IMR Rakovica

Diskusija o dizel motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: IMR Rakovica

PostPostao/la edicace » 25. 07. 2012. (11:22)

Evo mozda bi ovo bilo interesantno :

Ja sam zainteresiran za perkinsa 4 cilindra pa u obzir dolazi zamjena za moj
Mercedes 300d 5 cilindara mariniziran, sa pravim zvonom I lamelom (2500 kuna nova), nosacima
I instrument plocom spreman za ugradnju,....... !!!

Izvanredna kombinacija !

Molim komentar
edicace
Member

Tip plovila: Al Lifeboat 8.05m 1957 shipyard Ivan Cetinić

PostPostao/la ivan83 » 25. 07. 2012. (21:01)

i ja bi svoju rakovicu od 3 cilindra zaminija sa 4 cilindra :lol:
dobri su to motori i rezervni djelovi su in pristupacni
ivan83
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 9metara, rakovica 3 cilindra

PostPostao/la vladimir » 29. 07. 2012. (17:09)

Štovani gos. lupis i Opus!
Čitajuči na forumu o imr rakovica motor koji imam ja u mojoj broditi Adria 790 skam marinizacuja i spojka jlm kbs 200 htio bih Vas zamoliti za mali savijet najme kod mog motora počeo se pojavljivati dim (bijele boje) pregledao sam ulje koje je u redu , voda također miris tog dima je onako zdrav po nafti, moror pali na ključ odmah !
Rekli su mi da bi trebao otvoriti motor i reparirati ga !
Pregledao sam ventile i naštelovao ih , zatim sam kontrolirao brizgalice i ustanovio da jedna (3) ne radi tako da motor radi na 3 cilindra inaće brizgalice su servisirane i promijenjeni elementi prije 10-15 dana?
Lijepo Vas molim da me posavjetujete unaprijed hvala !
Vladimir
vladimir
New Entry

PostPostao/la vladimir » 29. 07. 2012. (17:12)

Štovani gospodin Ivan 83!
Čitao sam da vas zanima perkins 4 cilindra kojega bi zamijenili sa vašim od 3 cilindra pa Vas molim da mi napišete da li ste razmišljali na novi motor ili polovni i da li bi preselili marinizaciju i spojku sa starog na novii cca koliko bi to koštalo!
Unaprijed hvala !
Vladimir
vladimir
New Entry

PostPostao/la zore70 » 29. 07. 2012. (22:41)

vladimir je napisao/la: počeo se pojavljivati dim (bijele boje) pregledao sam ulje koje je u redu , voda također miris tog dima je onako zdrav po nafti, moror pali na ključ odmah !
zatim sam kontrolirao brizgalice i ustanovio da jedna (3) ne radi tako da motor radi na 3 cilindra inaće brizgalice su servisirane i promijenjeni elementi prije 10-15 dana?

Vladimir

A jesi to ustanovija da jedna dizna ne radi nakon izmjene elementa ili...?
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la vladimir » 30. 07. 2012. (07:58)

Pozdsrav Zore 70!
Hvala što se javili ... ustanovio sam prije servisiranja dizni , naime malo je dimio pa su me savijetovali da servisiram dizne da izmijenim uloške to sam napravio kad smo to montirali nakon kratkog vremena počeo je sve više dimiti, skinuo sam dizne i odneso u bosch servis na još jednu kontrolu i sve je bilo ok ...........
vladimir
New Entry

PostPostao/la lupis » 30. 07. 2012. (08:56)

Vladimire ja ti nemogu pomoć jer nisam ima taj problem u dvije godine što je motor bio u brodu..,moj je dimio laganini plavo,ko ova svijetla forumska pozadina,i toje bilo vidljivo samo dok je brod stajao..,koliko znam to je za te motore gotovo svakodnevna pojava oko koje se netreba sekirat previše ..

Koja ti je radna temperatura motora?
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Pape » 30. 07. 2012. (09:22)

...a jeste 100% sigurni da dimi plavo?...ja san jedanput mislija da je novi novcijati lombardinac dimija plavo...međutizim....ipalo je da je more zapravo plavo....
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la vladimir » 30. 07. 2012. (12:42)

Hvala svima koji su se uključili u vezi te teme eto sada sam odlučio da skinemo glavu motora pa da vidimo što je sa ventilim ako bude sve ok onda ide van motor iz brodice i generalka !
vladimir
New Entry

PostPostao/la edicace » 30. 07. 2012. (23:29)

vladimir je napisao/la:Hvala svima koji su se uključili u vezi te teme eto sada sam odlučio da skinemo glavu motora pa da vidimo što je sa ventilim ako bude sve ok onda ide van motor iz brodice i generalka !

Da li ste mozda zainteresirani za MB 3005 koji ina 80 konja, 5 cilindara, poslije generalke, spreman za ugradnju, u cijenu
Mozemo ukljuciti vas perkins ... Pa evo razmislite ..... Mozda je vama prihvatljivije gotov motor
U brod ubacit ? Vasa kopca ostaje vama ....

Pozdrav
edicace
Member

PostPostao/la vladimir » 31. 07. 2012. (14:02)

Pozdrav i lijep i ugodan dan želim!
Htio bi znati nešto vise o tom motoru MB 3005 80 ks visinu, dužinu, širinu,težinu da li je mariniziran , dizel ili benzinac da li je taj motor bio na brodu tako nekoliko podataka!
Zahvaljujem Vladimir
vladimir
New Entry

PostPostao/la edicace » 31. 07. 2012. (20:35)

vladimir je napisao/la:Pozdrav i lijep i ugodan dan želim!
Htio bi znati nešto vise o tom motoru MB 3005 80 ks visinu, dužinu, širinu,težinu da li je mariniziran , dizel ili benzinac da li je taj motor bio na brodu tako nekoliko podataka!
Zahvaljujem Vladimir

Dobar dan želim

Mercedes 300D je 5 cilindrični motor iz Mercedes 123 linije. On ima 3000 kubika i 85 konjskih snaga
na maksimalnim okretajima. Motoru je napravljena prava generalka, stavljen novi alternator od 90AH,
novi starter, zvono od JLM perkovića i lamela kupljena u SCAM marinu Rijeka.
Nakon toga motor je kompletno mariniziran : rashladnik od bronze, rashladnik kopče, vodena pumpa
Jabsco ....
Motor je nešto niži od IMR Rakovica i ima nekih 80tak cm visine. Duži je od IMR rakovice 4 cilindra
za nekih 10 centimetara koliko iznosi jedan cilindar. Na vaš email mogu poslati fotografije, budući da su velike ...

Motor je spreman za ugradnju, nalazi se na kolicima u garaži, ja ga palim 2 puta mjesečno i radi 15-k minuta ...

Motor je idealan za poludeplasmance kao što je Galeb ili Supergaleb ili slične motore jer
je motor brzohodan, lagane konstrukcije ( mislim oko 80 kg lakši od IMR M34) i super izdržljiv ... znamo koliko su
vrijedili stari Mercedesovi motori ... nepoderivo ...

Lijepi pozdrav
edicace
Member

PostPostao/la edicace » 31. 07. 2012. (20:43)

vladimir je napisao/la:Pozdrav i lijep i ugodan dan želim!
Zahvaljujem Vladimir

Motor je spreman za ugradnju u brod, friško mariniziran. Naravno da je dizelaš, po točnim dimenzijama, trebalo bi ga metrom izmjerit,ali ali bi se sve moglo naći na
Internetu .... Oznaka motora je OM 617. Motor je napravljen za moj brod Greben vela luka 8.05 metara ali iz obiteljskih razloga ide na prodaju ....
edicace
Member

PostPostao/la vladimir » 16. 11. 2012. (20:29)

Pozdrav svima !
Javljam se nakon mnogo mijeseci tj. od sedmog mjeseca , naime kako smo skinuli glavu motora odnesli u Pulu u Kapeloto preko puta Bille pregledali su glavu i poravnali istu zatim promijenili sve ventile problem je bio u jednom ispusnom ventilu koji se bio blokirao ........... u među vremenu smo na cilindre nasuli motorno ulje rekli su nam da ako ulje ostane na vrhu par dana da su prstenovi ok tako je i bilo pa smo nakon ravnanja glave sve to lijepo montirali sa novom brtvom motora i lijepo hvala dan danas me služi bio sam u dva navrata iz Rovinja do Cresa i natrag sve me to koštalo nekih 1000,00 kuna!
Pozdrav iz Rovinja
vladimir
New Entry

PostPostao/la domagoj » 17. 12. 2012. (19:03)

Ne znam je li već negdje napisano, zanima me koliki je maksimalni dozvoljeni ili još bolje maksimalni preporučeni nagib motora M34 pri montaži?
domagoj
Member

Tip plovila: Leut Viking 9 m, IMR M34

PrethodnaSljedeća

Natrag na Dizelaši

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.