Postao/la Rexi » 30. 05. 2011. (21:24)
hvala na savjetu mano, ali ja pitam stvari na forumu za koje nisam ziher da je to tako, ali sam imam nekakvu pretpostavku.
evo npr za pitanje gore koje sam postavio, a postavio sam ga sa razlogom, mislim da se treba spojiti kao na slici u privitku.
Razlog je jednostavan. motor ima dve kleme, vjerojatno jer je bivsi vlasnik tako palio motor direkt na aku.
e sad,ili sam ja krivo pa potrosacima stavio kleme (naravno na glavni kabel od stezaljka plusa i minusa), ili mi je nesto promaklo, ali poprilicno sam siguran da ispravno ili uz neku manju korekciju dobro mislim - samo trebam potvrdu.
hvala ti sto se brines i da nemam niti malo mozga, poslusao bi te, al ova sva amaterska pitanja koja sam ja postavljao su samo double check da dobro razmisljam, na kraju krajeva ne mozemo svi bit majstori, pa zato i sluzi forum, da pitas, saznas i da neke stvari sam naucis raditi. nista to nije filozofija, a opet i najmanja sitnica se moze razviti u vjecitu filozofiju.
edit: ovo na slici je jednostavna shema, fokusirana na aku, motor i sklopku tj. na spajanje minusa i plusa.
Sto znaci da nisam oznacavao osigurace itd. - > daljnje djelove sheme, ali koji naravno na brodu postoje
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.