Srea,mislim da ovaj mestar nije los.
Marinko Curkovic
021/537-971
098/1301-779
Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
Meduza je napisao/la:Ali tu ima još jedan ali glave idu na ravanje nova brtva trebat češ podešavat kopresioni prostor što znači da najbolje skineš klip i to na način da izvadiš bolcnu van imaš ceger osigurač i lagano je izbiješ van a i nemoraš skidat klip ja jesam jer sam skidao karike kako bi mi bilo lakše odradit kompreioni prostor. Kad si skinuo karike vratiš klip nazad i spustiš cilindar koji si nauljio ali pruije bilo kog stavljanja cilindra očisti gareš sa vrha cilindra sa skalpelom.Kad si vratio klip na mjesto stavi cilindar dobro nauljen i stavi novu brtvu pazi kako je okreneš da ne bude naopako uzmi tinol žicu od 1,5 do 2mm stavi je što više u sredinu klipa pati samo da ne sjedne u ventile stavi malo tot masti da je pridrži stvi glavu dole i stegni kiloo ključem na 12kg raspored stezanja kad gledaš cilindre bilo koji od strane kopče 1 je uvjek onaj do zamajca po seredini 2 je po dijagonali od njega 3 je paralelno sa prvim na strani kopče a 4 je dijagonalno sa njim na strani zamajca kreni sa 4kg idi na 5,5kg i sa 5,5kg stegni i ona dva vijaka koji su na kraju cilindra gdje su šipke podizača ventila i njih ne dižeš više sa kilažom ostaviš na 5,5 dalje nastavljaš stezat ova druga 4 idi na 8kg pa 10kg pa 12kg kad si stegnuo okreni zamajac rukom da ti klip dođe u mrtvu točku napravi đir slobodno i sve skini ponovo izmjeri šublerom koliki ti je otisak sve od 0,81 - 0,90 je ok ja sam sebi štelovo na 0,86 e kad si izmjerio vidiš dali ti fali ili imaš viška i onda kombiniraš sa podloškama izpod cilindra najbolje sve iskombinirat sa metalni podloškama radi boljeg hlađenja a i ako je podloška preko 0,50 na dalje zna biti posle malih problema jer gubi svojstvo čitaj više se spešta nago metalna brtva.
VERMO 65 je napisao/la:Ma kod mene nije porastao nivo ulja puno,a filter sam skinuo ispraznio( bio je čist) te ću ga iskoristiti za ovo pranje,a drugi(novi) sam pripremio.
Meštar od motora,koji mi je pomogao u cijeloj priči,mi je rekao da skupljam novce za novi motor.Navodno nema više dijelova za njega.Rekao je također pri prvom gubitku pritiska ulja mogu zaboraviti taj motor(navodno nema više pumpe za nabaviti )
I drugi mi se kolega žali da su dijelovi za njega kao od "zlata",i da će uzeti nešto drugo.
Što vi mislite o tome svemu?
VERMO 65 je napisao/la:Ali kad je hladan je negdje oko 4 bara(ne iznad)a vruč oko 2,5 bara na minimumu.
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.