Alarm

Radari, solarni paneli, baterije, komandni pultovi, rasvjeta...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Alarm

PostPostao/la beba » 22. 12. 2025. (12:37)

Pošto u zadnje vrime sve češće neko provali na barku i odnese nešto(meni još ne) kontam šta bi bilo dobro stavit od nekog alarma ili kamere?
Ima li nekih iskustava?
beba
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: maestral 710,marušić 580

Re: Alarm

PostPostao/la josey » 22. 12. 2025. (14:35)

sto ti tocno od iskustva treba?
kupi 5g kameru, a imas ih na ebayu vec od 50eur, kupi sim sa data prometom, i spoji je na brodici i izkonfiguriraj.
problem,
ako nemas solare ili ako nisi spojen na obalu, kamera ce po malo al sigurno pocucat bateriju.
Drugi problem je i kad ti dodje alarm sa detekcijom pokreta da je neko na brodu/ici i kad ga preko kamere vidis da razvaljuje brod, kolko ti vremena treba da dodjes na isti?
Dakle dok ti dodjes on ili oni ce vec otic.
Imaš djelo teške krađe gdje bi policija trebala postupat po službenoj dužnosti (zbog provale) a za koje ti se snimak nece uzet kao dokaz. Štetu nastalu pri provali ti nece nadoknadit a pitanje je i sto sa ukradenim stvarima?
E sad kolko ti je investicija od 50eur isplativa, plus trosak interneta mjesecno.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la 4ever » 22. 12. 2025. (19:29)

....gorkih iskustava imam :D
Vec par vikenda mi ulazi neko u brod i nista ne dira,brod je na suhom vezu
U nekim sam radovima i u kokpitu mi stoji par kila smole,kita dva seta,acetona desetak litara i dio alata i nista ne fali ali
puna pepeljara cikova i na podu par komada,stol zapaljen na par mista,plane li gori jedan po jedan jer smo nabiveni dosta blizu bez mogucnosti vadenja i micanja
Pratim i vanjske kamere skvera koje lukavo pokriju i veceras sam postavia lovacku kameru dok ne kupim sve sta yosej
predlaze
4ever
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la beba » 23. 12. 2025. (00:04)

josey je napisao/la:sto ti tocno od iskustva treba?
kupi 5g kameru, a imas ih na ebayu vec od 50eur, kupi sim sa data prometom, i spoji je na brodici i izkonfiguriraj.
problem,
ako nemas solare ili ako nisi spojen na obalu, kamera ce po malo al sigurno pocucat bateriju.
Drugi problem je i kad ti dodje alarm sa detekcijom pokreta da je neko na brodu/ici i kad ga preko kamere vidis da razvaljuje brod, kolko ti vremena treba da dodjes na isti?
Dakle dok ti dodjes on ili oni ce vec otic.
Imaš djelo teške krađe gdje bi policija trebala postupat po službenoj dužnosti (zbog provale) a za koje ti se snimak nece uzet kao dokaz. Štetu nastalu pri provali ti nece nadoknadit a pitanje je i sto sa ukradenim stvarima?
E sad kolko ti je investicija od 50eur isplativa, plus trosak interneta mjesecno.

Vidim barku sa balkona i doslovno za dvi minute sam doli.
beba
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: maestral 710,marušić 580

PostPostao/la josey » 23. 12. 2025. (07:12)

odlicno, onda kupi kutiju xanaxa.
po zakonu RH provalniku nesmjes nista. Ako mu naneses tjelesnu ozljedu, prema tebi ide prijava po sluzbenoj duznosti.
mozda ti je nekad bolje ne znat :(
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la MURTERINJO » 23. 12. 2025. (20:42)

beba je napisao/la:Pošto u zadnje vrime sve češće neko provali na barku i odnese nešto(meni još ne) kontam šta bi bilo dobro stavit od nekog alarma ili kamere?
Ima li nekih iskustava?

Imam ja instaliranu kameru, model Tapo C410 kupljena u Linksa za nekih 70 eura i dolazi sa malim solarnim panelom,koji doduse ne koristim jer baterija traje otprilike tri mjeseca. BonBon Internet S 7 GB za 4 erura misecno vise nego dovoljno.
MURTERINJO
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Leidi 660

Natrag na Ostala elektronička i električna oprema

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.