Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
ceko je napisao/la:Ma ljudi, sve je točno šta navodite, samo jedan u kupe, drugi u špade.. Ko ima klišta za zakrimpat stopicu od 10 ili 16 kvadrata doma? Ja sam vidio kako neki stišću stopice sa kliještima, čekićem i sl.. Da se stopice (velike obavezno) stanjaju i kako se to radi, pokaza mi je čovik koji je navigava prije puno godina (na brodu su ga zvali Struja ).. Za mene je to "amen" jer nemam kliješta za to(...) i za sve one koji ih nemaju - bolje je stanjati! Po meni, sve preko 4 kvadrata je bolje stanjati (nego loše zakrimpati).. Sebi sam žice 2,5 kvadrata krimpao + termobužir, a veće stanjavao.. Bitno je ovo: ne lemiti kraj žice prije krimpanja jer tako izgubi elastičnost (zbog olova) i lakše može ispast od vibracija (isto važi za luster klemu)... Eto, to je to šta ja znam o ovoj temi..
som je napisao/la:ceko je napisao/la:Ma ljudi, sve je točno šta navodite, samo jedan u kupe, drugi u špade.. Ko ima klišta za zakrimpat stopicu od 10 ili 16 kvadrata doma? Ja sam vidio kako neki stišću stopice sa kliještima, čekićem i sl.. Da se stopice (velike obavezno) stanjaju i kako se to radi, pokaza mi je čovik koji je navigava prije puno godina (na brodu su ga zvali Struja ).. Za mene je to "amen" jer nemam kliješta za to(...) i za sve one koji ih nemaju - bolje je stanjati! Po meni, sve preko 4 kvadrata je bolje stanjati (nego loše zakrimpati).. Sebi sam žice 2,5 kvadrata krimpao + termobužir, a veće stanjavao.. Bitno je ovo: ne lemiti kraj žice prije krimpanja jer tako izgubi elastičnost (zbog olova) i lakše može ispast od vibracija (isto važi za luster klemu)... Eto, to je to šta ja znam o ovoj temi..
Čim ti pričaš o luster klemama sve se zna makar se slažem s tobom u jednom djelu.
ceko je napisao/la:Som, budi dobar..
Vidi, Pape je napisao na 2. stranici: "...još jedan vrlo važan detalj...ako već morate prespajat kabele preko luster klema, VS stezaljki i sl. onda opet obavezno krajeve kabela opet zalemit..." Zato ih spominjem.. Pročitaj šta sam ranije napisao.. A sad isprika na PP!
amiklic1 je napisao/la:Ma to vi tamo s ledine šta nemate drugog posla nego radit nepotrebno. Ja san tio u more, napravit po zanatu (opet spominjem: nijedan registar to ne traži, a ko ima veze s registrima zna na čemu sve inzistiraju!!!) i sve sigurno.
I trajat će kol'ko i brod, garantiram...
zore70 je napisao/la:Ma jeste ludasti
Pa kako bi ja u subotu zaradija kruva da ono sa Papinih slika nije pošlo vragu??
Kako bi proda novi akumulator...kleme..kabele..sklopku..upala dnevnica..
Dok je onako kvalitetnih meštara i još kvalitetnijih gospodara od brodova..zime nema
A vi se svađajte
ceko je napisao/la:Da je znat kako NASA spaja struju?
Natrag na Ostala elektronička i električna oprema
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.