problemi sa suzukijem 5ks,četverotaktnim

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

problemi sa suzukijem 5ks,četverotaktnim

PostPostao/la sneky » 03. 05. 2010. (14:09)

kupio sam polovni suzuki,2003god za 2500kn.kad sam ga isprobavao,upalio bi jedino sa čokom,i onda bi se gušio,kako bi spuštao-dizao čok.motor je dugo stajao,u njegovom rezervoaru je bilo staro gorivo,te sam mislio da če trebat samo počistit karburator.odnio sam ga čovjeku koji mi servisira inače motore za barku,i kaže mi da je sve počistio,rastavio i da motor i dalje ne želi primati gas....spominje mi da je možda neki ventil?zna li netko,šta bi moglo biti?dok sam ga ja isprobavao na barci,davao bi mu i oduzimao čok,te je onda i primao nekako gas,pa sam mislio da je stvar prljavog karburatora,ali očito nije,čim mi majstor govori da i dalje ne želi primat gas,bezobzira šta je on počistio karburator!
sneky
Member

Re: problemi sa suzukijem 5ks,četverotaktnim

PostPostao/la wildstar » 03. 05. 2010. (17:30)

triba proći diznu sa bakrenom žicom iz kabela sa jednom,pa dvi pa tri i tako dok se mogu provuć,jer od starog goriva se osoli rupa i zatvori diznu.Ne može se samo zrakom propuvat.Također rastaviti i pumpu goriva kao i onaj mali filterić na pipi goriva.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la sneky » 03. 05. 2010. (17:50)

e super,reći ću to majstoru da proba..
sneky
Member

PostPostao/la sneky » 06. 05. 2010. (21:28)

problem je rješen,ali mi majstor govori da motor kod prijašnjeg vlasnika nije bio ispiran u slatkoj vodi i konzerviran,i da bi motor trebalo kompletno rastavit,tj skinut glavu,očistit kanale i onda sve to složit sa novom brtvom glave,jer sada kada motor radi,on bi konstantno trebao bacat mlaz vode,a u ovom slućaju to zna malo zaštekat,jer se valjda kamenac ili sol zna otrgnut i tu i tamo začepit rupicu za mlaz vode,pa treba sa nećim špicastim izčačkat tu vražju rupicu i onda opet krene mlaz kako treba...kaže mi da pripazim na to,jer ako ne bude bacao vodu,će zaribat... sa čim bi to još mogao izčistit,ili će to samo se očistit vremenom,kako ga budem vozio??? velik je to trošak,jer me pita za rastavljanje tog motora i natrag sastavljanje sa novom brtvom glave 1000kn.nije li to previše??? motor je dugo stajao,i zato mislim da bi se sada,kada je promjenjeno ulje i filter goriva,da bi sa čestim voženjem taj problem trebao biti otklonjen..griješim li,ili??? molim sve koji nešto znaju o tome,ili su imali sličnih problema da mi odgovore... hvala
sneky
Member

PostPostao/la wildstar » 07. 05. 2010. (16:39)

Pa šta će ti orginal ulje ja ga ne livam nikome važna je specifikacija a ni brtve nisu baš skuplje od yamahinih neš ti brtva glave orginal 100 kn
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la sneky » 07. 05. 2010. (18:50)

danas sam otišao isprobat taj j..... motor i shvatio da on normalno baca mlaz vode,i da taj tip kod kojeg je bio motor na servisu je htio brzo doći do love i bezveze otvarati motor... naravno da mi je uvalio suzuki ulje,bezobzira šta sam mu ja odnio litru castrola za četverotaktne motore 10-40,mada sam primjetio da jedino suzuki ulju piše 10-30,a na svim ostalima 10-40. mada vjerujem da bi on sasvim dobro išao i sa castrolom.. ah,ti mehaničari......
sneky
Member

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.