Yanmar 3JH4E

Diskusija o dizel motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Yanmar 3JH4E

PostPostao/la Dalmato » 17. 05. 2015. (20:08)

pozdrav svima ,
imam jedan problemčić na yanmaru 3JH4E.
Na njemu ima neka metalna pločica na kojoj je neki elektroventil ili nešto slično,a ima veze sa strujom/žicama.
Ta metalna pločica ima neki gumeni nosač koji drži tu pločicu (dakle nije direktno metal na metal).
Ta 2 gumena nosača su se (ne znam kako) rastopila.
Sada glavno pitanje,čemu služi taj elektični sklop i da li se može diretkno zašarafiti na blok motora?

slika

slika
Život pojednostavniti do maximuma...
Dalmato
Member

Tip plovila: damor 700

Re: Yanmar 3JH4E

PostPostao/la vitane » 18. 05. 2015. (06:59)

Moguce da je solenoid za gasenje motora.ako je,gume ti sluze samo kao amortizer protiv vibracija.solenoid najvjerojatnije ima svoju masu,neovisno o kucistu pa ti nebi triba biti problem zavidati ga na kuciste bez tih guma.
vitane
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: drvena pasara sa kabinom, Aqualine 530

PostPostao/la Inshoma » 18. 05. 2015. (22:37)

to je relej od paljenja, kontroliraj si temperaturu motora ili ugradi prisilnu ventilaciju motornog prostora. Ovo nije normalno!
Inshoma
Member

PostPostao/la Dalmato » 20. 05. 2015. (06:11)

Inshoma je napisao/la:to je relej od paljenja, kontroliraj si temperaturu motora ili ugradi prisilnu ventilaciju motornog prostora. Ovo nije normalno!

hm da dobro govoriš,ali temperatura motora je OK, nije mi jasno kako se ovo rastopilo.....
ali čemu služi ta guma,da li je to amortizacija vibracija ili neka izolacija?
selenoid nije,selenoid je na drugoj strani motora,evo slike.....

slika

slika
Dalmato
Member

PostPostao/la jmt » 20. 05. 2015. (19:41)

solenoid je ili spula ali nije od gasenja mozda od predgrijaavanja usisne grane ako ima taj grijac ne vidim to dobro ili od neke vece druge struje ,nebitno ono sta mi se cini je da taj solenoid probija + na masu i zato pregrije stalak ti amortizeri su samo da izoliraju sklop od mase pa provjeri dali se grije kad radi ili je vec riknija.
poz
jmt
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: prvić 25

PostPostao/la Papalina » 20. 05. 2015. (20:08)

Malo sam pogledao shemu Yanmara 3JH4E pa je po meni moguće da je to grijač kojeg pali relej....e sada....može bit da su kontakti releja zaljepljeni pa grijač stalno grije...(ne znam da li grijač inače mora stalno grijati ili ga nešto pali i gasi...po shemi on je ukopčan kada okrenemo bravu)...ili je grijač u međuvremenu izgorio i otopio plastične podloške.....najbolje pitat meštra od Yanmara da budeš siguran

rsz_y1.jpg

rsz_y2.jpg

rsz_y3.jpg
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Papalina
Member

PostPostao/la Inshoma » 20. 05. 2015. (20:12)

Relej za paljenje(ne onaj sa crvenom rebrastom gumom) da ne bude zabune, već ima na onim svojim nosačima gumice za izolaciju od bloka motora i one nisu otopljene kao što se i vidi na slici ali ove gumice koje su u direktnom kontaktu sa blokom su otopljene. Ako su originalne motor ti se grije sigurno a možda nisu original. Ipak se ti obrati stručnoj osobi. Kada se uzme u obzir da neznaš šta je to šta ima žice na sebi znači da jednostavno ne poznaš materiju i prepusti to onom koji zna. Ili probaj riskirati uništiti motor koji je dosta jeftin. :mrgreen:
Inshoma
Member

PostPostao/la Dalmato » 26. 05. 2015. (06:02)

Inshoma je napisao/la:Relej za paljenje(ne onaj sa crvenom rebrastom gumom) da ne bude zabune, već ima na onim svojim nosačima gumice za izolaciju od bloka motora i one nisu otopljene kao što se i vidi na slici ali ove gumice koje su u direktnom kontaktu sa blokom su otopljene. Ako su originalne motor ti se grije sigurno a možda nisu original. Ipak se ti obrati stručnoj osobi. Kada se uzme u obzir da neznaš šta je to šta ima žice na sebi znači da jednostavno ne poznaš materiju i prepusti to onom koji zna. Ili probaj riskirati uništiti motor koji je dosta jeftin. :mrgreen:

Da u pravu si ,budem pitao meštra...
Mada redovito kontroliram temperaturu,nikad nije prelazila 89 stupnjeva....
Hvala svima na odgovirma...
Dalmato
Member

Natrag na Dizelaši

Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.