Viva...dali je netko od " sretnih " vlasnika suzukia 4/5/6 mijenja membranu pumpe goriva ili pumpu ?
Pomočni nisam palio neko vrime jer sam u bija u gužvi ..tako da nisam ni na barci bio...uglavno napumpam benz,upali nekako..malo radi pa se ugasi..mislim opet šporka benzina..tako alat u ruke skidam karbus provjerim dizne isperem benzom..nakon drugog puta ..hm hm..malo mi čudno i skidam cijev od goriva i vidim ne stiže do karburatora...malo njuškam i vidim guma napukla od starosti...možda vuče zrak?! Zamjenim gumu i pri tom iz gume izlazi crna tekučina..mrvice...a ja u šoku!!!
Gledam u rezervar i čisto..znači guma zatrulila od benza i to je otišlo do filtera i nešto prošlo do pumpe i karbuatora
Demoliram sve i operem...pumpu otvorim isperem ..namontiram ali ništa..neče..
Mob u ruke i zovem servisera za Suzuki i pitam dali uopče radi zbog Korone..kaže da radi ali ne sa ljudima..oki ja mu predložim da ja skinem pumpu i stavim kod vrata a tako i pokupim ..kaže da ne može danas i ako može sutra...ok kažem čujemo se ujutro ali usput ga pitam koja cijena može bit za membranu tako da mu pustim točnu lovu...
Kaže on meni ne može samo membrana nego u kompletu sa pumpom i to dođe pravu sitnicu....1000 kunica....
Nakon razgovora ja još na barci i ajde ne bui lijen skidam pumpu još jednom i rastavljam...opet sve sa wd40 ispirem i prije nego sklopim našpricam ja to i uljem u spreju i sklopim..valda je bilo suho pa nije radilo vakum jer nakon toga radilo je dvi ure..a sutra ču možda ić opet probat da budem siguran ali ovaj put sam pustio benz u karburatoru....