Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
neli27 je napisao/la:Evo jedan mali savjet,imao sam par slučaja baš na perkovičevom motoru,suženje rupe na ispušnom koljenu da nije mogla ni matica M8 proči,otpusti one 4 vide sa kojima je stisnut ključ 13 pa sa baterijom posvjetli unutra i vidjet češ na samom koljenu što se dešava,nakon dizanja temperature motora sumnja mi je na začeplennje.Voda te u nafti nemože na takav način zajebavat jer bi ti se motor gasio i dok nebi očistio čitav sistem od vode nebi ga ni mogao upaliti.
jaxy je napisao/la:promjeni ulje u kopci , i kada ti je motor u leru pogledaj da li se lako okrece osovina jer ti je mozda lezaj zapeko
frane_25_zd je napisao/la:neli27 je napisao/la: Kada ubacim u naprid motor počme trzati dok ne podignem okretaje i onda radi normalno. To skosanje se dešava samo kod prvog pokretanja ili dok je motor još hladan, ulja ima dovoljno u kopči.
frane_25_zd je napisao/la:Mislim da ću tako i napravit prije nego pozovem servisera. Inače prije sam normalno postizao 2900rpm na ful gasu, osjetio bi snagu motora i specifičan val na krmi koji bi se križao i izbacivao skoro metar iza krme. Sada jedva postignem 2600rpm uz čistu propelu i čisto dno. Na 2500rpm mi je bila putna brzina di bi mi temperatura motora bila 85C a sada se diže preko 92 nakon 20-ak minuta. Sada nema ni zvuka ni snage takve kao prije a provjerio sam sve cilindre i sva 3 rade. Max brzinu sam mogao postići po bonaci od 8 Čv a sad jedva 6.1 Čv.
neli27 je napisao/la:Evo jedan mali savjet,imao sam par slučaja baš na perkovičevom motoru,suženje rupe na ispušnom koljenu da nije mogla ni matica M8 proči,otpusti one 4 vide sa kojima je stisnut ključ 13 pa sa baterijom posvjetli unutra i vidjet češ na samom koljenu što se dešava,nakon dizanja temperature motora sumnja mi je na začeplennje.Voda te u nafti nemože na takav način zajebavat jer bi ti se motor gasio i dok nebi očistio čitav sistem od vode nebi ga ni mogao upaliti.
neli27 je napisao/la:Oli,koji omjer kopče ti je na motoru,i koja kopča.
Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.