Fiat Marine-FNM dizel 60 ks

Diskusija o dizel motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, riberer

Re: Fiat Marine-FNM dizel 60 ks

PostPostao/la teranavis dana 09. 03. 2010. (23:51)

..... sta ti treba ihi turbo ....pa pitaj dome ...sta se sramis ...
Zadnja izmjena: dome; 10. 03. 2010. (00:03); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: nepotrebno citiranje
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Moderator

PostPostao/la dome dana 09. 03. 2010. (23:54)

I ovaj natezač alternatora i vakum sa polugom za vestgate i žaruljice signalnih lampica za tablu ................
2) koristi “Pretražnik”
5) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator

PostPostao/la teranavis dana 09. 03. 2010. (23:56)

dome je napisao/la:I ovaj natezač alternatora i vakum sa polugom za vestgate i žaruljice signalnih lampica za tablu ................

mozda :Suprise30: :Suprise30:
2) koristi “Pretražnik”
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Moderator

PostPostao/la SEA dana 10. 03. 2010. (01:02)

bosh pumpu svaki boshista sredi u splitu ti je stari zdenko rezak nije skup i za te svari ok
ako zelis sve po ps onda juric u vranjicu (bosh pumpa je sredena) ako je nije sredia prestelat ce bilo koju od fiata 1.9td da je montiras(maximalno moze bit razlika u remenici)
turbo radi ihi(probaj ihi america oni ce rijesit 100% ameri se igraju turbinama
imas i ihi germany IHI Charging Systems International GmbH
Haberstrasse 24,69126 Heidelberg, GERMANY
+49(6221)3096-100
ali nevirujem da nasi mestri od turba to nemogu rijesit
u rijeci je barem prije bio covik koji je te stvari srediva(najbolje u ono vrime u cro)
i ljudi koji rade turba zasigurno ti mogu rec koji turbo moze za zamjenu(to ne mogu virovat)

nosac bi triba se rijesit po otpadima ili ga jednostavno privarit s nekim slicnim

zaruljice zivile led diode (a i zaruljice ako imas broj rs catalog ce ih imat ako niko nema)

vacum ne radi fnm vec neko drugi kupuju na marketu(valjda ima neku oznaku)
mislim da sam na tipa ima nesto slicno

a nije ni tesko sist u trajekt i skocit do italije i rec triba mi to i to

moja iskustva s spagetarima po tom pitanju su bila ok(za pineze su bili 100% uvik spremni a djelovi za motore su bili u pitanju) mislim na skutere i velike motore

i sad da zakljucimo1.9 je bez turba motor po onome sta znamo kvalitetan
nema vacuma nema turba zaruljice stavis diode led 12v i cili zivot(chipoteka ih ima)
svi djelovi pasu od auta a cijena bagatela

to je moje misljenje od 1.9 obicni diesel(cijena koliko znam je pristupacna)

a za tvoj motor od srca ti zelim da to poredis pogledat cu za informacije za djelove koji ti trebaju. :wave:
SEA
New Entry

PostPostao/la dome dana 10. 03. 2010. (01:16)

Evo jeli sad razumiš zašto sam reka da te motore kao nove triba zaobilazit u širokom luku?
Kupoš novi motor daš gomilu pinezi i onda te ljudi upućuju na otpade i razno razne monade :Other9: :Angry49:
Ma to je za iz kože izletit ako san kupi novi motor onda oću ući u butigu i kupiti nove dijelove ..................
Kad ja čoviku prodan pentu onda mu posli prodan i dio i ne šaljen ga na otpad ili kod kovača ..................
Ja san ovi motor kupi za mali pinezi pa ovakve monade mogu podnit ali ako iko pročita ovu moju kalvariju da dojti do djelova i posli se odluči dati kunu za novi motor tribalo bi ga dobro istući ko suhi bakalar .................
A pogotovo one ča kupuju one mađare sa FNM-ovima ma koje mone ...............
2) koristi “Pretražnik”
dome
Moderator

PostPostao/la SEA dana 10. 03. 2010. (01:57)

nasa si me s madarima (ja sam kapara 720 s fnm i sta se tice motora ka da iman bilo koju razvikanu marku toga me ni strah)
ali one peraje s vidama(zakovicama) lose mi dode (kad dodem doma moran to ic vidit)

mislim da 1.9 obicni diesel je u klasi s mnogo razvikanijim firmama(a po cijeni je pristupacniji)
svida mi se jer ne moras ka kod volva kupovat prstene samo za jedan cilindar a ovi ih je ima tri klipa a po klipu je bilo blizu 100eur
onda trazi po katalogu i pasu getz od renaulta 1.6d samo je tribalo istokarit uljni kanal na klipu na 4mm(prije 3.5mm)
ok osta mi je rezerve jedan set prstena(a volvo 100% ne proizvodi prstene vec k/s ili getz )
kad brtvyu glave sam placa po ako se sicam oko 600kn a semering radilice sam stavia od renaulta 4 gtl 1100cc
jer originalni je kosta mislim 300kn (u kesici volvo) a za bilo koje autu set brtvi i to dobra firma 700kn biraj
za nania 155ks filter nafte ulja u auto krese od toyote 160kn a u nannia 800kn 2 filtera(originalni djelovi????? sta nanni ih proizvodi)
sad kad imas motor ka volvo i da imas sve djelove za kupit zaboli te glava,odma te prode volja

zato je meni drag fnm(pod uvjetom da je marinizacija izvrsena korektno)
(to je moje misljenje a nemora biti tako)

sad kad jemas pinez onda ne kupujes fnm uzmes yamn. ,nannia ili nesto u toj klasi(samo nemoj volvo) :wave:
SEA
New Entry

PostPostao/la dome dana 10. 03. 2010. (02:20)

Je to ča ti pišeš sve ima smisla ma jepet Volvo ti je omogući dio koji košta koliko košta a, ti uzmi ili traži dalje jeftinije ma ovi iz FNM-a su te ostavili na cidilu ne nude niš ni skupo ni nikako nego prodaju ti motor i posli ko te je.....jedajesterac i vozi i ne okreći se i nadalje ma ča je jeftinije FNM ATM 135 dojde 16225 eura to je ko Nani 135 za koji imaš servisera u svakoj marini i dijelove kupit u butigi .Napisa san već da san ga sam složi i da mi je taj motor poznat ali ako neko prodaje nove motore onda je dužan osigurati i servis i dijelove pa ako je kome skupo neka se snalazi po otpadima i kod kovača ali ja oću novi orginalni dio pa koliko košta da košta.Skužaj ma dati 16225 eura za motor more samo jako velika mona ako zna da taj motor more servisirati samo sa dijelovima sa otpada ako ih i tamo uspije iskopati sa koje još ne očerupane regate iti tipa ili ako mu se koji kovač smiluje pa mu iskemija ča god ............
FNM AM 60 košta 50000kn ča je jako blizu Lombardiniju 60 ks za koji imaš servis i dijelove u svakoj marini te je provjereni motor .........
2) koristi “Pretražnik”
dome
Moderator

PostPostao/la SEA dana 10. 03. 2010. (03:11)

ako je fnm 50tkn a lombardini 60tkn u tom slucaju se nebi mislis uzea bi lombardinia

svako dobro
SEA
New Entry

PostPostao/la Trogiranin dana 10. 03. 2010. (06:16)

Dome je u pravu što se tiče djelova. Za novi motor tražit po otpadu ili varit od lamarina pa bužat i turpijat stvarno nema smisla. Talijani su i inače za djelove ajme. Na mom turbo dejliju od 2800 ccm 120 KS mi je riknila visokotlačna pumpa (Bosch). Bija sam kod Zdenka kojega spominješ SEA. Prvi put mi uzeja 1500,00 kn i ni trajalo po godine, ponovo, usput zajebalo tri četiri šprice brat bratu 3000,00 kn, a on vuče ko krepana kokoš. Ja lipo cili sritan oću kupit NOVU !
23.180,00 kn. Kad su mi rekli u IVEC-a jedva sam pogodija vrata od dućana za izać vanka. Eno pumpe još kod Jurića u Vranjicu. Reka mi je oko 5.500,00 kn ali još nije uspija nabavit sve djelove. :thumbdown:

P.S.
A Lombardini od 60 ks je ispod 60.000,00 kn sa mehaničkom kopčom ako kupuješ samo motor bez osovine, propele itd. itd. Raspitaj se U Splitu kod MRS 095/8203-405.
Trogiranin
Senior Member

PostPostao/la MURTER 600 dana 10. 03. 2010. (14:47)

dome je napisao/la:Je to ča ti pišeš sve ima smisla ma jepet Volvo ti je omogući dio koji košta koliko košta a, ti uzmi ili traži dalje jeftinije ma ovi iz FNM-a su te ostavili na cidilu ne nude niš ni skupo ni nikako nego prodaju ti motor i posli ko te je.....jedajesterac i vozi i ne okreći se i nadalje ma ča je jeftinije FNM ATM 135 dojde 16225 eura to je ko Nani 135 za koji imaš servisera u svakoj marini i dijelove kupit u butigi .Napisa san već da san ga sam složi i da mi je taj motor poznat ali ako neko prodaje nove motore onda je dužan osigurati i servis i dijelove pa ako je kome skupo neka se snalazi po otpadima i kod kovača ali ja oću novi orginalni dio pa koliko košta da košta.Skužaj ma dati 16225 eura za motor more samo jako velika mona ako zna da taj motor more servisirati samo sa dijelovima sa otpada ako ih i tamo uspije iskopati sa koje još ne očerupane regate iti tipa ili ako mu se koji kovač smiluje pa mu iskemija ča god ............
FNM AM 60 košta 50000kn ča je jako blizu Lombardiniju 60 ks za koji imaš servis i dijelove u svakoj marini te je provjereni motor .........

Dome hvala na savjetima ali ja zažmirija i potpsa ugovor"ponudu"sa mađarima!Garancija na motor 3 godine pa neka se oni j....sa paštašutarima ako bude kvara.Ja vjerujem da danas nema loših motora nego ima neodgovornih VLASNIKA koji znaju samo stisnut botun za start ,ručicu fool i dage "fine ke va" Slaže li se tko samonm? :eh:
MURTER 600
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Dizelaši

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.