HHO GENERATOR

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: HHO GENERATOR

PostPostao/la emils » 15. 11. 2010. (14:05)

gof1 je napisao/la:
gre je napisao/la:Mene zanima, ako netko zna, o čemu ovisi postotak uštede goriva (10-90%)?
Možda o količini HHO plina koji se proizvede? ili ?

A ovo da bi velike kompanije (misli se valjda na auto proizvođaće) već iskoristile, to sumnjam. U pitanju su naftni lobiji koji koće razvoj otalih tehnologija.

Iako sumnjam na ovih 90%

Ne gledaj baš očima da je sve "velika zavjera",jako puno se radi na smanjenju potrošnje i na poljima alternativne energije samo što nije baš tako lako doći do cilja pa se često nekakvi mitovi tipa " kako je odavno izumljen auto na vodu" probude u javnosti.Naftni lobiji su odavno uključeni u alternativu ;) .Nek hho dokazano smanji 5-10% potrošnju kupujem odmah 6 komada ,nudim 1500 eura za komad :thumbup:

Da ne ulazim u detalje, istraživanja su pokazala da su ovi HHO generatori što se prodaju po ebayu bez ikakvog učinka, znači nakon njihove ugradnje nema nikakve uštede goriva iz samog razloga što isti proizvode vrlo male količine plina. Kod večih HHO generatora koji su isprobani na dieselskim motorima a govorimo o generatorima koji su deset do dvadeset puta veči od ovih sa ebaya ili čak više generatora spojenih na jedan motor ušteda je bila do maksimalno 4% goriva.
emils
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la balun » 15. 11. 2010. (14:44)

Znaći stvar je u uređajima koji još uvijek proizvode pre male količine vodika iz vode
da bi se ostvarila neka velika ušteda.
balun
Member

Tip plovila: Skandinavac 5m tohatsu 30

PostPostao/la emils » 15. 11. 2010. (14:49)

balun je napisao/la:Znaći stvar je u uređajima koji još uvijek proizvode pre male količine vodika iz vode
da bi se ostvarila neka velika ušteda.

Da. A jedino što ovi što se prodaju po ebayu ostvaruju je zaradu ekipi što ih prodaju. Ništa više.
emils
Moderator

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la borro » 15. 11. 2010. (21:24)

E pazato ja i frend idemo isprobati, a što možemo popušiti? 250 kn! Nek se jebu!
Sad mi auto sa 35L benzina prijeđe nekih 650 km (twingo), nek prijeđe 800-900, to je mila majka! A zvući moguće, jer mi kolega na poslu (iz Bjelovara) govori da već hrpa ljudi u Bjelovaru to ima, i on se išao zabilježiti za ugradnju i na redu je tek sredinom siječnja 2011. kolikaje gužva.
A zašto nema reklama za to? Netko je dobro spomenu naftne lobije...zamislite kad bi to krenulo na velika vrata (a neminovno je da hoće, jer globalna mreža - internet-ini svoje) što bi se događalo sa cijelim "naftnim dijelom svijeta" i sa naftnom industrijom. Poljuljala bi se ekonomija cijelog svijeta. Tehnologija postoji, ali ne smije zaživiti.
Zapravo nije smmjela zaživiti, no što se dogodilo, neki lumen-genije-pametnjaković je napravio uređaj maksimalno pojednostavljen i stavio na internet. Kad je to napravio, otvorila su se vrata...i sad preko 100 mil. amerikanaca i ostalih ima uteđaje kućne izrade u autima. E sad. Zašto oni to imaju? tak, iz zajebancije da im auto bolje odleti u zrak. Pa nebi rekao,vjerojatnije je da je neka korist od toga. Već duže skupljam informacije sa neta, i za manje benzincepoput moga ( naravno koji ne troše goriva kao tenk) dovoljan je manji uređaj sa 4-5 rosfraj ploča. Za 24 volta, treba osjetno više ploča i tako to. Istina ima hrpa sitnica i teorija, ali bome za tu lovicu ću ga sigurno isprobati, pogotovo sad kad sv aki dan na posao i sa posla radim 120 km.
A ova pria sa likom iz Bjelovara izgleda da ipak ima istine, jedino je što se ne zmije o tome baš na sva zvona, ipak ni zakoni u mnogim (možda niti u jednoj) zemlji ne podržavaju to zbog gore navedenih razloga, kao nešto legalno i opće prihvaćeno, jer ako jednom dozvole moraju svima, ako svima onda pizdarija za svijet uopće-gledajući ekonomski. Evo ova kriza što je bila sad u svijetu je prema onom što bi bilo obićna djećija igrica. Ovaj moj kolega s posal ima sve dijelove i isto ga uskoro slaže u auto.
Potrošnja, tj. ušteda ovisi direktno koliko ćeš plina dovesti u cilindar, a ima i motora koji bar na netu rade samo na plin - direktno-bez goriva. E sad vidjet ćemo. Možda si jedino (ukoliko će biti potreba) ugradim jaći alternator.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la zore70 » 15. 11. 2010. (21:34)

Ma uvik se sitin osnovne škole i pokusa sa elektrolizom vode.....ja pretjera sa baterijama..proizveja zavidnu količinu vodika misleći da san mladi kemičar u usponu..kad ono buuuum..odnija vrag i hokus i pokus i aparatus... :lol:

Pa se sitin i onih Štedljivih Kanađana..pa ionizatora goriva..pa tableta ...na kraju :(
Nisan baš nešto bojažljiv ali bi volija znat i kako je sa aspekta sigurnosti od eksplozije..pa detonacija smjese u motoru i sl..znaš ono ide auto a glava motora leti po zraku zajedno sa haubon :D

Aj kad doznaš štagod ili provaš podijeli sa nama,ko zna možda se i primjeni uspješno..možemo koju staru motorinu pustit ada tandrće koji dan za probu ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la borro » 15. 11. 2010. (21:53)

čim ja saznam, vi saznate! NAvodno, povećava snagu motora!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la chomli » 21. 11. 2010. (20:54)

Bacanje novaca... Krši osnovne zakone fizike. Možda jedino da se energija za elektrolizu vode dobija iz npr solarnih čelija
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la mvujanovic » 11. 12. 2010. (17:16)

Veliki pozdrav svima,živim u Novom Sadu i naišao sam na ovu temu,odmah moram razuveriti one koji se drže zakona fizike ko pijan plota,taj hho generator stvarno radi i štedi gorivo.Ja ga imam u svom automobilu sam sam ga napravio i imam ušedu 20% na plinu,dakle na benzin i dizel je veća ušteda.
Evo jednog primera koji će one koji se drže zakona fizike nadam se razuveriti u njihove teorije jer je praksa nešto drugo.
Moj hho generator pri naponu od 14 volti vuče maximalno 20 ampera struje.što je 280 wati i kada ga koristim kao brener topi žicu debljine 3 mm, e sada neka mi ovi što nevjeruju objasne dali aparat za varenje može sa 280 vati išta istopiti?
Princip rada generatora je u tome što hho plin ima visoku kaloričnu vrednost i razvija temperaturu kad gori od 800 do 3000 stepeni.U automobilu je dovoljna mala količina jer on zapali benzin ili dizel i isti sagori totalno,jer je poznato da sus motori izbace na auspuh oko 30% goriva,tu je automatski ušteda.Ako nekog nešto interesuje konkretno rado ću mu pomoći.
Pozdrav!
mvujanovic
New Entry

PostPostao/la marin » 11. 12. 2010. (21:03)

Pa ako taj HHO i nije isplativ trenutno ili je kompliciran za eksploataciju, to je samo pitanje vrimena kad će se to prominit. U stvari je skroz nelogično mislit da je postotak iskoristivosti koji se trenutno dobija iz klasičnih motora, a koji je vrlo nizak maksimum što možemo dobit, i tako stoljeće i duže ?

Teško je po meni promijenit skeptične mozgove, po kojima svit nikad i u ničemu ne bi iša naprid, to je dosta i stvar mentaliteta.
Evo npr. plin - dokazano siguran, a ušteda varira, ali nikad nije manja od 30%, pa do 60,70% zavisno o trenutnoj cijeni benzina prema plinu. Pa opet ima mali postotak koji plin koristi, meni je to potpuno neshvatljivo zašto ljudi i dalje bacaju pare, kad mogu proć dosta jeftinije ? Osobno iman u dva auta trenutno plin, koristim godinama već i ne pada mi napamet koristit ništa drugo.

Vujanoviću, kako se otprilike na auto s plinom to spaja, novije generacije (DI) ?
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la Thomy » 11. 12. 2010. (21:04)

Bilo bi dobro da staviš koju sliku i malo pobliže objasniš sve komponente, i na šta triba prepazit iz prve ruke,itd...
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la Lando » 11. 12. 2010. (21:24)

ajde daj koju sliku i malo nam približi to sve ;)
Lando
Old Senior Member

Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la primorac » 11. 12. 2010. (22:25)

Nije moguće da se elektrolizom vode strujom automobilskog akumulatora može dobiti vodika u dovoljnoj količini, jer na kraju ta količina vodika mora pogoniti motor i puniti taj isti akumulator - ukupna količina energije bi rasla, zar ne? :shock:

Inače, Daimler - Benz ima već gotova rješenja za automobile pogonjene vodikom (ima ih i Mazda).
Problem je skladištenje transport vodika.
Plin praskavac (smjesa vodika i kisika) izgaranjem u Daniellovom plameniku stvara temperaturu od 2700°C, tako da nije baš pogodan za pogon današnjih OTTO motora.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la mvujanovic » 12. 12. 2010. (08:02)

Da krenem redom,veoma se lako montira u automobil,stavlja se na filter zraka.
Kuciste je najjeftinije od plasticne cevi za kanalizaciju,stave se cepovi na obe strane. Elektrode inox 304,304l,316,316l. Dimenzije po zelji,prema kucistu,a povrsina za 15-ak ampera koliko treba za male automobile je oko 200cm2 po ploci. Debljina dihtunga 3mm. Dihtung ima oblik kao velika zagrada na tastaturi,jedan ide levo drugi desno a gore i dole u sredini se ne spajaju,ostavi se 5mm za cirkulaciju tecnosti i gasa.Jos bolje da otvori idu u cik-cak,jedan levo drugi desno itd. Za 14V treba vam 7 limova,6 dihtunga. Spajanje limova odnosno stezanje po zelji,ili srafovi kroz lim ili okolo,kroz plasticnu plocu. U svakom slucaju mora se navuci plasticno crevo na srafove da ne dodje do kurslusa. Kontakti samo na prvu i poslednju plocu ali ako niste sigurni u konstrukciju onda po dve neutralne,+nn- ,ali onda vise limova pozeljno. Sve izolovati spolja u krug i odozgo,samo da ostanu rupe 3mmx5mm na dnu i na vrhu. Moze i boljim silikonom ako nemate bolje resenje. Malo da bude odignuto od dna da tecnost moze da kruzi. Sad samo dodati konekcije za gas,struju,cep za dolivanje i eventualno nivometar i sigurnosni ventil. Koristiti iskljucivo destilovanu vodu i NaOH za prvo punjenje,u koncentraciji do 20% NaOH. Kasnije dolivanje samo destilovane ali neophodno je imati ampermetar da se prati struja te eventualno korigovati koncentraciju elektrolita.
OPREZ: SA KAUSTIČNOM SODOM OPREZNO,OBAVEZNO NAOČARI I RUKAVICE !
OBAVEZNO NAPRAVITI SIGURNOSNI VENTIL, TZV. BABLER .
Slikaću ovih dana pa ću staviti slike.
Šo se tiče novijih automobila sa kompom,isto se stavlja na filter zraka,s tim što će komp. registrovati višak kisika pa će povećati dovod benzina,e to mora da se odradi kod majstora da smanji dovod benzina za određeni postotak.
mvujanovic
New Entry

PostPostao/la mvujanovic » 12. 12. 2010. (08:06)

primorac je napisao/la:Nije moguće da se elektrolizom vode strujom automobilskog akumulatora može dobiti vodika u dovoljnoj količini, jer na kraju ta količina vodika mora pogoniti motor i puniti taj isti akumulator - ukupna količina energije bi rasla, zar ne? :shock:

Inače, Daimler - Benz ima već gotova rješenja za automobile pogonjene vodikom (ima ih i Mazda).
Problem je skladištenje transport vodika.
Plin praskavac (smjesa vodika i kisika) izgaranjem u Daniellovom plameniku stvara temperaturu od 2700°C, tako da nije baš pogodan za pogon današnjih OTTO motora.

Nije poenta da je hho jedino gorivo, već da se smanji potrošnja postojećeg, a to se postiže sa veoma malom količinom hho negde oko pola litre u minuti.
Inače BMW već odavno koristi automobile na vodonik,moj prijatelj radi na izradi instalacija za njih,firma je u Austriji.
mvujanovic
New Entry

PostPostao/la chomli » 12. 12. 2010. (15:18)

Pokušavao sam shvatiti na koji način to može funkcionirati ali uvijek zapnem da ne postoji perpetuum mobile! Onda sam išao googlati o hho i našao par zanimljivih članka:
http://www.aardvark.co.nz/hho_scam.shtml
http://aardvark.co.nz/hho.shtml
http://nctritech.wordpress.com/2010/08/ ... ll-for-it/

Eto čak i u popularnoj dokumantarnoj seriji "Mythbusters" su isprobavali hho generator i naravno da potrošnju nisu smanjili, čak su je i povečali! Sjećam se da je i neki Korejanac pokušavao tako nešto, potpisao ugovor sa nekom auto kompanijom i nakraju dobio masu godina u zatvoru zbog prevare.

Ne bih se začudio da i mvujanovic prodaje te generatore i sad nam ih reklamira tj. nas pokušava preveslati! :evil:
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.