cijene servisa

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: cijene servisa

PostPostao/la Kapo » 07. 12. 2012. (02:25)

Evo kakvo je stanje nasih "ovlastenih" servisera,necu sad o imenima i markama ali evo dogodovstine :

Pred "x" godina kupim novi gliser/trailer i motor te odem na GO na jedan od nasih otoka. Nakon 20 sati treba uraditi prvi servis i tamo kontaktiram OVLASTENOG servisera. Kaze covjek : nema problema,dodjite i donesite materijal...???!! Kakav materijal, pitam ga ja,a on mrtav ladan kaze : pa filtere i ulje !!!
Reko ja : pa vi ste OVLASTENI serviser,to cu kod vas kupiti !!! E malo morgen !!! Nema on apsolutno NISTA !!! Ali je uvazeni OVLASTENI serviser sa urednom reklamom iznad neke kvazi konobe uz rivu... :silent: Servis nisam odradio...jer nisam imao di kupiti filtere,a ni originalno ulje.
Tu se problem nadalje proteze i na generalne zastupnike koji da bi markentinski prikazali siroku mrezu servisa i postprodajne podrske ponekad svem i svakom daju ovlastenje za rad i servis... :thumbdown:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la open510 » 07. 12. 2012. (09:57)

evo da još nešto dodam, vezano za cijenu ali još više i za kvalitetu servisa.
Dakle, nisam ni ja trazio neke mlade/samozvane majstore nego ovlašteni servis koji postoji više od 30 godina u Splitu (da sad ne navodim imena i reklamiram), čovik koji mi je radija servis ima bar 20 god iskustva u tome - u skladu s tim, ne iznenađuje me možda viša cijena nego kod nekih drugih servisera.

wildstar,
počni volit više sebe :D , ali dobro pazi i što i kako radiš (pogotovo kod redovnih mušterija). Ono što je za mene kao kupca (broda, motora ili servisnih usluga svejedno) izuzetno važno je tzv. postprodajna usluga koja je kod nas uglavnom na niskom nivou.
Već sam spomenuo da mi je serviser bio na raspolaganju za sva pitanja (telefonom) u bilo koje doba, ali navest cu još jedan primjer:
- čovjek kojem sam iznajmio brod greškom uliva dizel umisto benzina u rezervar (84L) i zove me kad shvati da je napravija glupost. Ja odmah idem po njega s drugim brodom i dovlačim ga do svoje kuće. On se ispričava i kaže da će platit štetu/popravak, ja zovem servisera da vidim je li slobodan za hitni servis (osmi misec, sredina sezone). Serviser je naravno zauzet cijeli dan, ali me zove da dođem popodne nakon radnog vrimena. Popodne mi sve rješava u par sati, izdaje račun normalne cijene (ne sjećam se sad točno koliko) i ja se navečer vraćam na Šoltu i brod mi je spreman za novu mušteriju sutra. Brza akcija spašava mi sutrašnjih 150€, mozda i više ako bih na servis morao duže čekati.
Poanta je da ne gubim dane (tj. novce) u sredini sezone jer mi to nitko neće nadoknadit, mušterije plaćaju samo štetu koje same naprave.
Jako loša iskustva sa postprodajnom uslugom imam sa prodavačem u kojeg sam kupio brod, ali to je već druga priča.

Ono što sam htio reć da za korektan odnos (tj. drukčiji od "take the money and run" principa) neki ljudi su spremni (inicijalno) platit i nešto višu cijenu usluge
open510
Member

Tip plovila: Galia 620 DC (Yamaha 150)

PostPostao/la open510 » 07. 12. 2012. (10:12)

zorica je napisao/la:
open510 je napisao/la:koliko se sjecam, ne ide bas puno dijelova za servis, ulje motora+mjenjača,filter ulja+goriva, nešto masti za podmazivanje i spreja za konzerviranje...to bi tribalo upast u 600-700kn. Ruke jesu skupe, ali plaća se i izgubljeno vrime - ruku na srce, ako se itko drži toga da je vrime=novac onda sam to ja. :wave:

e pa u tome i je bit. mislim da je za to sve odradit, znaci prominit ulja i filtere, namazat mazalice i razentat motor i konzervirat sprejem 4 sata puno i previse.
znaci dijelova stvarno ima 600 - 700 ali ruke ..... odnosno vrijeme..... :thumbdown:

naravno da se moze to i brze odradit, pogotovo kad te čeka drugi servis isti dan nakon toga. Kad ne možeš dalje (sa otoka) odmah nego si vezan za trajekt, onda nema ni potribe za žurbom. možda da se zapitamo kako bismo sami postupili u nekoj situaciji kad zbog npr. 2 sata servisa triba otić na otok i izgubit gotovo cijeli (radni) dan:
a) otišli i naplatili samo ta 2 sata rada
b) otišli i naplatili cijeli dan (8h)
c) otišli i naplatili nešto između a) i b)
d) umisto da sami teglimo sav alat i potrošni materijal, tražili da nam mušterija još plati i cijenu trajekta za auto/kombi
e) poslali mušteriju kvragu i rekli mu da traži nekog drugog (lokalnog) servisera jer nam se ne isplati ić na otok za tako mali posao
open510
Member

Tip plovila: Galia 620 DC (Yamaha 150)

PostPostao/la wildstar » 07. 12. 2012. (20:31)

Ja znam da tern većina naplaćuje 200 kn sat od polaska iz servisa do povratka u njega i to smatram u redu jer kome je puno neka doveze motor u servis,serviser itako nije obavezan radit teren.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la Kapo » 08. 12. 2012. (01:14)

wildstar je napisao/la:Ja znam da tern većina naplaćuje 200 kn sat od polaska iz servisa do povratka u njega i to smatram u redu jer kome je puno neka doveze motor u servis,serviser itako nije obavezan radit teren.

Aklo su nakon ucinjenog i placenog posla obe strane zadovoljne (a to je ipak najvaznije), kolega sa ucinjenom uslugom na otoku za odredjenu cijenu ,a serviser sa zaradjenim, onda je svaka daljnja polemika suvisna...

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

PostPostao/la el passo » 08. 12. 2012. (09:03)

Na kraju se sve svodi da je od svega najbitnija kvaliteta usluge. Meni osobno ne igra parsto kuna više koje ću dati majstoru ako sam siguran da je stvar napravljena kako treba i da poslje sa tim više nema problema. Ono što kaže open 510 - vrijeme košta
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la wildstar » 08. 12. 2012. (20:24)

Normalno da vrime košta ako ja idem na teren i to na otok di si vezan za trajekt di izgubiš više od po dana a za to vrime bi moga u radnji napravit puno servisa.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la Kapo » 09. 12. 2012. (03:45)

wildstar je napisao/la:Normalno da vrime košta ako ja idem na teren i to na otok di si vezan za trajekt di izgubiš više od po dana a za to vrime bi moga u radnji napravit puno servisa.

Apsolutno,a i svi kriticari bi isto tako okrenuli misljenje da su u ulozi terenskog servisera. :silent:
Uostalom,u svim servisnim bransama,terenski izlazak se dodatno naplacuje,od popravka ves masine i perilice posudja pa nadalje...

Kapo
Old Senior Member

Prethodna

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 34 gostiju.