Izbor servisne baterije

Radari, solarni paneli, baterije, komandni pultovi, rasvjeta...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: Izbor servisne baterije

PostPostao/la brule » 18. 10. 2025. (19:01)

Zato šta ja motor palim na žgance a za ostalo mi je dobro koristilo plovne agm iz UPS sustava iz banke, a oni minjaju kad preporuča proizvođač bez obzira na stanje baterije.Meni su odlično služile 5 godina a sad su nastavile rad u garaži u kjoj nemam struje pa mi osvjetljavaju istu. NJih četri su težile 128 kg, Lifepo4 25 kg i još sam u pretovaru broda za libražu moje minn kote, al ne puno.
Ako bacate dugu sjenu, budite dvostruko oprezni.
brule
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bandholm 24

PostPostao/la som » 18. 10. 2025. (20:14)

Samo za motor koji se da upaliti manicom nije vazno da li je baterija stara ili nova. Za sve ostale ni u ludilu, bolje stat u portu nego ic na more s "novomstarom".
Ja da odem zimi na more s takvom baterijom ne bi se usudio ugasiti motor do povratka s mora.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la brule » 18. 10. 2025. (20:21)

Ma kaki, nigdi ja nisam sudjelova u raspravama o startnim baterijama nego samo u servisnim. Moj motor je Suzuki DF20 EFI Lean Burn.Top proizvod.
Ako bacate dugu sjenu, budite dvostruko oprezni.
brule
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bandholm 24

PostPostao/la josey » 18. 10. 2025. (21:37)

som je to malo na svoj osebujan nacin napisa, al je 100% u pravu.
Kad buden moga gurnit brod za upalit motor onda cu na brodu imat 5god stare baterije.

perola ima jedrilicu i neide po svakakvom vrimenu po moru pa to sta je stavija polovnu za startnu mu se moze progledat kroz prste. Som, ha som, a sve je napisa, nebi se odrisija od kraja ako 100% nije siguran i u baterije i u motor.

Nije mi jasno samo zasto je ispalo da ja i som gnjojimo ja nisan reka nista, a on je stava koji je jedini i 100% ispravan.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la peroLA » 19. 10. 2025. (18:39)

som je napisao/la:Samo za motor koji se da upaliti manicom nije vazno da li je baterija stara ili nova. Za sve ostale ni u ludilu, bolje stat u portu nego ic na more s "novomstarom".
Ja da odem zimi na more s takvom baterijom ne bi se usudio ugasiti motor do povratka s mora.

Neznam sta si mislio na otic na more zimi, kod nas recimo se i ne gasi nikad motor kad se ide zimi na ribolov..
Danas sam testirao ovaj novi beren, nije novi nego 7/2025, izgleda da ce bit ok, ali znat cu tek poslije slijedece sezone.. provao sam sve drzat upaljeno i grijalicu...
Kroz prste mi se Josey iskljucivo moze pogledat zato jer imam vise akumukatore od kojih su svi ispravni
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la som » 19. 10. 2025. (20:49)

peroLA je napisao/la:Neznam sta si mislio na otic na more zimi, kod nas recimo se i ne gasi nikad motor kad se ide zimi na ribolov..

To znaci da krenem na more u subotu i vratim se u nedilju ali drugi tjedan.Webasto i frizider rade sedam osam dana, nema gasenja, plus sve ostalo da ne nabrajam.
Ovo ostalo bolje da ni ne komentiram
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

Prethodna

Natrag na Ostala elektronička i električna oprema

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.