Dakle, budući da će mi frižider tribat vjerojatno 2-3 puta godišnje planiram uzet prijenosni kompresorski frižider. Trenutno ciljam na Vevor 60L: https://eur.vevor.com/compressor-car-re ... 0711848570
Prijenosnu servisnu bateriju OUKITEL od 1024Wh već imam (koristim za kuću) pa bi nju koristija za brod: OUKITEL P1000E Plus Portable Power Station 1800W Output Power 1024Wh LiFePO4 Family Outdoor Camping Backup Power Mobile Power (AliExpress). Ona se može punit direktno sa solarnog panela (max. 500W i max. 50V input), kabel je u paketu sa baterijom (muški i ženski solarni konektor su na kabelu za spoj sa panelom).
Na brodu imam hardtop od inox cijevi u obliku pravokutnika, dimenzije vanjske (!) su cca. 180x160cm uključujući cijevi promjera cca. 40mm. Kabeli za solarno napajanje bi s mogli pričvrstit uz cijevi hardtopa i sprovest u kabinu do baterije i frižidera. Ideja je trajno pričvrstit kruti solarni panel na hardtop, a frižider i bateriju donosit u brod po potribi.
Volija bi čut mišljenje/komentare/savjete od iskusnijih korisnika...koju solarnu ploču uzet, čime je učvrstit na cijevi hardtopa, triba li mi još nešto...vidim da neki imaju/su imali Vevor kompresorske frižidere, možda neki i sličnu prijenosnu bateriju pa nek opišu svoja iskustva...
Tija bi koristit opisani sustav za neke đite od cca. 7 dana da imam frižider/zamrzivač prvenstveno za ulovljenu ribu i hranu (pivo ne pijem, gemište samo rijetko na kopnu
Fala svima unaprid