wildstar je napisao/la:Ja ih radim 30 godina čak sam i lamo popravlja a imam i jednog doma,a u cilo to vrime popravka tisuće motora može bit bile 3-4 provrčene osovine kratke a stotine dugih,stvar je i u tome što duga dosta vibrira jer to je sve slabo u centru,Ima sam čak i par novijih sa krupnim zubima koje su provrtile.Stari motori su imali kvadrat na osovini i radilici ,ali im to nije pasalo jer su vjerovatno malo prodavali dijelova.Ja sam može bit sigurno 200 kom kvadrata napravija na radilicama i osovinama,onima kome je provrtilo i nema problema kasnije.Sada ima dosta manje motora ali ih još uvik ima puno i da se rade novi kupovali bi se još najviše jer su ljudi naučili po njima sami čačkat a i dijelovi su puno jeftiniji nego kod japanaca
Moj je kratka osovina, da li bi i na njemu valjalo napravit taj kvadrat na radilici i osovini i koliko bi to koštalo. Neznam šta je to " KVADRAT " ali sam dobio osjećaj da je sa njim sve bolje centrirano, pa samim tim i dugotrajnije ili je to oblik zuba pa su čvršći na proklizavanje. Molio bi i tebe da mi odgovoriš da li treba redovnim održavanjem podmazivat te zupce na radilici. Još bih te upitao da li mi se isplati rastavljat motor radi poliranja usisa izduvnog kanala klipa i dr. pošto motor ima odrađeno tek oko 50 sati, još uvijek izgleda kao nov. Da li bi stim poliranjem dobio više ili manje od 10 % snage.