pozz svima
Malo citam pa da i nesto napisem iz svog iskustva.Ja imam slabijeg brata po konjazi, MD11C 2 cilindra.Kupio ga prije 8 godina u Vodicama od jednog penzionera,motor je tad bio u brodu i vozio je.Nazalost nakon nekog vremena ,moja krivica sto nisam odma napravio inspekciju motora,a nisam ga odma ugradio u brod koji je bio na remontu, kod pregleda i paljenja nakon par mjeseci,poceli su problemi,uglavnom da ne duljim cekala me generalka sve je bilo u losem stanju.Motor je bio istrosen maximalno.Napravili smo generalnu na njemu od lezajeva na radilici i brusenja iste do klipova ,kosuljica, ventila punpa svih ,kopce itd znaci sve moguce.Ovako gledajuci mogha sam sad kupit s svim sta sam potrosio kupit motor par godina star u odlicnom stanju.Dijelovi su isli svi zamijenski i jos uvijek sve radi,eto sad je u splitu bio na malom servisu ,promijeni bakrenih ulozaka sprica glave motora koje sam trazio mjesec dana po evropi i kod nas,i jedva nasao u grckoj.ravnanja glave i nekih sitnih zahvata.Sad ulagat u njega puno jer je ziva muka trazit djelove,eto i ecocoming iz splita vise ne radi,a meni se bas ne isplati jer ako mi brod stoji a ja ne mogu na more to je najveci trosak za mene kojemu je to izvor zivljenja.Da napomenem po meni motor je dobar i kvalitetan i odradio je kod mene nakon generalne puno sati,ako nije istrosen sto je kod nas rijetkost ne isplati se sad vise kupovat mislim...eto i hladenje mu nije bas bajno rijesen,kod torpeda je bolje siri kanali