Pozdrav svima,
Nakon što mi je Kormoran u kombi sa gore navedenim motorom pružio NAJBOLJI godišnji ikad, imam par pitanja, od kojih su neka puhanje i na hladno, stoga molim bez ljutnje za jednog početnika koji samo voli bit zicer
1. Ostalo mi 30L benze u koju je lijevan dvotaktol...Ne drži mi se to u garaži baš. Jel to sigurno usipat u relativno novi auto (2009 godište)?
2. Kako je uopće stanje sa "starim" benzinom od 1 godine. Pretpostavljam da benzinu nije ništa ali da ulje (2taktol) izgubi svojstva?
3. Čuo sam da 2taktol i nije neka sreća, da postoje bolja ulja za mješavinu. Može kakav info o kojim se uljima radi?
4. Zadnji dan godišnjeg otišla mi je gumica u elisi, elisa se vrtila, ali preskakivala, pa na maximalni gas nije praktički reagirala. Otvorili smo to, i ne može se popraviti sa "čavlićem" kao kod Tomosakija, navodno mora ići cijela nova elisa. cca 1200kn. Imaju li kakvi zamjenski jeftiniji dijelovi? Kaže mi meštar da ta gumica odlazi svakih 5-7 godina.
Bonus pitanja:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5. Ima li nekakva tema ili uputa na forumu kako kvalitetno konzervirati motor za zimu?
6. Nisam dobio nikakve info papire uz motor. Može li kakva shema kako bi se mogla izvuć struja iz motora?
Hvala unaprijed na odgovorima!