Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
mgotic je napisao/la: raspala se lamela,...........I drugo pojašnjenje čemu ta lamela služi?
neli27 je napisao/la:Pape,ja razmišljam da zavarim zamašnjak za kučište zamašnjaka,time bi smanjio potrošnju nafte,ulja,avjek trajanja motora bi malo produljio.
mgotic je napisao/la:Društvo vidim da se razumijete u IMR, ja imam jednog takvog u Adriatiku, 64 ks, trenutno je na generalki pa trebam savjet.
Naime raspala se lamela, ovo su fotografije:
I drugo pojašnjenje čemu ta lamela služi? Budući da se nalazi između motora i kopče. Motor se uvijek vrti kada radi, pa tako i na leru.
Što znači da ta lamela samo ublažuje udar prilikom paljenja motora, nakon toga motor stalno vti osovinu unutar kopče, a prilikom
ubacivanja u vožnju naprijed ili nazad uljna lamela u kopči odrađuje sav posao. Šta ja nisam dobro shvatio?
neli27 je napisao/la:Pape,ja razmišljam da zavarim zamašnjak za kučište zamašnjaka,time bi smanjio potrošnju nafte,ulja,avjek trajanja motora bi malo produljio.
solozabal je napisao/la:Evo moja rakovica odradila zadnje ure
na paleti u garazi sada sljedi vracanje u brod.
Posto sam promonija alternator i remenicu
mirija sam mu aparatom za mirenje broja okretaja
okretaje i po tome ustelova postojeci djirometar
bila je vrlo mala razlika u nekih 100tonjak okretaja
a zanima me koliki bi trebali bit okretaji na minimumu
meni na minimumu vrti 760 okretaja i lipo radi
jel to okej?
mgotic je napisao/la:Poštovanje mornari,
Pitanje:
što da radim sa hladnjakom za ulje, treba li ga mjenjati, čistiti ili da ga potpuno izbacim?
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.