I ja sam se mučio sa tim stvarima sve dok nije moj mentor za torpedo
neli27 me naučio i nem više frke a radnja ide ovako :
Neovisno u kom položaju je zamajac tj. oznaka na njemu pusti oznake skoncentriraj se na štelovanje ventila po cilindru razlog što nikad neznaš u kakvoj su situaciji bregovi na bregastoj itd.
Dakle štelujem na hladno kad je na cilindru recimo na prvom to je onaj do kopče jedan ventil dole i krene kao prema gore šteluješ onaj koji je gore ako šteluješ na prvom cilindru i gledaš u pravcu zamajca od strane kopče do kopče je ispušni i on se šteluje na
0,35 a, prema zamajcu je usisni i njega šteluješ na
0,30. Ustvar pratiš usis od filtera zraka pa češ skontat koji je usisni a koji ispušni.
Kad si naštelovo na prvom pređeš na drugi i ponoviš radnju ne gledajuč na ovaj koji si naštelovo prije več samo onaj cilindar na kojom šteluješ trenutno ventile.
Kod mene motor radi ko švicarski sat pali na pola đira na hlado a na toplo na zub takoreč.
Ako imaš kakva pitanja slobodno pitaj znam sad če se javit stručnjaci koji če se pozivat na servisna uputstva da se motor šteluje ne toplo i vako nako i ja sam se tim patio sve dok se
neli27 nije ukazao i muke mi skratio nesebično podjelivši svoje dugogodišnje iskustvo svaka čast.
Sad i ovako provjerim ako treba podesim za 5min i aj ča. Ako sam u žaru brobe nešto propustio znam da če me
neli27 nadopunit samo dok vidi post.
Svako dobro