Volvo penta MD2B - ugradnja

Diskusija o dizel motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Volvo penta MD2B - ugradnja

PostPostao/la Ivastanin » 07. 03. 2015. (22:59)

Pozdrav! Trebam pomoc kod ugradnje motora. Imam motor volvo md2b sa kočom i z nogu volvo aq 100 b koji bi ugradio u camac Glastron (v215 vagabond) 7 m, sirine 2,5m sa rijecnim koritom zbog koristenja na rijeci Savi. Moj problem je da li je potrebno skinuti kopcu sa motora ili moze ostati.
Ivastanin
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: glastron v215 vagabond

Re: Volvo penta MD2B - ugradnja

PostPostao/la sikira » 11. 03. 2015. (16:45)

Teško i nikako izvedivo.
sikira
Member

Tip plovila: Pershing 115'

PostPostao/la Ivastanin » 13. 03. 2015. (23:28)

Hvala na komentaru, ali nisi mi bas puno pomogao. Inace ovdje kod nas vrlo malo se ljudi razumije u brodske motore pa zbog toga i trazim savijet, a i dobrog majstora koji bi to slozio. Ako je potrebno mogao bi uslikati motor i z nogu meni to izgleda ok, samo neznam sta cu dobiti kad to spojim zato mi treba savijet, a i majstor sa kojim bi se mogao dogovoriti da mi to sredi, naravno ako je to moguce.
Ivastanin
New Entry

PostPostao/la sikira » 14. 03. 2015. (10:11)

Taj volvo je dizel 2 cilindra od 24ks (kao torpedo 18-24) kojeg bi ti htio upariti sa prastarom volvovom z nogom na gliseru.Mislim da dosad nije nitko to dvoje spario niti pokušavao jer nema nikakvog smisla.Bolje prodaj tog md2 i kupi si volva benzinca 4 cilindra ili mariniziraj neki auto dizel.Samo moje mišljenje,ne isplati ti se to makar si na rijeci.Morao bi skidati kopču i staviti zvono za z nogu.
sikira
Member

PostPostao/la Ivastanin » 14. 03. 2015. (20:42)

Ovaj motor mi je u jako dobrom stanju, a cilj mi je da malo trosi i ne ocekujem da sa tim camcem glisiram, kad bi dobio brzinu oko 15 km na sat bio bi zadovoljan. Z noga ima svoje velike prednosti na rijekama u odnosu na osovinski vod. Inace kad bi isao na benzinca onda bi kupio Vanbrodski motor sto mi i jeste alternativa ako ovo ne uspije. Volio bih doci do dobrog majstora za ove motore, ja bi dosao da se dogovorim sa njim kako da to odradimo naravno ako je izvodivo. Vidim da se razumijete o kakvom motoru i z nogi se radi, iako su oni sa godinama tu negdje i ne bi bio problem njih sa kardanom spojiti, ali ne znam sta bi dobio.
Ivastanin
New Entry

PostPostao/la beba » 19. 03. 2015. (21:08)

taj ti motor kad mu skines kopcu ima rupu kroz koju ide ulje iz bloka u kopcu pa neznam kako bi to rijesija,po meni se to moze uparit jedino ako ti je u z nozi omjer 1 prema 1 pa da spojis sa nekom osovinom sa dvi flande i tako iskoristis kopcu od tog motora i njegove omjere.
beba
Senior Member

Tip plovila: maestral 710,marušić 580

PostPostao/la neli27 » 20. 03. 2015. (20:28)

Može se riješiti na isti način na koji su se montirali generatori,skidala se kopča,montirao poklopac radi ulja u karteru,umjesto pogonskog župčanika montiraš produženu prirubnicu na koju preko kardana radiš i špajaš dalje .Na taj način su montirana na dvije barke u Osjeku.Ivan poigraj se malo ako treba poslat ču ti slike.
neli27
Member

Tip plovila: gradac perkins 28

PostPostao/la Ivastanin » 26. 03. 2015. (21:24)

E hvala vam na komentarima, ovo sa kopcom i uljem nisam znao, muci me taj omjer z noge kad bi bio jedan na prema jedan onda ne bi bilo dileme, neznam gdje bi to mogao pronaci. Upravo cekam ljepse vrijeme pa da se upustim u eksperimentiranje. Pokusao bi da ne skidam kopcu da je spojim kardanom to mi je za sada najlakse, a drugu varijantu sam mislio da spojku kopce spojim sa z nogom sa duplom remenicom tu bi mogao taj omjer podesavati. Ako netko ima tako slicno ja bi došao vidjeti ili ako je moguće da dobijem slike u svakom slučaju bolje mi je jedan dan doci i vidjeti nego par dana bez veze nesto raditi. Inače ovaj čamac sam dovezao iz Berlina, motor iz Švicarske, a z nogu sa crnog mora i propeler iz Micigena tako da sam si već dao puno truda, a i para pa nebi volio da sada to sve upropastim. Prosle godine sam bio na sajmu nautike u Beogradu, a ove godine u Zagrebu ali nisam tamo mogao ništa doznati oni uglavno prodaju nove čamce i motore i nitko se ne razumije u ove moje starudije. Pozdrav !
Ivastanin
New Entry

PostPostao/la sikira » 26. 03. 2015. (22:24)

Moje mišljenje već znaš, mogu ti samo pomoći sa omjerom getribe koji je 1.66:1 ,da ne bi bilo rekla kazala tu sve piše http://www.volvopenta.com/SiteCollectio ... 745608.pdf
sikira
Member

PostPostao/la neli27 » 27. 03. 2015. (00:06)

Pošalji mi adresu na pp,poslat ču ti originalza montirat umjesto kopče,jer več imaš prenos getribe sa omjerom.
neli27
Member

Tip plovila: gradac perkins 28

Natrag na Dizelaši

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.