DMB 450

Diskusija o dizel motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: DMB 450

PostPostao/la peroLA » 09. 08. 2013. (09:18)

injektor je u servisu špricao kao lud, tako da prestaje jedino pumpa :\
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la plavo_more » 09. 08. 2013. (11:45)

I ja sam imao problema sa sistemom goriva. Usisivao je "falši zrak" i motor se zaustavljao. Odzračio bi usisni vod otpuštanjem vijka ispred visokotlačne pumpe i motor bi veselo krenuo dalje, ali samo neko vrijeme. Promjenio sam tada prastari usisni vod i mislio da sam problem riješio. Nisam, opet je usisivao taj falši zrak. Pritegnuo sam jače jednu šelnicu (obujmicu) i problem je bio riješen. Ali ne za dugo. Kada bi se motor dobrano zagrio (ulje palo na 2 bara), opet se pojavio taj, već prokleti, falši zrak. Dakle, nešto je moralo biti s niskotlačnom pumpom goriva (AC). Ugradim novu (cca 400kn) i opet isto. Ali sada sam posumnjao u bakrene brtve (podloške) za koje mi je, kao i prije 2 godine za sada već staru pumpu, prodavač rekao da su već termički obrađene i da ih mogu slobodno direktno ugraditi. Nije bila istina. Zagrijao sam ih na plinskom kuhalu do crvenog usijanja i ugasio u vodu. Montirao, i motor je nakon toga bezprjekorno odradio put RI - Mali Lošinj - RI (cca 30 l nafte pri cca 5čv, jedrilica 8m). Termičkom doradom bakrenih brtvi, sada sam osposobio i staru pumpu koju i dalje koristim, a novu sam spremio za rezervu)
plavo_more
Member

Tip plovila: Šket081

PostPostao/la peroLA » 09. 08. 2013. (12:56)

zanimljivo.. no misliš da i meni mogu biti brtve kad nisam ništa odvidavo ni mijenjao?.. jednostavno sam ostao bez goriva, ozračio sistem i nemam više bacanja nafte na injektor... a do injektora na cijev baca dosta ok... injektor je testiran i u redu je, tako da sad ide pumpa na test... neznam šta drugo...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la plavo_more » 10. 08. 2013. (21:16)

Može biti nepovratni ventil na visokotlačnom vodu. Smješten je na izlazu iz visokotlačne pumpe. Ako nije pumpa, onda može biti samo to. One bakrene brtve odnose se samo na niskotlačni vod (prije visokotlačne pumpe).
plavo_more
Member

Tip plovila: Šket081

PostPostao/la peroLA » 14. 08. 2013. (07:54)

kad sam bez mehaničara ozračivao, bio sam olabavio cijev na na pumpi i tamo je puštao pritisak... kad smo izvadili altenator i filter lijepo smo zavidali i na prvi tah je upalio...
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la krajo » 15. 04. 2014. (16:19)

Pozdrav,imam pitanje vezano da one podloške što se stavljaju ispod visokotlačne pumpe goriva(mislim da su od mesinga),što služe za štelanje početka ubrizgavanja.Koliko ih staviti ispod? Znam da postoji oznaka na zamašnjaku kada bi trebalo počet ubrizgavanje prije GMT međutim kod mene se to slabo vidi pa nije bas pouzdano.zanima me što će vasnici motora reć pa da znam neki optimum ;)
krajo
New Entry

Tip plovila: Zadranka 5,60

PostPostao/la peroLA » 16. 04. 2014. (07:37)

http://www.vodice.net/manuali/

Vidi 21.stranu da ne prepisujem
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la krajo » 16. 04. 2014. (11:17)

peroLA je napisao/la:http://www.vodice.net/manuali/

Vidi 21.stranu da ne prepisujem

Mislis da standardno idu ove tri podloske razlicitih debljina? Hmm...nekako mi se cini da je to samo opisno kakve sve podloske postoje :?
krajo
New Entry

Tip plovila: Zadranka 5,60

PostPostao/la peroLA » 16. 04. 2014. (13:02)

pa trebalo bi biti makar ja nikad nisam imao sa time problema, jedino što mi je jedanput mehaničar odzračivao sistem nakon što sam ostao bez goriva.. inače nikad problema... sad sam opet mijenjao filter i samo sam na filteru ozračio i odmah je upalio
peroLA
Old Senior Member

Prethodna

Natrag na Dizelaši

Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.