Tohatsu 30HP 2T

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Tohatsu 30HP 2T

PostPostao/la Viktor » 06. 04. 2011. (17:18)

Molio bih ljude koji imaju ovog tohatsu da malo opisu makinu , tipa pouzdanost , koliko pije na barku od cca 600 kg ( Ven K fly zajedno s menom i teretom ) , servisi koliko cesto i kakva je situacija na podruciju Rijeke . itd ..
Vidio sam da tohatsu od 25 Hp ima istu kubikazu kao i ovaj od 30 , u cemu je razlika i koliko je komplicirano napucavanje snage :lol: :lol:
Druga opcija je bila Yamaha , ali razlika cijene je podosta velika , pa mislim da to otpada .

Dosta ceprkam po netu i po forumu , ali nista specificno nisam uspio nac, osim da ga Australci jako hvale .

Poz i hvala
All governments are lying cocksuckers.

B. Hicks
Viktor
Senior Member

Re: Tohatsu 30HP 2T

PostPostao/la IvanSolta » 06. 04. 2011. (18:57)

Ograđujem se - nemam iskustva, ali na jednom sam forumu pronašao ovaj post o varijantama 25/30 ks:
"razlika je u dihtungu zraka
kod modela 30ks je veći tj.širi
kupi tohatsu 25ks i dihtung(cca 50-60kn) od 30-ice i imaš na krmi tohatsu 25 a pod poklopcem stvarnih 30ks.
ako ti se neda gnjaviti i mjenjati dihtung slobodno kupi tohatsu 30ks samo ćeš proći s par stotina eura više"
IvanSolta
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Mila 300, Mercury 15 2t

PostPostao/la riberer » 06. 04. 2011. (20:49)

Dihtung zraka? Brtva? Zraka? :roll:
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Viktor » 06. 04. 2011. (21:08)

Gledam po Ausie forumima i govori se da postoji neki granicnik koji sprjecava da se leptir otvori do kraja , ali niko nista konkretno . Samo svi kazu na pocetku Gday :D
All governments are lying cocksuckers.

B. Hicks
Viktor
Senior Member

PostPostao/la slot » 06. 04. 2011. (22:13)

Viktor je napisao/la:Molio bih ljude koji imaju ovog tohatsu da malo opisu makinu , tipa pouzdanost , koliko pije na barku od cca 600 kg ( Ven K fly zajedno s menom i teretom ) , servisi koliko cesto i kakva je situacija na podruciju Rijeke . itd ..
Vidio sam da tohatsu od 25 Hp ima istu kubikazu kao i ovaj od 30 , u cemu je razlika i koliko je komplicirano napucavanje snage :lol: :lol:
Druga opcija je bila Yamaha , ali razlika cijene je podosta velika , pa mislim da to otpada .

Dosta ceprkam po netu i po forumu , ali nista specificno nisam uspio nac, osim da ga Australci jako hvale .

Poz i hvala

a i ja sam čeprkao po tohatsu 30 ks ,zamalo da ga nisam kupio....ali taj 2t dosta pije za razliku od 4t......a koliko če ti piti ovisi o tome na koliko če ti okretaja biti putna brzina,kad če izglisirati ...meni je sa yamahom 30 oko 4-5 lit na uru za sada...a 2t sigurno dosta više.....a o servisnim mrežama imaš i u prijašnjim temema o tohatsu,što me je i dodatno odbilo od njih,ali kažu da su makine super,trajne....svakako je lipo i tohatsua imati na krmi
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la Rexi » 07. 04. 2011. (18:59)

imao sam 18-icu 5 godina i radila je perfektno, jako sam zadovoljan i dovoljno je da se redovni poslje -sezonski servis obavi, ono standardno ulje, konzerviranje i on traje i traje i ne pita :mrgreen:

jedino pita benzina a sad koliko?

cuj... trosi. ja sam svog cesto vozio na full gas i pio je ali nista pre strasno. oko 10-12l max pri opterecenju vecem na max gasu.
međutim to oko 20ks je naj nezahvalnije sto se benzina tice tako da ono... cak ja mislim i 30ks. tek negdje od 40-50ks da je najisplativije . no dobro to je druga tema.

uglavnom toha = preporuka :thumbup:

p.s. nek te ne strase servisi, ti motori su jednostavni, kvalitetni i uglavnom se nema sta pokvariti ako je kompresija ok.
- po mom saznanju nisam cuo za niti jednu tohu koja se pokvarila do sad- osim frendove tohe koja je zapekla jer ju je drzao citavu zimu na brodu bez da ju je upalio :mrgreen:
Rexi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Primorka

PostPostao/la Kapo » 10. 05. 2011. (19:51)

Što se kvalitete tiče,bez straha u kupovinu.
Imao sam 40 KS,odradio 5 sezona bez greške,a sad imam 9.8 (kupljen lani) još je pod garancijom i bez problema
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la grajnder » 05. 10. 2011. (10:17)

bok, imam 30 konja tohatsu 2 t kratka osovina. dvije sezone. super je mašina, nema problema.a dobar prijatelj ima 25 konja. obadva imamo gumenjake i snaga je ista, nismo nikakvu azliku pretjeranu primječivali, on je na svom imao problema s karburatorom,ali kad smo ga očistili sve je bilo super. održavanje jednostavno.samo treba paziti da se u rezervar s gorivom stavlja dvotaktol, ja sam koritio neka kvalitetnija ulja od 60-70 kuna na litru. potrošnja goriva mi je max bila 10 ak litara, iako ga nikad nisam dugo vozio na ful gasu.a neka ekonomična kojih 6 litara. no pravi pokazatelj mi je to da sam uspjeo doći od vodica do hvara sa 20 litara goriva. eto to je to. i da mašina mi je samo na konop, dakle ne na akomulator.
grajnder
New Entry

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.