Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
Maris je napisao/la:Pozdrav,
Nakon dosta proučavanja po našim i stranim forumima odlučio sam se za ugradnju Volvo QL trim-ova na harpoon 550+mercury 60HP. želio sam poboljšati performanse plovidbe, imati mogućnost iznivelirati brod u vožnji (pomakom lijevo desno). Klasične Bennetti Trim tabs-ove nisam mogao ugraditi jer imam platforme iznad. Ovi su mi se u plovidbi (za sada) pokazali dobrima, jednostavni su za ugradnju, vrlo dobro reagiraju, mogu se potpuno uvući. Da li još netko ima iskustva s njima? Također ako još koga zanima možemo ih usporediti sa klasičnim npr. Bennett Trim tabs-ovima.
ninjutsu je napisao/la:Dali netko ima iskustva sa QL-om na poludeplasmanskim plovilima tipa Grašo, Damor, Donat .... ?
madi je napisao/la:Kod Šibenika 800 je to dio "serijske opreme" .....
Imali efekta to stavljat na GULL 745, iznad 14nm barku zanaša i postaje teško upravljiva, inače max ulovi 21nm .....
Znači u nekom deplasmanu vožnje do 10nm QL nema efekta ....
Maris je napisao/la:Kod mene također nemaju efekta ispod 10 čvorova dapače imaju efekt kočenja. Zanima me da li netko zna čemu služi tipka "A". U uputstvima nije opisana.
SEA je napisao/la:bennet je puno bolji za PD brodove pogotovo pri manjim brzinama dolazi do izrazaja vec od 8-14nm
primjerice vozim brod bez tabova ide 14nm kad stavim stavim tabove 15,5 nm(koji put malo vise ali to je to) pricam o mirnijem moru ,lipo izravna brod etc
volvo QL koliko sam uspia saznat nema nikakvih koristi kod takvih brzina
Natrag na Ostala elektronička i električna oprema
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.