Što mislite o teoriji da jedan čovjek smanji brzinu za pola milje?
Po mojoj projekciji sa 140ks i maximalnim opterećenjem GULL bi trošio 1,4 l/nm, što je realno, a sa nešto manjim motorom trošio bi 1,25l/nm što je opet dosta realno.
Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
jekila je napisao/la:moran spomenit jos jedan motor, cummins. pogledaj njihov model od 130hp.
madi je napisao/la:jekila je napisao/la:moran spomenit jos jedan motor, cummins. pogledaj njihov model od 130hp.
Danas sam tražio ponudu za cummins (3900ccm/130ks), ali mislim da će mi oni financijski dosta odstupiti od planiranog .
brujet76 je napisao/la:madi je napisao/la:jekila je napisao/la:moran spomenit jos jedan motor, cummins. pogledaj njihov model od 130hp.
Danas sam tražio ponudu za cummins (3900ccm/130ks), ali mislim da će mi oni financijski dosta odstupiti od planiranog .
al' Cummins je klasa iznad svega gore spomenutog, samo nije za Gull-a. To je čistokrvni radni motor, i predložio bih ga ako ćeš radit bar 1000 doo 2000 uri na godinu (znači teški profi brodić...) ... Inače se cijenom ne isplati za 500 uri samo.
jekila je napisao/la:teranavis je napisao/la:pa zato sam i postavio ono gor e pitanje jer ako je na putnoj potrosnja 10 litara nemore bit putna 14 milja .... jer za tu brzinu nema potrosnje ispod 15 litara .......jer brod tih gabarita ako se vozi sa litrom na milju je idealaan rezultat koji neznam dali se moze dobit osim u idealnim uvjetima koji su prvih 10 dana u moru i sa praznim brodom
je je u pravu si tek san sad lipo procita sta san reka.
znan da je milja/litra idealno.
Gaso je napisao/la:Bitnije ti je imat motor u području, kdje ima največi obrtni moment, tamo ti je najmanja potrošnja. Bolje imat nešto veči motor pa bit u tom području.
Podesi malo manje gasa na jačem motoru i bit če isto manja potrošnja. U vezi potrošnje, bolje ganjat jači motor na 60% gasa, umjesto slabiji motor na 80% i na okretajima, kdje ima mali obrtni moment.
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.