Caljka je napisao/la:Da,
mislim neću ti sada otkriti toplu vodu kad napišem da bi bilo najbolje motor izvadit, a pošto je brod vanka, to će ti biti vjerovatno i najbolje riješenje.
Pa pjeskarenje pa temeljna pa Volvo zelena.... bla bla.... znaš to već i sam...
Ja do duše nemam VP 2003 već VP MB7A i dosta sam toga uspio piturat i na brodu, malo je peplavo.. ali da se, ukloniš ono što možeš.... što smeta i koliko se da i lagano hammerite koji može i na ruzinu.... a prije toga ipak malo ukloniš koroziju makar metalnom četkom ako ti se već neda papirom 80.
Ja na svome Volvu svako malo ako primijetim digod ruzinu, na motoru ili kopči pinel u ruke.... malo obrišem nitro razređivćem i prođem i gotovo...
Više me brine izgled tog rashladnog kolektora
.... ako je unutra tako loš kao što je vanka.... trebalo bi žrtvovat jedan dihtung i otvoriti to i pogledat....
eto, pozz
Hvala puno na odgovoru Caljka. Da, rashladni sistem me najviše i brine. Mislim da ga još neću vaditi van, probat ću skinuti to koljeno da vidimo šta je unutra
dimulius je napisao/la:meni djeluje dosta uznemirujuce ovolika kolicina ruzine
Nije ovo bas uobicajeno, pogotovo kod jedrilice
Prska li ti negdi more?
I meni isto djeluje uznemirujuće, ali on ipak savim dobro radi, ulje nakon 100-150h je prozirno, pali od prve nakon dužeg mirovanja preko zime, ne dimi uopće... ali neću ga puno hvalit da ga ne ureknem...
peroLA je napisao/la:Odmah bi trebalo i kontrolirati el.pokretač i eventualno altenator... da ne bude iznenađenja
peroLA je napisao/la:i otvori molim te temu za tvoju bavariu da malo vidimo kako i koliko koristiš.. koliko jedriš koliko si prije jedrio.. prednosti mane itd...
Radim na njoj kompletni remont. Mislio sam možda otvoriti temu kad dovršim posao, a ovakve postove ću staviti specifično vezano na određenu temu--- Barka je kupljena pred koju godinu. Bila je jako zapuštena - sajle i natezači na izmaku snaga, konopi i paluba zapečeni. Tik skinut
Unutra treba promijeniti pod, pretapecirati salon i kabine.
Untaoč svemu, brod je napravljen vrlo robustan, jako debeli trup, ima nisku tzv T kolombu koja je tada bila novotarija - ima gaz samo 1,35m. Jedri jako lijepo, dobro podnosi valove...