LOMATEC 38KS !?

Diskusija o dizel motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: LOMATEC 38KS !?

PostPostao/la lumbarjanin » 19. 03. 2012. (21:57)

Evo mene opet :wave: :wave:

Neki dan sam dobio motor, dojmovi:
Stvarno robusno izgleda, pristupacan, kopca je perkovic kbs 200 (koja trpi duplo jaci motor po okretajima, konjazi i momentu),, opcenito motor je totalno moderniziran,,, totlano sam zadovoljan :thumbup:

Motomariner mi je jos trebao poslat neki filter koji je treba stic u subotu, međutim nije stiga. U ponedinik me zove gospodin iz motomarinera i prakticki mi se ispricao, onda ga posla odma u ponedinik !!
Meni osobno to uljeva veliko povjerenje u nedaj Bog slicnim situacijama :D

Eto veliki pozdrav, ako negog interesira daljnji razvoj situacije,, slobodno neka pita ;)
born to lose,,, live to win
lumbarjanin
New Entry

PostPostao/la zbjelan » 19. 03. 2012. (23:21)

uvik je bilo-koliko para,toliko muzike... :thumbup:
ko se skime druži taj je lud...
zbjelan
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: m-700 guda Sabre m-65

PostPostao/la ZoranB » 01. 10. 2012. (07:40)

Kakvi su dojmovi nakon 6 mjeseci?
ZoranB
New Entry

Tip plovila: Maestral 710

PostPostao/la djera » 02. 05. 2014. (22:30)

Bilo bi zanimljivo cuti kako se pokazao motor. Ja ovih dana treba da odlucim koji motor da kupim za Narvala 820, a taj Lomatec je naj jevtiniji .
djera
New Entry

Tip plovila: Narval 820

PostPostao/la lumbarjanin » 13. 05. 2014. (20:58)

Pozdrav...

Evo ja sam do sad odradio oko 900h u 2 god.

Ja sam s motorom zadovoljan (kuc,kuc,kuc.. da se ne ureknem :D )
Najvece mane bi mu bile sto je malo glomazan i bucan. (ja sam buku rijesio s spuzvom,, tako da je sad ok.)

Jedino sto ekspanzionj posudi poklopac nije na navoj,, tako kad je motor u leru,, od treskanja malo gubi vodu, cim ima malo gasa motor se umiri pa to prestane.. Moze se bez problema staviti neka posuda iz auta koja ima oklopac s navojem.... i to se rijesi..

Svojedobno sam bio u dilemi,, dali da kupim lomateca ispod cekica, ili da kupim neki polovni bredirani motor pa onda eventualno praviti neki servis (nedaj boze generalku,, preskupo).

Dakle pricam o istoj sumi novca... Polovni motor,, xy sati rada, majstori, dijelovi, živci,, znas kao to ide,, prominis jedan dio, pa kad si to vec sve otvorio mogo bi i jos nesto promjeniti,, jedno vuce drugo a na kraju nikad 100% obavljeno.... Opet svojevrstan rizik, kao i kineski motor...

Ja sam se odlucio riskirati s lmatecom,,, I da mi se vratit nazad,, opet bi odabrao lomatec-a...
.
lumbarjanin
New Entry

PostPostao/la peroLA » 14. 05. 2014. (09:02)

Ja isto imam neki filing da bi mogao biti to dobar motor.. isto ovaj slabiji od 20ks za dalmatinku izgleda ok, a cijena popularna
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la neli27 » 14. 05. 2014. (16:28)

Za 20ks bi još malo razmislio,a iznad toga sa snagom OK.Dječje bolesti su u rješavanju.
neli27
Member

Tip plovila: gradac perkins 28

PostPostao/la djera » 14. 05. 2014. (19:08)

Znaci 900 h rada a ni jedan kvar! Pato je ohrabrujuce za sve nas koji razmisljamo o kupovini tog motora. Jos me samo zanima koliko trese brod ?
djera
New Entry

Tip plovila: Narval 820

PostPostao/la skrpun » 15. 05. 2014. (13:49)

Moj nije 38 nego 120 ks s turbinom. U prvih 20 sati riknuli releji paljenja i gašenja (kineska elektronika), nakon promjene bez problema. Nakon 600 sati uletila mrvica iz filtera u turbinu (moja greška realno govoreći...), pa je turbina išla na servis. I to su jedini problemi u 600 sati. Osim toga radi ko urica. Nije bučan, nitko u standardnoj vožnji ne povisuje glas (naravno zaljepljena izolacija u motorni prostor). Uvik je prisutan strah ''imam kineza'', ali zasad bez primjedbi..
skrpun
Member

Tip plovila: gull745

PostPostao/la marselomm » 15. 05. 2014. (14:04)

Lomatec 38 ks:
Oko 1200 h- nisam imao kvarova osim zamjene kolina auspuha(onaj dio od gize) koji mi je nakon 800-900 sati počeo pišati vodu.
Mane: očajna boja, buka, veličina, nekvalitetni gumeni dijelovi.
Sve ostalo za sada super zadovoljan!
marselomm
Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la lumbarjanin » 18. 05. 2014. (14:43)

Pa dok je hladan malo trese,, ali kad se zgrije,, to je sasvim prihvatljivo,normalno..
Sad bas kad razmisljam,, prvu godinu kad sam ga ugradio,, mislim da je manje tresao,, ne znam,, mozda se varam. Moguce da su otvrdle gume od nosaca motora,, ja kad perem palubu,, nosaci motora cesto budu poliveni morem,, mozda je i to razlog.. :problem:

A sto se auspuha(koljena) tice,, meni nije od gize,, nego od kroma... Tako mi je isporucen motor... Pa preporucam da se prilikom kupnje informirate...

Bojanje djeluje kao da je na brzinu obavljeno,, na pocetku mi je to islo na zivce,, ali kutija od motora nije od pleksija,, pa sam i zaboravio na to,, :D :D ... Mislim,, nije da motor ruzavi,, nego je grezo obojano...

Meni s motorom nije bilo kvarova(kuc,kuc,kuc :D ) ,, cak mu impeler jos nisam mjenjao :oops: (sad cu :thumbup: )

Eto jos jednom da napomenem,, ja optimalno koristim motor.. Mislim,, niti ga ubijam,, niti ga stedim,,
Radim neke izlete,, ljeti napravim prosjek 4-6h dnevno, vozim ga između 1800-2200okretaja,,, Svakih 200h mjenjam ulje u kopci, motoru i filter ulja. Jednom godisnje promjenim filter nafte i vode(da ima nekakav filter vode,, ne mora, nego bas vode) i evo sad sam nakon 2 godine promjenio antifriz...

...
lumbarjanin
New Entry

Prethodna

Natrag na Dizelaši

Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju.