Libis je napisao/la:som je napisao/la:To su gluposti, meni najnormalnije radi desalinizator koji vuce od 15-18 A. Baterija je najobicnija, Lifepo 4, 12 V, 200 Ah, ista ka i ova sta mi je u oglasu.
Vjerovatno bi u praksi sve funkcioniralo, ali opet kad ih precizno pitaš zasto ističu da baterija nije za vodene pumpe, a kao servisna je za brod, evo odgovor koji sam dobio:
"Our 12V Smart battery is designed and optimized for energy storage in applications such as service batteries for boats, RVs, and similar uses. It is not designed to serve as a starter battery or for direct powering of high-draw motors like water or bilge pumps, even if used briefly. The limitation lies in the internal configuration and protection logic of the BMS, which prioritizes stable, continuous discharge over short bursts of high current that pumps may require upon startup, even within the 8–10A range.
If your pumps are powered through an inverter or separate circuit not directly connected to the battery, or if you use a relay system that isolates the pump load, the battery remains a suitable choice for your service power needs."
Živa istina. Meni je litos pumpa bazena za živu ješku sa porerovim tajmerom ispraznila 50 ah lifepo 4 od ponoći do tri.Jednostavno bms izbacio, nisam ima svitla za navigaciju i kabinu iako su sve led.Od potrošača je još sonder na istoj ....a kad koristim auto pilot nemam problema iako često bude dobroga mora, vjerovatno zato šta je to uvik po danu kad ima sunca kad solar ubaciva. Biće je po danu i somov desalinizator upaljen.