Nanni - serviser Zadar

Diskusija o dizel motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Nanni - serviser Zadar

PostPostao/la peroLA » 16. 06. 2025. (12:44)

koliko sati Dalmato si napraivo? Ja sam prvu godinu ima original i potrošio se lijepo u godinu dana, slijedeću sam ubacio izrađen i pojeo se puno manje, ali bilo je i puno manje sati, sad za par mjeseci ću ga kontrolirat ponovo
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la som » 16. 06. 2025. (14:32)

Dalmato je napisao/la:Ljudi,zna li tko što napraviti u slučaju da se nakon godinu dana ne pojede cink anoda (stavljena je original)? Prvi je korak staviti drugu,a što dalje ako bude isto?

Ako se opet ne pojede anoda znaci da se jede nesta drugo i da ce se s vrimenom negdje pojaviti problemi. To sve vridi pod pretpostavkom da ti je brod na istom mistu ka i prosle godine. Šta ti to znaci stavljena je original?
Meni su prosle godine lose radile a isto su "original" iz Scama, izbacio sam ih i stavio druge. Nema original svi kupuju sipke cinka i narezu navoj i skrate na mjeru. Ako ne radi, cink je los, nema druge.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la peroLA » 16. 06. 2025. (14:54)

Dalmato šta baš ništa se nije pojela, dali može bit uzrok to šta netko stavi hermetik na vidi i onda da je slab kontakt preko kučista na vidu pa i sam cink, pa da je to razlog slabog trošenja?
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la Dalmato » 16. 06. 2025. (16:59)

peroLA je napisao/la:koliko sati Dalmato si napraivo? Ja sam prvu godinu ima original i potrošio se lijepo u godinu dana, slijedeću sam ubacio izrađen i pojeo se puno manje, ali bilo je i puno manje sati, sad za par mjeseci ću ga kontrolirat ponovo

nisam napravo puno sati, okvirno 40-ak sati
Život pojednostavniti do maximuma...
Dalmato
Member

Tip plovila: damor 700

PostPostao/la Dalmato » 16. 06. 2025. (17:01)

peroLA je napisao/la:Dalmato šta baš ništa se nije pojela, dali može bit uzrok to šta netko stavi hermetik na vidi i onda da je slab kontakt preko kučista na vidu pa i sam cink, pa da je to razlog slabog trošenja?

nije se ništa pojela,budem slikao, nisam stavljao nikakav hermetik na vijak
Dalmato
Member

PostPostao/la Dalmato » 16. 06. 2025. (17:05)

som je napisao/la:
Dalmato je napisao/la:Ljudi,zna li tko što napraviti u slučaju da se nakon godinu dana ne pojede cink anoda (stavljena je original)? Prvi je korak staviti drugu,a što dalje ako bude isto?

Ako se opet ne pojede anoda znaci da se jede nesta drugo i da ce se s vrimenom negdje pojaviti problemi. To sve vridi pod pretpostavkom da ti je brod na istom mistu ka i prosle godine. Šta ti to znaci stavljena je original?
Meni su prosle godine lose radile a isto su "original" iz Scama, izbacio sam ih i stavio druge. Nema original svi kupuju sipke cinka i narezu navoj i skrate na mjeru. Ako ne radi, cink je los, nema druge.

kupljena je u Pabuluma u Splitu, jest u pravu si ,možda i orginal nije dobar,Some gdje si kupio šipke od cinka?

Ima li trošenje cinka neku vezu sa radnim satima motora, tj. troši li se više cink kada motor radi ili kada miruje?
Dalmato
Member

PostPostao/la som » 16. 06. 2025. (19:19)

Nema veze broj sati motora s potrosnjom cinka. Ako i ima to je zanemarivo. Pabulum je trgovac, nista ne proizvodi. Tu imas dosta o cink anodama.
https://dang.hr/proizvodi/
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la peroLA » 16. 06. 2025. (19:58)

Ja sam nekako zakljucio da meni ima veze sa satima dosta, mjescec dana razlike od toga sto sam bio u slanijem..mozda jedno i drugo...govorim o isto tako jako malom broju sati 40 i manje
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la Dalmato » 21. 06. 2025. (14:02)

Dalmato je napisao/la:
som je napisao/la:

kupljena je u Pabuluma u Splitu, jest u pravu si ,možda i orginal nije dobar,Some gdje si kupio šipke od cinka?

Ima li trošenje cinka neku vezu sa radnim satima motora, tj. troši li se više cink kada motor radi ili kada miruje?

Evo slike cinka,ovo je nakon godinu dana, e sad po meni ovo nije baš dobro,kakva su vaša mišljenja?
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Dalmato
Member

PostPostao/la peroLA » 04. 07. 2025. (09:48)

evo moj je takav nakon 60sati, u dvije godine, stoji u bućatoj vodi

slika

kad sam tek kupio i napravio 60 u godinu dana, ali s mjesec dana veza u slanijoj se više napravio... ovaj drugi je od cijevi prvi je bio kupljen original sa vidom..
Zadnja izmjena: riberer; 06. 07. 2025. (02:25); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: BBCode
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la Dalmato » 05. 07. 2025. (16:57)

po meni, ovo je dobro, možda bi bilo bolja da je još malo nagrižen :thumbup:
Dalmato
Member

Prethodna

Natrag na Dizelaši

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.