cijene servisa

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

cijene servisa

PostPostao/la egotrip » 04. 12. 2012. (21:04)

zbog referenci i opčeg uvida u stanje tržišta,za one kojima se neda sam,ili jednostavno se ne žele zaprljat,ali i one kojivjeruju u garanciju ili radi osiguranja zele sve crno na bijelo,recite koliko vam uzima serviser za redovne servise,hvala
egotrip
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: gs nautica open 550 yamaha 100 4t

Re: cijene servisa

PostPostao/la Kapo » 05. 12. 2012. (06:55)

egotrip je napisao/la:zbog referenci i opčeg uvida u stanje tržišta,za one kojima se neda sam,ili jednostavno se ne žele zaprljat,ali i one kojivjeruju u garanciju ili radi osiguranja zele sve crno na bijelo,recite koliko vam uzima serviser za redovne servise,hvala

Nama uvik puno a njima malo !! :mrgreen:

Suzuki 90 KS : do pred par godina oko 1000 kn sa filterom i uljem
Yanmar : 750 kn ruke + materijal,ukljucena i zamjena impelera.
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la open510 » 05. 12. 2012. (08:14)

protekle 4 godine za Hondu 75ks ovlašteni serviser mi je naplaćivao oko 600-700kn za materijal + cca 1200kn rad.
Napominjem da su to cijene s PDV-om, uvijek se radilo o kompletnom servisu + konzerviranju motora (kraj sezone) i to s uključenim dolaskom servisera na kuću (tj. iz Splita na Šoltu)

Cijena je takva kakva je, ono što je bilo (i još uvijek jest) vrlo korektno da mi je serviser stajao na raspolaganju uvijek za sva moja pitanja tijekom godine (naravno besplatno) vezana uz motor, pomoćni motor itd..
open510
Member

Tip plovila: Galia 620 DC (Yamaha 150)

PostPostao/la COGI » 05. 12. 2012. (10:26)

open510 je napisao/la:protekle 4 godine za Hondu 75ks ovlašteni serviser mi je naplaćivao oko 600-700kn za materijal + cca 1200kn rad.
Napominjem da su to cijene s PDV-om, uvijek se radilo o kompletnom servisu + konzerviranju motora (kraj sezone) i to s uključenim dolaskom servisera na kuću (tj. iz Splita na Šoltu)

Cijena je takva kakva je, ono što je bilo (i još uvijek jest) vrlo korektno da mi je serviser stajao na raspolaganju uvijek za sva moja pitanja tijekom godine (naravno besplatno) vezana uz motor, pomoćni motor itd..

Od kad za Šoltu ima avionska veza????Koliko je naplatija za ruke,ka da je iša avionom.

Sad zamisli 3-4 servisa,jer mislim da nije iša samo za jedan servis,koja je to lova,u jednom danu... :sick: :mrgreen:

A mi se bunimo šta likari traže lovu... :roll:

Svi se gušti plaćaju... :lol:

:wave:
Mijenjam korišteni eurodiesel
Tko uči,taj i nauči,kad tad
Iskustvo se ne uči,ono se stiče
Čovik se uči cili život,a umre ka neznalica
COGI
Old Senior Member

Tip plovila: Primorka,V.P. 12.5 KW

PostPostao/la open510 » 05. 12. 2012. (14:13)

COGI je napisao/la:
open510 je napisao/la:protekle 4 godine za Hondu 75ks ovlašteni serviser mi je naplaćivao oko 600-700kn za materijal + cca 1200kn rad.

Od kad za Šoltu ima avionska veza????Koliko je naplatija za ruke,ka da je iša avionom.

Sad zamisli 3-4 servisa,jer mislim da nije iša samo za jedan servis,koja je to lova,u jednom danu... :sick: :mrgreen:

A mi se bunimo šta likari traže lovu... :roll:

Svi se gušti plaćaju... :lol:

Nema aviona, isa je trajektom ka i ja...Njegove karte za trajekt sam platija ja, ukupno 30kn.
Cijena sata rada u servisu/radionici je 180kn+PDV, na terenu 200kn+PDV
Par puta smo isli skupa trajektom iz Splita u subotu ujutro, trajekt ide u 6.45 - povratak u Split je u 13.30
Od cca 8.15 do 12h je radija na motoru isprid mojih očiju, bez ikakvih drugih servisa i ja sam ga uvik odvodija nazad na trajekt za Split.
Računica je ovakva: serviser radi manje sati nego je naplatija, ali potroši ukupno više vremena: naplaćeno je 5 sati (5x200kn+PDV=cca 1200kn), ukupno potrošeno bar 7 sati. Da sam vozija gliser u Split trajektom na trajleru, platija bi samo Jadroliniji bar 700kn, na to ide i cijena servisa, gorivo...
Obzirom da sam plaćao sa racuna firme, a ne iz svog džepa, "prebio" PDV, izgubio minimalno vremena za servis i pritom ponešto i naučio gledajući i pitajući servisera šta radi, dobio garanciju na radove (garancija na hondu je 3 godine ako je servisira ovlašteni serviser) i pečate u servisnoj knjižici koji su mi pomogli u (vrlo brzoj i vjerujem dobroj) prodaji broda ove godine, još uvijek smatram da sam dobro odlučio

Najbitnije mi je bilo da sam u svakom trenutku siguran u motor, zato sam kupio novi i plaćao stručnog a ne mozda nekog priučenog servisera.
Sa svojim motorom nikad u 4 godine nisam imao problema, da mi je zbog kvara na motoru propao samo jedan dan najma broda to bi me koštalo više nego serviser. Naravno, ljudi koji nisu (bili) u mojoj situaciji imaju svoju računicu...

open510
Member

PostPostao/la COGI » 05. 12. 2012. (18:42)

Znači,efektivno je radija skoro 4 sata.Baš me živo interesira šta ti je sve radija,ako nije ponavlja.Kažu da je ponavljanje majka mudrosti... :o

Ako je tebi računica OK,meni također... :lol:

:thumbup: :wave:
Mijenjam korišteni eurodiesel
Tko uči,taj i nauči,kad tad
Iskustvo se ne uči,ono se stiče
Čovik se uči cili život,a umre ka neznalica
COGI
Old Senior Member

Tip plovila: Primorka,V.P. 12.5 KW

PostPostao/la zorica » 05. 12. 2012. (19:20)

pari mi se da je cogi ovde u pravu.

kazes da su dijelovi nekih 600 - 700 kn

e sad imamo jako slicne cetverocilindricne motore. moj redoviti servis od strane ovlastenog, a nikad nisam sam radija servis je sljedeci.

ulje
filter ulja
ulozak filtera goriva x 2
separator goriva
ulje peta
svicice
sve mazalice + svaki servis skida petu i namaze osovinu
rastavljanje spoja sajle timuna i motora i mazanje.

znaci to je ono sta ja svaki put radin na 100 sati. ne spominjen ovde cinkove , impeler, remen, ventili , ciscenje linija goriva itd, jer to se ne radi svako 100 uri.

dvojica meni dođu na brod i to naprave za 2 ure i uzmu sve skupa 1200 kn, pa ti vidi.

tebi je jedino moga radit 4 sata ako je minja sve gori navedeno, ali onda je cijena dijelova blize 1400-1600 kn. medjutim tu vise ne govorimo o redovnom servisu
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la open510 » 06. 12. 2012. (11:54)

zorica,
radija je na servisu to što si naveo, mislim da je to standardno za 100h...
Kod skidanja noge impeler je provjeravan, u prve 4 godine ga nije tribalo minjat...
cinkove isto nije tribalo minjat, samo bi ih očistija od školjki/algi
provjera električnih kabela/instalacija, popravak po potrebi (malo me zna zezat pokazivač nivoa goriva)
Uz to je rađena konzervacija motora, ispiranje vodom, pranje kompletnog motora vodom, ubrizgavanje smjese za konzerviranje na kojoj motor radi neko vrime itd...
vremenski to ispadne slično ka i tebi, umisto dvojice u 2h radi jedan 4h... Ponekad je bilo gotovo i brže, ali čovik svejedno gubi vrime jer se ne moze vratit doma prije 12.30 kad ide trajekt za Split. Ova tvoja dvojica pretpostavljam da izgube samo te 2 ure za servis, da moraju ić na otok bila bi vjerujem i drukčija cijena...
U svakom slučaju, volija bi i ja platit 1200kn umisto 1800-1900kn ali nisam naša nikoga da mi to jeftinije napravi sa dolaskom na Šoltu...
Uvjet je bija naravno i uredan račun sa PDV-om, ne znam jesi li ga i ti dobija...
open510
Member

PostPostao/la zorica » 06. 12. 2012. (12:09)

open510 je napisao/la:Uvjet je bija naravno i uredan račun sa PDV-om, ne znam jesi li ga i ti dobija...

svaki put i mislin da iman dosad priko 25 tih racuna doma jer pravdan taj pdv. naravno da nije svaki u istom iznosu. ima ih i od 2500 kn, ali to su vec servisi na 500 ili 1000 sati. za konzervaciju neznam jer nikad do sad nisam konzervira motor.

poanta je bila da u 600 - 700 kn ide jako malo dijelova za moto,r jer vec ulje i filter ulja i vec si nanekih 400 kn. pari mi se da je to puno vrimena za to prominit sve. da si reka da ima dijelova 1200 i da ti je za ruke uzeja 600 - 700 to je vec logicnije.

iako istina je i to da je to otok.

jos jedna stvar. ako si zadovoljan poslon ne minjaj pa da je i 20 posto skuplji.

:wave: :wave:
zorica
Old Senior Member

PostPostao/la open510 » 06. 12. 2012. (13:35)

koliko se sjecam, ne ide bas puno dijelova za servis, ulje motora+mjenjača,filter ulja+goriva, nešto masti za podmazivanje i spreja za konzerviranje...to bi tribalo upast u 600-700kn. Ruke jesu skupe, ali plaća se i izgubljeno vrime - ruku na srce, ako se itko drži toga da je vrime=novac onda sam to ja.

Poslom sam bija zadovoljan i nisam minja servisera te 4 godine, onda sam proda brod :D
Na proliće dolazi novi brod, a i serviser ce morat bit drugi (ugradbeni motor, diesel)
open510
Member

PostPostao/la karamba » 06. 12. 2012. (16:56)

ja sam imao dosta motora i nije problem cijena nego neznanje servisera i to kronično . Večinom su to neki klinci s prakse ili neki idimi dođimi samozvani majstori koji su ti u stanju uništit novi motor i za to NE odgovarat . Opeko sam se više puta i od tad radim sam koliko znam pa kad krepa barem ču znat da sam sam kriv. Do sad da poslje njih nisam išao u ponovni pregled imao bi štetu oko 100 000 kn .
,,,
vjerojatno ima iznimaka al ne na krku.
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la zorica » 06. 12. 2012. (17:34)

open510 je napisao/la:koliko se sjecam, ne ide bas puno dijelova za servis, ulje motora+mjenjača,filter ulja+goriva, nešto masti za podmazivanje i spreja za konzerviranje...to bi tribalo upast u 600-700kn. Ruke jesu skupe, ali plaća se i izgubljeno vrime - ruku na srce, ako se itko drži toga da je vrime=novac onda sam to ja. :wave:

e pa u tome i je bit. mislim da je za to sve odradit, znaci prominit ulja i filtere, namazat mazalice i razentat motor i konzervirat sprejem 4 sata puno i previse.
znaci dijelova stvarno ima 600 - 700 ali ruke ..... odnosno vrijeme..... :thumbdown:
zorica
Old Senior Member

PostPostao/la mpiva13 » 06. 12. 2012. (18:08)

Johnson 30-impeler,svičice,ulje u peti,semering,neke brtvice,cinkovi i čišćenje i štelovanje karburatora(bila je i neka brtvica na karb. promjenjena)-900kn
mpiva13
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Poludeplasman 5.5m, plastificirana šperploča

PostPostao/la wildstar » 06. 12. 2012. (22:47)

Jebate ja kad uzmem za tohatsu 30 4t za ulje motora ,filter ulja ulje pete ,podmazivanje i ruke sve zajedno 600 kn onda vidim na facama da im je puno a drugi znači samo za ruke skoro 2 puta više moram i ja počet volit sebe :o
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la brontulo » 06. 12. 2012. (22:55)

karamba je napisao/la:...
vjerojatno ima iznimaka al ne na krku.

Mi smo imali pozitivna iskustva sa dečkom u Klimnu, izgubio sam broj telefona, mislim da se dečko zvao Lovro... Mladi neki tip, ako se dobro sjećam priče, on i brat su pred par godina otvorili servis. Ne znam kako bi opet došao do njega jer mi se čini da na istom moliću ima 4 različita servisera, neka čudna kombinacija...
brontulo
Member

Tip plovila: bez plovila

Sljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.