aminigo je napisao/la:Nabavio sam mali frižider na amonijak (220V / Plin/ 12V) snage 65W, otvaranje prema gore
Moje pitanje je kolika bi mi bila autonomija kad bi ga držao na 220V dok sam u lučici a prilikom isplovljenja prebacim na 12V. Imam solarni panel od 160 W te servisnu bateriju od 170Ah + startna baterija od 100W, ali nju nebi držao u spoju sa frižiderom (skolopka 1/2/1i2)
možeš teretski izračunat po formuli koliko će ti vuć struje pa za koliko bi ti apmer sati bilo, a za točno znat ćeš vidjet u praksi, naravno pitanje kakav akumulator imaš i do koje granice ga misliš praznit naravno ne do kraja, i dali taj friž ima podnaponsku zaštitu... tako da ćeš jednostavno vidjet ako on krene već ohlađen pa isplovljavaš sa motorom pa tek kad ugasiš kreće trošenje, pa zavisi koliko ga otvaraš itd... uglavnom trebalo bi funkcinirat a ako ne onda ćeš kao svi mi drugi kupit skupi kompresorski 12v friž i bit na miru...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj