Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
Kiana je napisao/la:I ja sam razmisljao da promjenim one 4 male vidice, ali nisam siguran da (to moram detaljnije pogledati), ako stavis dulje, prolaze skroz!
amiklic1 je napisao/la:Evo, našao sam informaciju da je za 4JH motore Yanmar izbacio novu verziju impelera (nemam pojma ni kad, ni šta, znam samo zašto), koja u sebi ima mali navoj.
Sustav izgleda ovako:
Nemam pojma imaju li to i za druge motore, ali ne bih se začudio da imaju.
uglavnom, za moj motor postoje dvi vrste impelera, stari s brojem 129670-43530 (bez navoja na impeleru) i 129670-43531 ( s navojem na impeleru).
Princip skidanja je jako jednostavan. Šuplju vidu se zavida rukom u impeler, a zatim se ključem zavidava vida izvlakača koja upire u osovinu i na taj način "povlači" impeler van.
Dovoljno je samo jedan okret ključem napravit, jer se impeler i izvlakač zatim mogu i rukom izvući vrlo lako.
Kiana je napisao/la:Podmazat cu ga sa onom mascu koja se stavlja u spine mjesalice (zute je boje).
amiklic1 je napisao/la:Valko, kad otvoriš vrećicu s impelerom, na kojoj piše Yanmar, pogledaj šta piše na samom "originalnom" impeleru. Kod mene piše Johnson ...
Toliko o "originalima".
Sad san se opet sitio onog lika koji je platio semering pumpe mora (promjer oko 30mm, mislim) za mali Yanmar 800 Kn, kao "originalni dio".
Uglavnom, ko ne zna igrat', zna platit ...
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.