Evo pokušao sam negdje ubaciti ovo i u ovoj temi mi se jedino našlo, a izgleda da je pogođeno. Naime i sam sam imao mnogo problema sa provalama na brod, večinom je to bilo rezanje cijevi od goriva, pražnjenje rezervara, a u samom "pametovanj" sa uljezom na kraju mi je odnio cijeli plastični rezervar ugrađen u krmu 46L, odvalio krmenu portelu, napravia ogromnu štetu, iskasapija se cili dok je to izvea, izašli inspektori i sve obavili na brodu, brod kasko osiguran, onog uljeza od maloprije uhvatili, zapisali i pustili nakon 30min. Sa kaskom se natiza danima (čitaj 6mjeseci), o isplati da i ne govorim.........ali pređimo na temu. Ponukan tim tražio sam najbolja riješenja i evo danas Vam ovdje mogu u kratkim crtama i opisati GSM sustav kojeg možete pronači i u ponudi u našoj trgovini u Trogiru (web shop:
http://www.pixma-centar.com). Prvenstveno ne kao reklama, nego da se zna.
Radi se o
GSM sustavu koji ima dva ulaza i dva izlaza kojima se može upravljati putem poziva ili SMS-a. Najefikasniji sustav za manja plovila je sistem sa magnetnim senzorima i senzorom za aktivaciju kaljužne pumpe (ovisno o situaciji može se dosta toga iskombinirati). U kontroler je dovoljno imati karticu nekog od HR operatera i na njoj imati neki iznos dovoljan za slanje poruka. Ukoliko je konfiguriran kao iz našeg prijedloga, magnetni senzori su stavljeni na sva vrata, portele, prozore....prilikom otvaranja istih uređaj šalje SMS sa porukom o aktivaciji na tom ulazu nakon čega napravite poziv prema tom broju i uređaj aktivira izlaz 1 na kojem spojite trube, sirene, svijetal i sl. što može onog uljeza omesti. Vrijeme odašiljanja poruke i aktivacije nakon poziva je od 35s - 60s u našim testovima. Onog mog prvog uljeza bi sigurno prikinulo, radio je bar 45min dok nije povadio rezervar. Alarm se oglašava dok ponovo ne pozovete taj broj čime ga prekidate, a također se može iskonfigurirati da se alarm aktivira i SMS-om i da treaje xxxxx sekundi/minuti. Iz našeg prijedloga drugi ulazni senzor spojen je na plovak kaljužne pumpe koji aktivira pumpu po prodoru vode i aktivira kontroler koji šalje SMS o aktivnosti na alarmu broj2. E na vama je da odete na plovilo......Ovisno o situaciji ovdje se može spojiti i senzor pokreta. Sa drugim izlazom možete upravljati SMS-om, aktiviranje, deaktiviranje, XXXXX sekundi/minuti, recimo imate frižider koji ne radi, aktivirate ga 30min prije polaska na đitu a i bilo koji drugi uređaj slično tome. DA ne duljim, bilo kakve informacije koje su Vam potrebne vezano za ovaj uređaj slobodno nas kontaktirajte ili na kontakte ili u voj temi ili na PP. Cijena uređaja, pretpostavljam da ovo sve najviše zanima je 2230Kn. za članove foruma dodatni popust.
![Thumbup :thumbup:](./images/smilies/icon_thumbup.gif)