Cijena rada servisera

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Cijena rada servisera

PostPostao/la MURTERINJO » 09. 12. 2013. (22:21)

MURTERINJO je napisao/la:
plavnik je napisao/la:
Pribudic je u HR najjaci dealer Yamahe, a guzvu imaju ocito zbog korektnog odnosa prema kupcima iako su skuplji.

Da je najaci to se slazem ali odnos prema kupcima bas i nije korektan
MURTERINJO
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Leidi 660

PostPostao/la karamba » 11. 12. 2013. (09:00)

Pape je napisao/la:
ab ovo je napisao/la:Obzirom da sam nedavno servisirao vanbrodski motor, a nedugo zatim i auto začudilo me da je cijena rada servisera za vanbrodski motor 250 kn/h, a za automobil 152 kn/h. Cijene su sa PDV-om. Oba servisa su ovlaštena. Nekako mi je velika razlika pa da priupitam kako je kod vašeg ovlštenog servisera. Vanbrodski je Yamaha, a auto Kia.

...pa sičan se kad si pisa o toj Yamahi. šta je ono 5-6ks motor... pa servis...ispalo ti je cca 100€...i pisali ste, ka to je jeftino...kad san ima lombardinija od 60ks...da mi dođe ovlašteni seviser sa 5,5l sintetike, svi filteri (ulje, nafta rackor predfilter), impeler, i remen (voda-alternator) bi me ispalo 1250kn...
...sad na Peronji...10l ulja mineralnog + filteri, 2x nafta, 1x uje....340kn...s impelerom (markom, a ne govnom nekim od impelera) 740 kn....

...pa sad usporedi 6ks vanbrodski...sa 10x jačim unutarnjim makinama koji troše x10 više količinski potrošnog materijala....ja kad san vidija na računu da naplačuju serviseri vanbrodskog 2 šprica WD-a po 10kn svaki špric...a prije toga san čuja da i to naplačuju, pa nisan baš virova jer san mislija da je rekla-kazala....onda u krasni trokuac....kad gledan Žorža...koliko bi on triba onda naplatit ruke na jednoj generalnoj unutarnjeg neke stare rage da sredi sve tip top....ne samo prominit prstenje i ležajeve i pribrtvit glavu i ekola generlana (da se razumimo, to je kuac, a ne generalna)...nego sredit sve ošugavljene hladnjake, kopču,...i da sad ne nabrajan....koliko?...15 000€ po ovima za VB....

...to je isto jedan od razloga zašto ne volin te VB motore...dobra parnjača (desel) u brodu ...i deri....

pitaj neki servis u kojem ne poznaješ osobno servisera već jednostavno nazovi neki ovlašteni servis telefonom pa onda zatraži ponudu i napiši koliko bi te koštao taj servis koji si naveo i slobodno si pripremi digitron...
,,
i usput samo , vanbrodski motori su danas barem duplo pouzdaniji na moru od dizela. govorim o novim generacijama.
,,
odgovor na temu , imam dosta vanbrodskih i imao sam dizele , kolike su razlike od pojedinih servisera to zna bit i troduplo razlike . Nije mi nikad bilo problem ni platit tj. "preplatit" servis ali kad vidim one balavce na praksi kad mi skoče na novi motor a neznaju ni na koju se stranu šeraf zavidava uhvati me jeza , jednom sam doživio da mi balavac u novi motor nalije ulje do čepa , i da nisam bio tamo i gledao odu semeninzi blokira motor a garancija to ne priznaje jer si dužan bez obzira na ovlaštene uredne servise i sam poslje njih pratit ulje, ode motor od 50000 kn u smeče i ne samo se se vlasnik servisa nebi ispričao več bi se i beljio i to je realna stvarnost u RH , serviseri ne odgovaraju za ama baš ništa šta su na motoru radili .
Vratila mi se nada u budućnost tek kad sam počeo radit sa ls motom , gledam servis nemogu nač grešku nešto i naučiš novo ,sve uredno počiščeno odnešene ma milina a cjena sasvim pristojna!
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la karamba » 11. 12. 2013. (09:06)

plavnik je napisao/la:
Pribudic je u HR najjaci dealer Yamahe, a guzvu imaju ocito zbog korektnog odnosa prema kupcima iako su skuplji.

Da je najaci to se slazem ali odnos prema kupcima bas i nije korektan

da nije korektan : Laughing4: :Other9: :Other9:
prije pola godine odlučim se ja na novu 70 ks yamu , zovem tražim ponude i dođem na kraju na njih bili su jedno 500 kn povoljniji od drugih , i nazovem njih i kažem da sam odlučio uzeti tu yamu kažem da imam najam plovila ,pitam malo za detalje i zatražim predračun na mail ili fax a tip mi odgovara da nema vremena za razgovor da nađem broj žiro računa na njihovoj stranici da uplatim svu lovu pa da onda nazovem :thumbup: i normalno nazvao minutu poslje drugog dilera zatražio i dobio informacije i ponudu i za dva dana motor doma !
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la Robi-ST » 11. 12. 2013. (10:10)

u Pribudica u "Marine" odjelu radi neka seljacina koji ne zna na telefon reci dobar dan, na prvu ti se obraca sa "ti", i opcenito mu je stav ko da on tebi radi uslugu i da kupujes drva na metre negdi na brdu. rade "staro za novo", pa sam mislia zaminit 4T dugu osovinu za 2T kratku osovinu za pomocni motor, ali san odusta upravo zbog tog lika. ipak kad sam prije nekoliko godina u njih kupova pentu, drugi prodavac je bia sasvim kulturan i korektan. cak smo se dogovorili za sajamski popust misec dana prije Boat show-a.
Imaju i dvojica odlicnih prodavaca za cestovne Yamahe.

sta se tice cijena rada servisa, nekidan servis u lucici na 2 motora Tohatsu (2T) sa svicicama, uljem i dolaskom na teren sveukupno 490 kn, ovlasteni servis. jos smo i popili kavu.
nije da nisan to moga napravit i sam, ali neka stoji pecat u servisnoj knjizici, zbog eventualne kasnije prodaje.
sometimes you win, sometimes you learn
Robi-ST
Old Senior Member

Tip plovila: Leisure 17, Bura 2.5R

PostPostao/la som » 11. 12. 2013. (18:05)

karamba je napisao/la:i usput samo , vanbrodski motori su danas barem duplo pouzdaniji na moru od dizela. govorim o novim generacijama.

VB motor je pouzdaniji u odnosu na unutarnji dizel jedino kad uvatiš kesu ili mrižu.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la karamba » 11. 12. 2013. (19:46)

koliko ti je puta stao galeb ali iskreno odgovori ?
nemislim da blokira ili slično , već npr. ušla vrečica u usis , puko impeler , zaštropao se filter ,propišala boš dizna ,procjedio volvo ležaj , znači koliko si ukupno puta stao na recimo 1500 prođenih sati ?
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la som » 11. 12. 2013. (20:19)

nikada
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la maky » 11. 12. 2013. (20:29)

ja san ima perkins rakovicu u gajeti 20 god i sta je jedan jedini put jer se zacepia filter nafte a ima je malo vise od 1500 uri u 20 god
ima san posli toga hondu 40 2 god i manje od 200 uri a slepali me doma 2 puta prvi put se zacepia protok mora za hladjenje
drugi put proklizala propela a serviser reka da san u glisiranju pogodia kesu ili naglo da gas jer je prop bila neostecena :wtf: :crazy:
ne kazem da VB nevaljaju ali nisu bolji od UM dizelasa tesko da ce kad i bit mozda i oce zivi bili pa vidili za sad niks
.ebote šta odma napadaš čovika, pa nije mali ribar.. :crazy: by ceko
maky
Senior Member

Tip plovila: Graso 20 Scam SD 4.140 TIC

PostPostao/la ivan3 » 11. 12. 2013. (20:42)

Nemojte tu temu i ovde. Aladin će obolit ako vidi još jednu.
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la zorica » 11. 12. 2013. (20:50)

Slazen se sto posto. Ne vodi ovo nigdi osim u smjeru sta je prije nastalo kokos ili jaje
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la Pape » 11. 12. 2013. (20:55)

nema ti Zorica to puno koje je prije... kokoš ili jaje...zna se ko je pivac u ciloj priči i to ti je amen... 8-)
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la plavo_more » 11. 12. 2013. (21:11)

Da se prisjetimo tog vica jer se 100% uklapa u ovu temu:

Na vratima neba stoji jedan jako ljut čovjek i urla:
- Pa što se događa? Što ja tu radim? Pogledajte me! Imam 35 godina, ne pušim, ne pijem, jučer sam rano legao u krevet i sad sam tu pred vama! Sigurno je neka greška! Molim vas da provjerite!
- Još nam se nikada nije dogodila greška! - odgovori Sveti Petar - Ali provjerit ću. Kako se zovete?
- Morić. Tomislav Morić.
- Koje vam je zanimanje?
- Automehaničar.
- Ah, da, evo, našao sam vas. Tomislav Morić, automehaničar. E, pa, gospodine Moriću, prema našim podacima vi ste umrli od starosti.
- Od starosti?
- Nemoguće! Pa imam samo 35 godina!
- Pa ne znam. - odgovori sveti Petar - Zbrojili smo sve sate rada koje ste zaračunali mušterijama i to ispada 123 godine.
plavo_more
Member

Tip plovila: Šket081

PostPostao/la Robi-ST » 11. 12. 2013. (23:33)

zorica je napisao/la:Slazen se sto posto. Ne vodi ovo nigdi osim u smjeru sta je prije nastalo kokos ili jaje

Pa jaje, naravno. Prije nego su gmazovi evoluirali u ptice, legli su jaja...a prije njih vodozemci i ribe....kakva kokos... 8-)
sometimes you win, sometimes you learn
Robi-ST
Old Senior Member

Tip plovila: Leisure 17, Bura 2.5R

PostPostao/la gof1 » 11. 12. 2013. (23:52)

Po cjenama radnih sati mehaničara u RH, za očekivati je ogromni val izbjeglica i azilanata iz Švicarske,Njemačke,Švedske u RH.......
gof1
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

Prethodna

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 34 gostiju.