Wartburg

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Wartburg

PostPostao/la Tony_Zd » 25. 02. 2012. (13:17)

Rodak ureduje drveni gliser koji u sebi ima wartburga (1970 god) i zeli ga vratiti u izvorno stanje te urediti navedeni motor.
Za one koji neznaju to je stari motor isti kao sto je bio u istoimenim autima, 55 ks, 3 cilindra, dvotaktni, vodeno hladenje i ono po cemu je poseban 3 bobine, svaka svicica ima svoju... Motor je vise manje sreden, pali i lipo radi, ali nas malo muci hladenje te kopca :?:
Naime motor nema pumpu mora za hladenje vec je iza na krmi u originalu cijev savinuta otvorom prema provi te na tom principu gura more kroz cijevi i hladi motor... nas zanima kakva bi se pumpa mora mogla tu staviti? nekakva elektricna ili..? posto to sa cijevi nebi funkcioniralo dok brod sija ili stoji u leru...
Spomenuo sam i kopcu, naime nije predvidena vec se na zamasnjak zavidava zvono sa osovinom i motor cijelo vrijeme lagano vrti propelu i cim se da gas ubrzava te se ponasa ko jet-ski, s obzirom da ce se taj gliser sezonski koristiti i da bi se olaksalo pristajanje planira ugraditi kopcu, ali ona mora biti sto manja jer nema bas puno mjesta, (on je spominjao da trazi neku americku) bez slike mi vjerovatno nemozete puno pomoci pa cu popodne do njega to malo slikati... a do onda dajte ideju bar za pumpu :thumbup: :wave:
Tony_Zd
Member

Tip plovila: Elan gt495f-yamaha 50, Gobbi 650-volvo tamd31

Re: Wartburg

PostPostao/la Tony_Zd » 26. 02. 2012. (21:31)

Nemogu naci kabel od mobitela, posuditi cu od nekog pa stavin slike... uglavnon ovaj zamasnjak isto izgleda ko na ovoj slici http://www.die-besten.de/wartburg/prosp ... /s20-1.jpg kopca bi trebala biti sto manja za motor od 55 ks koji vrti cca 4500 okretaja
Tony_Zd
Member

PostPostao/la b-ato » 27. 02. 2012. (07:10)

Neznam dali će moj prijedlog biti dobar ali zar se nebi manevriranje po marini moglo riješiti nekim malim vanbrodskim motorom. Time bi se riješila gomila problema sa pripasivanjem kopče a bilo bi puno jeftinije, i po pitanju jednostavnosti i po potrošnji goriva. Znam da je zafrkancija gašenje jednog motora i paljenje drugog ali se ionako koristi sezonski pa ne bi trtebalo biti problem. :)
b-ato
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bayliner Capri Bowrider 1850, Mercury 75

PostPostao/la beba » 27. 02. 2012. (16:56)

što se tiče pumpe vode najjednostavnije ti je stavit od DMB-a na remenicu, ali triba stavit veću remenicu na nju da bi kompezira velik broj okretaja dvotaktnog u odnosu na dizela. Stavljanje nje bi tribalo bit bez problema,samo nosač i stavit je u centar i to je to. :D
beba
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: maestral 710,marušić 580

PostPostao/la Tony_Zd » 27. 02. 2012. (18:02)

B-ato: gliser se vraca vizualno u sto je moguce slicnije stanje originlu iz 70-ih, pa sto se tice takvih ideja o nadogradnji tipa nosac vanbrodskog motora i sam VM ne dolazi u obzir ma koliko to prakticno bilo... ukoliko se ne nade odgovarajuca kopca napraviti ce se mala vesla za privez kakva je i imao u originalu, hvala svejedno na ideji :thumbup:

beba: upravo to nam je danas jedan mestar predlozio i tako cemo napravit! :thumbup: ;)
Hvala na odgovoru!
A sad ko ima pumpu od DMB-a za prodat hehe :wave:
Tony_Zd
Member

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.