Evinrude e-tec DE200PXAB, savjeti i pomoc

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Evinrude e-tec DE200PXAB, savjeti i pomoc

PostPostao/la Bella1 » 01. 09. 2015. (03:08)

Zdravi bili Vi meni i Veseli,
Zamolio bi Vas iskusne brzince, ako bi mi malo rekli o mojem novom motoru Evinrude 200 hp,inace je na Merry Fisher-u 755 oko 2.5 tona teska ova moja ljepotica, barem za mene.. Jeli moze bit toliko mi tezak brod?
Dosta sam proso ytube nagledo se o ovom motoru i ali...
Nadam se da je dobar sto se prica. Ma mislim Vi koji ste dugo u drustvu sa ovakijem motorima imali bi mi sto za rijet.
Potrosnja, koja propela, max okretaji, na koliko rpm-a ga moram pocet trimat i ostalo.
Inace dolazim doma sa vapora 18-tog te idem preuzeti brod te ga dovest u Dubrovnik iz Zadra, nije mali put ali eto valjda cu ga uspijet savladat a uz vasu pomoc i prije
Fala unaprijed
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bella1
New Entry

Tip plovila: Merry Fisher 755, 200 hp Evinrude e-tec

Re: Evinrude e-tec DE200PXAB, savjeti i pomoc

PostPostao/la barba2 » 07. 09. 2015. (08:19)

Evinrude i Johnson su identični motori, odnedavno su brand Johnson zamrznuli, a nastupaju samo kao Evinrude. Imam Johnsona 115, klasičnog dvotaktnog iz 2001. godine. Što se motora tiče, sve pohvale, jednostavno održavanje, pouzdan, sve super. Problem mi predstavlaju dijelovi, naš zastupnik u Rijeci ima na lageru nešto malo dijelova što me ne čudi, ali ne mogu shvatiti da za narudžbu dijelova treba čekati cijelu vječnost. Prošle godine mi je počelo curuti gorivo na filteru, otišao je jedan O-ring vrijedan par kuna, Zvao sam Unimar u Rijeci, nisi ga imali na lageru, rekli su da nakon što ga naruče treba minimalno 15 dana za dostavu. Zvao sam nakon par dana, nisu ga niti naručili. Po njima se nebi vozio to ljeto. Snašao sam se kod jednog majstora u Zagrebu koji proizvodi O-ringe. Prije nekoliko godina nisu imali impeler, otišao sam u Trst kod Nautica Piero Ostuni, tamo se izgleda sve može pronaći. Na internetu postoje trgovine koje nude ama baš sve dijelove, s brzom isporukom ali samo u USA i Canadu.
Problem je i servisna mreža, u Zagrebu i na Kvarneru, za jug ne znam, izuzetak je Johnson servis u Preluci, za kojeg imam samo riječi pohvale, otac i sin već godinama popravljaju Johson/Evinrude, bogati su znanjem i iskustvom, vrlo pristupačni.
Volio bi da se jave oni koji su skužili kako se mogu naručiti dijelovi iz Amerike s dostavom u Hrvatsku.
barba2
New Entry

Tip plovila: Kvarnerplastika PG 550 K i Johnson 115

PostPostao/la mkapov » 07. 09. 2015. (10:28)

barba2 je napisao/la: Na internetu postoje trgovine koje nude ama baš sve dijelove, s brzom isporukom ali samo u USA i Canadu.

Evo samo da podijelim moje iskustvo sa trgovinom http://www.boats.net/

Iako pise da ne vrse dostavu za Hrv ja sam u dva navrata narucio i dobio u vrlo kratkom roku poštom rezervne dijelove za E-tec 60. U prvoj narudzbi je bila pumpa goriva jeftinija za oko 1500kn od cijene iz unimara a u drugoj narudzbi sam dobio kompletan kit za izmjenu impelera takodjer po povoljnijoj cijeni. Na cijenu dijelova kupljenih preko http://www.boats.net/, uvecanu za iznos postarine, jos treba zaracunati carinu u hrvatskoj. Radi postarine i carine nije isplativo kupovati jeftinije dijelove ali kod vecih iznosa usteda moze biti znacajna.
mkapov
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Nema nista

PostPostao/la mkapov » 07. 09. 2015. (10:57)

Mogu predloziti da posjetite forum http://www.etecownersgroup.com/
Tu ce te nac brdo informacije od vlasnika koji imaju istu pentu kao i vi.
mkapov
New Entry

PostPostao/la Bella1 » 08. 09. 2015. (08:41)

barba2 je napisao/la:Evinrude i Johnson su identični motori, odnedavno su brand Johnson zamrznuli, a nastupaju samo kao Evinrude. Imam Johnsona 115, klasičnog dvotaktnog iz 2001. godine. Što se motora tiče, sve pohvale, jednostavno održavanje, pouzdan, sve super. Problem mi predstavlaju dijelovi, naš zastupnik u Rijeci ima na lageru nešto malo dijelova što me ne čudi, ali ne mogu shvatiti da za narudžbu dijelova treba čekati cijelu vječnost. Prošle godine mi je počelo curuti gorivo na filteru, otišao je jedan O-ring vrijedan par kuna, Zvao sam Unimar u Rijeci, nisi ga imali na lageru, rekli su da nakon što ga naruče treba minimalno 15 dana za dostavu. Zvao sam nakon par dana, nisu ga niti naručili. Po njima se nebi vozio to ljeto. Snašao sam se kod jednog majstora u Zagrebu koji proizvodi O-ringe. Prije nekoliko godina nisu imali impeler, otišao sam u Trst kod Nautica Piero Ostuni, tamo se izgleda sve može pronaći. Na internetu postoje trgovine koje nude ama baš sve dijelove, s brzom isporukom ali samo u USA i Canadu.
Problem je i servisna mreža, u Zagrebu i na Kvarneru, za jug ne znam, izuzetak je Johnson servis u Preluci, za kojeg imam samo riječi pohvale, otac i sin već godinama popravljaju Johson/Evinrude, bogati su znanjem i iskustvom, vrlo pristupačni.
Volio bi da se jave oni koji su skužili kako se mogu naručiti dijelovi iz Amerike s dostavom u Hrvatsku.

Eto odlicna informacija, za djelove neznam jos mi nijesu trebali ali ce sigurno, impeler ulja i td, mislim na mala odrzavanja. A gdje se nabaviti ulje xd 100, U Unimar Rijeka sa interneta izgleda primamljivo ako su up-date cijene, neznam jeli ima po marinama...
Bella1
New Entry

PostPostao/la Bella1 » 08. 09. 2015. (08:49)

mkapov je napisao/la:
barba2 je napisao/la: Na internetu postoje trgovine koje nude ama baš sve dijelove, s brzom isporukom ali samo u USA i Canadu.

Iako pise da ne vrse dostavu za Hrv ja sam u dva navrata narucio i dobio u vrlo kratkom roku poštom rezervne dijelove za E-tec 60. U prvoj narudzbi je bila pumpa goriva jeftinija za oko 1500kn od cijene iz unimara a u drugoj narudzbi sam dobio kompletan kit za izmjenu impelera takodjer po povoljnijoj cijeni. Na cijenu dijelova kupljenih preko http://www.boats.net/, uvecanu za iznos postarine, jos treba zaracunati carinu u hrvatskoj. Radi postarine i carine nije isplativo kupovati jeftinije dijelove ali kod vecih iznosa usteda moze biti znacajna.

A sto je sa Evinrude.com,US, preko njih sam skino sve dijelove u pdf formatu, imaju sve neznam jeli salju ali cu pokusat se raspitat, odnosno provat cu narucit neki potrosni dio pa cu vam znat javit.
Bella1
New Entry

PostPostao/la mkapov » 08. 09. 2015. (09:49)

Bella1 je napisao/la:
mkapov je napisao/la:

A sto je sa Evinrude.com,US, preko njih sam skino sve dijelove u pdf formatu, imaju sve neznam jeli salju ali cu pokusat se raspitat, odnosno provat cu narucit neki potrosni dio pa cu vam znat javit.

Ne znam za Evinrude.com ali na boats.net imaju do u detalje svi dijelovi svih vrsta penti(ne samo evinrude) i to jos poredani po godini proizvodnje i modelu motora.
mkapov
New Entry

PostPostao/la mkapov » 08. 09. 2015. (10:05)

Bella1 je napisao/la: A gdje se nabaviti ulje xd 100...

Ja sam uzima preko Unimara poštom a znam da ima i u splitu u ulici Velebitska 9 u dučanu dijelova (ne mogu se sitit imena dučana ali je adresa točna i odma je pokraj Termistora i Alati Milić).
https://www.google.hr/maps/@43.5150652, ... 312!8i6656
mkapov
New Entry

PostPostao/la Bella1 » 09. 09. 2015. (07:08)

Mozeteli mi reci koliko dojde 1GL(3.8 lit)
Zadnja izmjena: dome; 09. 09. 2015. (07:13); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: nepotrebno je citirati kod replike na neposredno prethodni post
Bella1
New Entry

PostPostao/la Bella1 » 09. 09. 2015. (07:10)

mkapov je napisao/la:
Bella1 je napisao/la:
mkapov je napisao/la:

Ne znam za Evinrude.com ali na boats.net imaju do u detalje svi dijelovi svih vrsta penti(ne samo evinrude) i to jos poredani po godini proizvodnje i modelu motora.

Onda odlicno sto treban kruha pokraj pogace. Hvala na informaciji
Bella1
New Entry

PostPostao/la Bella1 » 10. 09. 2015. (08:06)

Potrosnja goriva lit.h pri bzini 18-20 knt.xlsx

Evo dobio tabelu za izracun milje/litre nije savrsenstvo falu brojevi okretaja da bude ona prava, ko zna neka je doradi da je skinem
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bella1
New Entry

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.