Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
AlenC je napisao/la:Kupio sam ja od kineza 8KW, napraviti cu video kako radi.
porer je napisao/la:Može li cijena i link za tog Kineza?
4ever je napisao/la:AlenC je napisao/la:Kupio sam ja od kineza 8KW, napraviti cu video kako radi.
....malo prejako za tvoju duzinu broda
.....inace i ja sam stavia toga kineza,radi i grije samo tako,5kw i jak a velik prostor i tenda
AlenC je napisao/la:4ever je napisao/la:AlenC je napisao/la:Kupio sam ja od kineza 8KW, napraviti cu video kako radi.
.....inace i ja sam stavia toga kineza,radi i grije samo tako,5kw i jak a velik prostor i tenda
Polazim od onoga ako kinez kaze 8kw on daje 4kw no od viska glava neboli, raditi ce na najmanjoj brzini a sa time ce biti tih
a mozda se jednog dana kupi barka od 12 metara pa ce zatrebati 8kw
4ever je napisao/la:AlenC je napisao/la:4ever je napisao/la:AlenC je napisao/la:Kupio sam ja od kineza 8KW, napraviti cu video kako radi.
Polazim od onoga ako kinez kaze 8kw on daje 4kw no od viska glava neboli, raditi ce na najmanjoj brzini a sa time ce biti tih
....tako sam i ja mislia,sigurno nema vise od 2 do 3 kw,problem moze biti sta on brzo ugrije prostor i gasi se pa opet pali i tako vuce dosta struje tokom noci i dana
4ever je napisao/la:AlenC je napisao/la:4ever je napisao/la:AlenC je napisao/la:Kupio sam ja od kineza 8KW, napraviti cu video kako radi.
....tako sam i ja mislia,sigurno nema vise od 2 do 3 kw,problem moze biti sta on brzo ugrije prostor i gasi se pa opet pali i tako vuce dosta struje tokom noci i dana
Drago je napisao/la:Ti kinezi nemaju mogucnost termostatske regulacije,ako ima digitalni displey,mozes u postavkama smanjit snagu ,ali stalno radi,moze se regulirat i brzina ventilatora ,ali ti se moze dogodit da sjebes izgaranje pa se brzo nakupi garez u komori.
potrosnja struje je ,kako je gore kolega napisao +-
Drago je napisao/la:Imas dvije mogucnosti prikaza na displeyu, u C°ili Hz . Bilo koji prikaz da odaberes, kad smanjujes ili povecavas vrijednost ne dizes ili spustas temperaturu ,nego reguliras snagu grijaca.
Ovi od 5 KW dolaze tvornicki na max,a mozes ga spustit do 2KW.Naravno ako smanjis snagu,past ce i temperatura u prostoru koji grijes,ali to nije termostat.
Imas mogucnost regulacije snage grijaca i regulacije brzine okretaja "turbine"( ventilatora) .Neki dolaze sa dig displeyem koji ima i altimetar,pa tako kad si preko 2000 m nadmorske ,povecas protok zraka jer grijacu fali kisika za izgaranje.Naravno pricamo o kamperima .
Garez se skuplja ako nije dobar odnos nafta - zrak,makar sam uredjaj kad ga se ugasi . ide u fazu ciscenja komore za izgaranje,ali ako je dugo radio sa losim omjerom nemore sve ocistit tako da se s vremenom nakupi dost garezi
Natrag na Ostala elektronička i električna oprema
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.