yamaha 40/60

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: yamaha 40/60

PostPostao/la dome » 11. 09. 2011. (23:11)

orginalnu yamaha dodatnu poremu kao i orginalne yamaha rezervne dijelove možeš kupiti kod bilo kojeg yamaha trgovca (na tvom otoku ih je dvoje) popis yamaha partnera imaš ovdije http://yamaha-motor.hr/prodaja-i-servis/
da naravno da ih i ja imam u prodaji .........
kako jedan motor skineš tako drugi montiraš rupe na krmenom zrcalu pašu a, kod yamahe nemaš žica nego utičnice dakle naprednije nego kod honde tako da se moraš dobro potruditi da negdje pogriješiš ......
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la b-ato » 12. 09. 2011. (11:05)

Dome, molim te jesi li pogledao za onaj klip od Yamahe 60. Model motora je par postova iznad.
b-ato
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bayliner Capri Bowrider 1850, Mercury 75

PostPostao/la mikula moli » 12. 09. 2011. (17:06)

dome je napisao/la:
karamba je napisao/la:tako da sam mišljenja da to ničem ne služi i da je onaj orginalni več u motoru dovoljan , dali grješim ,šta bi ti napravio ?

naravno da griješiš ............
evo gonič ti je sve rekao tako da ja nemam više ništa za dodat osim da je orginal ipak najbolji izbor jer je onaj projektant koji je projektirao stroj svakako napravio i najbolji mogući izbor dodatne opreme pa teško da je itko od nas pametniji od njega ............ to da je možda jeftiniji komad koji put dovoljan onome za koga je, je ipak samo kompromisno riješenje ali nikako ne i najbolje moguće stoga kad me već pitaš što bi ja napravio moj odgovor je "ugradio bih orginalni yamaha separator pa što košta da košta"

ma ako je orginalni filter duplo skuplji od racora ona je to definitivno bacanje para, a te price o projektantima dodatne opreme :lol:
dobar filter separator je dobar filter separator, a te price Yamaha Suzuki.........
racor je definitivno vrhunski, a meni je bija u pola novaca od orginalnog......
mikula moli
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Leidi 600 + Suzuki 140

PostPostao/la gonič zmajeva » 12. 09. 2011. (18:44)

mikula moli je napisao/la:ma ako je orginalni filter duplo skuplji od racora ona je to definitivno bacanje para, a te price o projektantima dodatne opreme :lol:
dobar filter separator je dobar filter separator, a te price Yamaha Suzuki.........
racor je definitivno vrhunski, a meni je bija u pola novaca od orginalnog......

Potpisujem ;) . A ako si baš infiša onda na Racora umisto uloška od deset mikrona staviš onaj od trideset.
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la karamba » 12. 09. 2011. (22:36)

evo demontirao i montirao sam yamhu i hondu skinuo odma sam i barku bacio u more i napravio test , brod ide ko lud ,izbaci ga momentalno i stvarno ide ljepo , e sad me hebe jer čim mu dodam gas motor poludi i odma dođe na 6000 okretaja , da li moram mjenjat propelu jer mi se čini da bi on išo puno brže , na onom kazomjetru piše 27 knots a meni se čini da ide preko 30 sutra ču uzet navigaciju iz auta pa ču znat točno . Znači interesira me dali treba druga propela i dali paše propela od honde 40 jer imam jednu novu u kutiji za rezervu ?
i dome još jednom hvala za informaciju o šerafima , ja sam mislio isplastificirat rupe,kitat đelkot i razne monade i onda bušit nove za yamahu a tvoja informacija mi je spasila cjeli dan posla ubudale ,stoga hvala još jednom ! ;) rupe i šerafi stvarno pašu :thumbup: ,separator nisam kupio ni stavio još ali planiram .
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la lošinj » 13. 09. 2011. (07:55)

Neće ti pasat propela od Honde.Nisi napisao kada daš gas do kraja da li ti prelazi 6000 okretaja,ako da onda veča propela ako ne onda super jer kada se ulovi trave dobit ćeš max. 5700.
lošinj
Old Senior Member

Tip plovila: Marlin 16, Yamaha 40/70.

PostPostao/la pomorac » 03. 10. 2011. (01:32)

b-ato je napisao/la:Dome, molim te jesi li pogledao za onaj klip od Yamahe 60. Model motora je par postova iznad.

Imam ja Yamahu 60 ispravnu ali kratka noga, kupio bih dugu nogu ako je moguće, a možda bih je i prodao ali cijelu, cijena bagatela (091 762 0541)
pomorac
Member

Tip plovila: Stefini 12m, A-1020, Amon 790, Crestliner ...

Prethodna

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.