođu.Ja cili život radim te nesritne vanbrodske motore,neka su mi prava struka dizeli.Nagleda sam se svašta u to dugo vrime.Ljudi škrtare ne uljima servisima itd.Oni bi kosu čupali kad bi vidili da ja ulijem u svoj rezervar za provavanje motora polusintetičko ulje i to prije dvadesetak godina i da u tom istom gorivu perem dijelove.A oni ga ne bi kupili niti za motor.Zapamtite da je bilo koje ulje jeftinije nego najeftiniji rezervni dijelovi.Šta se tiče honde ja sam je radio ja mislim prije nego skoro itko .Još dok je honda volvu davala motore a volvo stope.Radili su se u verziji 7,5 ks i 9,9.Motori su bili super i imam još jednog koji radi a star je priko 35 godina,čak za njega imam i remen platine i još neke sitnice.A neki su te iste motore razbucali u dvi godine jer ih nisu tili servisirati.
A to šta vam smanje cijenu kad donesete tomos stari to je baza jer bi vam i tako dali jeftinije .To su i u suzukija radili pa nisu znali di če sa motorima.To im je politika da ti tomosovi motori nestanu ,jer ako ga oni ne uzmu i unište vi če te ga nekome dati a on če ga popraviti i neče kupiti neki od stranih motora. :Other14:
wildstar
Old Senior Member

PostPostao/la Babalu » 29. 10. 2009. (17:22)

Ma neka je samo novo.
Babalu
Member

Tip plovila: QS Weekend 640 Mercury 115 EFi

PostPostao/la Babalu » 29. 10. 2009. (17:22)

i Evinrude
Babalu
Member

Tip plovila: QS Weekend 640 Mercury 115 EFi

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.