Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
frane_25_zd je napisao/la:Lijep pozdrav!
Zadnji put sam izvukao brod na kraj krajem 10. mjeseca 2013. Jučer sam primjetio da su mi pali okretaji motora pod opterećenjem za nekih 400 okretaja. U praznom hodu daje 3000rpm, pod opterečenjem kada se tek baci i kada je brod čist pokazuje 2900rpm. Jučer jedva pokazuje 2500rpm na ful gasu. Postoji li mogućnost da je propela toliko zarasla da mu brzina padne za više od milju ili da se nešto zapetljalo oko propele? Primjetio sam da nema crnog dima na krmi a propelu sam optimizirao prije 2-3godine. Do propele ne mogu doći jer je skroz ispod i ne vidi se. Ako netko ima neki savjet koji bi mi mogao pomoći bio bih zahvalan.
frane_25_zd je napisao/la:Mislim da je propela točna jer kada je brod čist odstupanja između praznog hoda i opterečenja su svega oko 100 okretaja ali me čudi kako je sada pao broj za 400 okretaja. Ako je neki konop ili najlon na propeli, može li to utjecati jer ne osjećam nikakvu vibraciju na kormilu niti crni dim na krmi kada dam gas.
frane_25_zd je napisao/la:Nisam ga koristio zadnja 2-3 mjeseca. Maksimum okretaja u praznom hodu je 3000, ima blokadu sa pečatom. Dobivam tih 3000rpm u praznom hodu ali u vožnji ne mogu nego max 2500rpm, znači gubim oko 500 okretaja. Kada je čist gubi samo 100 tj. radi na 2900 na punom gasu. Valjda je problem u obrasloj propeli.
Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju.