Yamaha,Mercury,Tohatsu,Suzuki,...40Ks 4t??????

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Yamaha,Mercury,Tohatsu,Suzuki,...40Ks 4t??????

PostPostao/la Stari mul » 14. 08. 2010. (21:57)

Od ovih svih motora zanima me koji je najbolji,koji će najdulje trajat,koji neće imam puno problema,koji neće puno trošiti?????molim vas da mi to pobliže objasnite iz iskustva.hvala
Stari mul
New Entry

Re: Yamaha,Mercury,Tohatsu,Suzuki,...40Ks 4t??????

PostPostao/la Sveti ratnik » 14. 08. 2010. (22:00)

neznan ti iz iskustva koristenja nego iz iskustva citanja....onaj koji je povoljniji! :thumbup:
Sveti ratnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Ven 501 k (Suzuki 6 KS)

PostPostao/la aladin » 14. 08. 2010. (22:07)

Ja sam imao Yamahu F40BET i nisam imao apsolutno nikakvih problema. Sada je 5 godina stara i sadasnji vlasnik je takodjer prezadovoljan (barem tako kaze). Trenutno ima barem 500tinjak sati

Servisi su cca 500-600kn

Moja verzija je bila "stara" verzija bez elektronike (sa rasplinjačem tj. po naški karburatorom). Mislim da sadašnje verzije imaju elektrosko ubrizgavanje (po naški ajnšpric iliti inđekšn) ali vjerujem da i to radi bez greške (trenutno imam F150 i nema nikakvih problema - cca 450h)

U svakom slucaju obavezno stavi separator vode na dovod goriva

Pozdrav
aladin
Moderator

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la lošinj » 15. 08. 2010. (09:18)

I ja imao Yamahu Betl.NIkad problema,najjeftiniji servis i trošila oko 5-6 l.Ali nećeš pogriješiti ako uzmeš bilo koji od navedenih.
lošinj
Old Senior Member

Tip plovila: Marlin 16, Yamaha 40/70.

PostPostao/la surfer » 15. 08. 2010. (20:41)

aladin je napisao/la:U svakom slucaju obavezno stavi separator vode na dovod goriva

kad smo kod separatora, da li si imao, vjerovatno imaš i sada, original ili zamjenski, i da li si i koliko puta imao vode?!

Btw. imam hondu 40 i za sada ja sve ok, redoviti servisi i piči, a čuo sam za neke jače honde da imaju 2000, pa i preko 5000 radnih sati neke :shock:
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

PostPostao/la aladin » 15. 08. 2010. (20:48)

surfer je napisao/la: kad smo kod separatora, da li si imao, vjerovatno imaš i sada, original ili zamjenski, i da li si i koliko puta imao vode?!

Pa uvijek ima nesta vode. Mada ga ne praznim pretjerano cesto (do dva puta godisnje). Zamjenski je separator
aladin
Moderator

PostPostao/la surfer » 15. 08. 2010. (20:51)

aladin je napisao/la:
surfer je napisao/la: kad smo kod separatora, da li si imao, vjerovatno imaš i sada, original ili zamjenski, i da li si i koliko puta imao vode?!

Pa uvijek ima nesta vode. Mada ga ne praznim pretjerano cesto (do dva puta godisnje). Zamjenski je separator

Pitam jer kad sam kupovao motor su mi svi govorili da ima puno vode u benzinu, naravno nisam mislio ne stavit separator nego sam se dvoumio da li da stavim oriđiđi ili zamjenski, vode nikad nisam imao, pogledao bi ga i serviser svaki put a motor je dobar, na kraju nisam bio siguran da li valja ili ne :crazy: :thumbup:
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

PostPostao/la wildstar » 17. 08. 2010. (16:42)

Tohatsu ne radi 40 4t nego 2 t tldi 2 cilindra lakši brži eksplozivniji i malo troši
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la slot » 23. 11. 2010. (16:56)

s obzirom da sam kupio brod sada je došla na red i penta........fala bogu.i mene interesiraju... naravno ,pente od 40ks.
da li tko zna kako se kreču cijene za keš lovu.i kakvi su popusti u điru. Unaprijed hvala!!!
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la dome » 23. 11. 2010. (17:51)

Evo ja ću pokušati nepristrano sa serviserske strane .....
Kao što je kolega rekao Tohatsu nema tu klasu motora,dakle u startu otpada ........
Od ove ostale troice svi su kvalitetom i pouzdanošću podjednaki.Tehnološti također su podjednaki, svi su opremljeni kompjuterski upravljanim ubrizgavanjem.Kad je u pitanju servisna podrška i dobava dijelova Suzuki je tu nekako naj tanji tj. zaostaje za ovom preostalom dvoicom.Yamaha i Merkury imaju podjednako razvijenu servisnu mrežu i sistem dobave dijelova i dodatne opreme.Yamahi bih dao prednost jer ima kao osnovnu opremu YCOP elektronsku zaštitu od krađe to je sistem koji bi se najbliže mogao usporediti sa sistemom kodiranog ključa kod automobila.Bez tog ključa motor je beskoristan tj. ne može se pokrenuti.Sustav je povezan sa kompjuterom koji ako mu transponder ne pošalje signal ostane blokiran te je pokretanje motora onemogućeno.Također Yamaha ima nešto jeftinije rezervne dijelove od Mercurya i Suzukija pa je i održavanje nešto jeftinije.Kako sva troica koriste istu tehnologiju ubrizgavanja potrošnja im je podjednaka.Trajnost im je također podjednaka.Što se kvarova tiče Merkury izbjegavam pa ne mogu biti objektivan u procjeni te ću se suzdržati a, Yamaha i Suzuki imaju podjednak faktor kvara koji je za oba jako nizak gotovo pa zanemariv tj. obadva se gotovo pa i ne kvare uz uvjet da se redovno periodički servisiraju.
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la aladin » 23. 11. 2010. (18:08)

Ne znam gdje u blizini imas Suzuki servis. Znam da ima na Murteru Dodić i ja ga nebih preporucio.Imao sam mali 6ks i dobro me derao na servisu (cca 500-600kn) a toliko sam prije placao servise za Yamahu 4T 40ks.

Kao sto rekoh. Yamaha se meni pokazala (a sada vec imam treću) kao izvrstan motor i to bih uvijek preporucio. I kao sami motor (glasnoca, potrosnja, MTBF itd.) i servisna mreza

Mercury nisam nikada niti uzimao kao opciju. VIse vjerujem Japancu :-D
aladin
Moderator

PostPostao/la slot » 23. 11. 2010. (20:20)

dome je napisao/la:Evo ja ću pokušati nepristrano sa serviserske strane .....
Kao što je kolega rekao Tohatsu nema tu klasu motora,dakle u startu otpada ........
Od ove ostale troice svi su kvalitetom i pouzdanošću podjednaki.Tehnološti također su podjednaki, svi su opremljeni kompjuterski upravljanim ubrizgavanjem.Kad je u pitanju servisna podrška i dobava dijelova Suzuki je tu nekako naj tanji tj. zaostaje za ovom preostalom dvoicom.Yamaha i Merkury imaju podjednako razvijenu servisnu mrežu i sistem dobave dijelova i dodatne opreme.Yamahi bih dao prednost jer ima kao osnovnu opremu YCOP elektronsku zaštitu od krađe to je sistem koji bi se najbliže mogao usporediti sa sistemom kodiranog ključa kod automobila.Bez tog ključa motor je beskoristan tj. ne može se pokrenuti.Sustav je povezan sa kompjuterom koji ako mu transponder ne pošalje signal ostane blokiran te je pokretanje motora onemogućeno.Također Yamaha ima nešto jeftinije rezervne dijelove od Mercurya i Suzukija pa je i održavanje nešto jeftinije.Kako sva troica koriste istu tehnologiju ubrizgavanja potrošnja im je podjednaka.Trajnost im je također podjednaka.Što se kvarova tiče Merkury izbjegavam pa ne mogu biti objektivan u procjeni te ću se suzdržati a, Yamaha i Suzuki imaju podjednak faktor kvara koji je za oba jako nizak gotovo pa zanemariv tj. obadva se gotovo pa i ne kvare uz uvjet da se redovno periodički servisiraju.

i ja sam za yamahu ili hondu.. naravno što i postovi pokazuju, nove su mi puno,možda polovne ,ali to me nekako strah.najgore ako naletiš na rentanu pentu, lipo izgledaju ali imaju do 1000 sati u tri godine. da li ti kao serviser imaš neku dobru 40-tku na vidiku i ako mi moreš pojasniti malo u vezi tohatsu. pozdrav
slot
Old Senior Member

PostPostao/la wildstar » 23. 11. 2010. (22:09)

Tohatsu radi 4t motore do 30 ks a preko toga su 2 t tldi.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la dome » 23. 11. 2010. (22:38)

slot je napisao/la:i ja sam za yamahu ili hondu.. naravno što i postovi pokazuju, nove su mi puno,možda polovne ,ali to me nekako strah.najgore ako naletiš na rentanu pentu, lipo izgledaju ali imaju do 1000 sati u tri godine. da li ti kao serviser imaš neku dobru 40-tku na vidiku i ako mi moreš pojasniti malo u vezi tohatsu. pozdrav

Izbjegavam posredovati u bilo kakvim preprodajama tako da ćeš kod mene jako teško naći bilo što rabljeno.
Što se Tohatsua tiče kolega je rekao sve.Ja sam prije desetak godina imao sa tadašnjim uvoznikom jako loša i naugodna iskustva pa ih od tada izbjegavam.To je mala tvornica sa malom produkcijom to što nemaju u programu motor preko 115 ks govori dovoljno o njihovoj veličini.Dobava dijelova problematična, često se čeka po više mjeseci (makar u Zadru) za dobavu običnog propelera što bi ozbiljan trgovac trebao imati na lageru u svaka doba a, kamoli uvoznik on treba imati par desetaka komada uvijek.
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la slot » 24. 11. 2010. (10:12)

wildstar je napisao/la:Tohatsu radi 4t motore do 30 ks a preko toga su 2 t tldi.

i kakvi su to motori ,da li ih i ti imaš i da li su cijenom isplativ?kako ti se zove dučan...navrati bih jer ionako moram često ići u kaštele po zemlju za rasad
slot
Old Senior Member

Sljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.