Kineski vanbrodski motori

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Kineski vanbrodski motori

PostPostao/la deadfall » 29. 03. 2023. (19:25)

Da li imate kakva iskustva s kineskim vanbrodskim motorima malih snaga od 3-6ks ?

Npr. vidim po vani za kupiti Hangkai 2T, 4T i električni motori. Nisu skupi, a primjena morska i slatka voda stim da bi možda godišnje radio 20h vožnje pa zato gledam nešto jeftinije od razvikanih marki kojima cijena nije ispod 8000kn za samo par konja. Za Hangkai vidim da ocjene korisnika nisu čak ni loše 3.5-4 zvijezdica.

Trebao bi na gumenjak do 2.5m, možda u budućnosti kupim veći gumenjak od max 3.5m kad se stari raspadne i to je to. Pa gledam da se isti motor iskoristi.
deadfall
New Entry

Tip plovila: Gumenjak

Re: Kineski vanbrodski motori

PostPostao/la ginekol7 » 30. 03. 2023. (14:07)

Za tako malu upotrebu -struja!
Inače sa kineskim motorima imam samo lijepa iskustva.
Na motorsajleru sam godinama imao JVC "kineski perkins", izvozio i majku božju bez greške.
Na Istranki sam godinama imao Parsuna 9,8 (Tohatsu) i nikada problema. Prodano i još dere bez greške.
Sad će neki skočit....jbg, to su moja iskustva
ginekol7
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Primorka, Yamaha 25 high trust

PostPostao/la deadfall » 30. 03. 2023. (22:35)

I ja sam razmišljao o struji samo je akumulator problem. Ona stajanjem kada se ne koristi puno brže propada nego kada je u redovitoj upotrebi. Isto tako bez obzira na broj upotrebe kapacitet baterije svake godine obavezno propada za određen broj postotaka sve do nule.

Malo sam gledao iskustva tih el. motora i na koncu se sve svodi na kapacitet baterije, a ne na el. motor. Neki tvrde da se možeš voziti pola sata pa sve do dva sata, naravno već sljedeće godine kapacitet akumulatora padne za 10-15%. A trajnost akumulatora navodno 4-5 godina. I nikad ne znaš koliko se dugo možeš voziti.

Mislio sam ići na opciju 2T benzinski motor jedan kanister od 3 ili 5 litara i bezbrižno imati lufta da vozim sat vremena. Navodno mali 2T benzinski motori troše 1.5l/h što i nije neka velika potrošnja za povremenu vožnju.
deadfall
New Entry

Tip plovila: Gumenjak

PostPostao/la josey » 31. 03. 2023. (05:33)

ginekol7 je napisao/la:Za tako malu upotrebu -struja!
Inače sa kineskim motorima imam samo lijepa iskustva.
Na motorsajleru sam godinama imao JVC "kineski perkins", izvozio i majku božju bez greške.
Na Istranki sam godinama imao Parsuna 9,8 (Tohatsu) i nikada problema. Prodano i još dere bez greške.
Sad će neki skočit....jbg, to su moja iskustva

kinezi proizvode volvo.
tocka na i svakoj danjoj diskusiji.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.