Dizel DMB -anlaser - elektropokretač

Radari, solarni paneli, baterije, komandni pultovi, rasvjeta...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: Dizel DMB -anlaser - elektropokretač

PostPostao/la sapuncic » 20. 08. 2011. (21:48)

Manicu sam dobio uz motor ali nisam niti pokušao zavrtiti jer mi je jedan prijatelj rekao da nema šanse upaliti. Možda jedanput i probam kad budem besposlen na brodu.Greškom sam napisao za mast da je LIS3. Na jednoj od slika se i vidi Ina mast LIS 2. Na kutiji i piše : Podnosi utjecaj vode , visokih i niskih temperatura , štiti protiv korozije , pa je zbog toga prikladna za podmazivanje različitih vrsta valjnih i kliznih ležajeva i zglobova u poljoprivrednim , rudarskim i građevinskim strojevima , kučanskim aparatima i elektromotorima.-kraj citata.
sapuncic
New Entry

PostPostao/la niksa » 21. 08. 2011. (00:36)

Ja sam imao taj motor i s vremena na vrijeme sam ga palio manicom... digneš dekompresor, vrtiš, vrtiš i kad dobro zavrtiš pustiš dekompresor i manicu... i paziš da te ne opali po glavi... kurbla... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
PLAĆAJMO POREZ DRŽAVI KOJU VOLIMO
niksa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: drvena plastificirana pasara bez kabine

PostPostao/la Kiana » 21. 08. 2011. (10:28)

sapuncic - BRAVO super,...ne znam kako ti, ali ja bi više vremena portošio to sve poslikat i napisat, nego rastavit, popravit, sastavit,....dobar si nema šta
Radio ne radio svira ti radio...
Kiana
Member

Tip plovila: Adria 1002 - 2x Iveco Aifo 80 Ks

PostPostao/la sapuncic » 22. 08. 2011. (20:17)

Ispraksao sam se na par foruma elektronike , po struci sam tv mehaničar.Tamo sam često morao slikati šasije i module za televizore zbog nabave istih. Sad sam već ušaltan.Hvala na pohvalama.
sapuncic
New Entry

PostPostao/la deanc989 » 22. 08. 2011. (20:41)

sapuncic je napisao/la:Manicu sam dobio uz motor ali nisam niti pokušao zavrtiti jer mi je jedan prijatelj rekao da nema šanse upaliti. Možda jedanput i probam kad budem besposlen na brodu.Greškom sam napisao za mast da je LIS3. Na jednoj od slika se i vidi Ina mast LIS 2. Na kutiji i piše : Podnosi utjecaj vode , visokih i niskih temperatura , štiti protiv korozije , pa je zbog toga prikladna za podmazivanje različitih vrsta valjnih i kliznih ležajeva i zglobova u poljoprivrednim , rudarskim i građevinskim strojevima , kučanskim aparatima i elektromotorima.-kraj citata.

Vjeruj mi nije nikakav problem upalit na kurblu. Samo ako su dvije osobe. Jer ako si sam onda moras i vrtit i drzat dekompresor sto prepostavljam da je poprilicno tesko....
Ja ga tako palim vec skoro 2 tjedna :)
Samo nikako nesmijes sam doc na barku :P
I s kurblom ako dobro zavrtis svaki put pali iz prve :) (barem kod mene) U svakom slucaju nakon kurblajnja 2 tjedna pocnes cjenit anlanser :)
...da su najbolje stvari zapravo jednostavne, a ne slozene kao sto zamisljamo..
deanc989
New Entry

PostPostao/la plavo_more » 06. 12. 2012. (19:05)

deanc989 je napisao/la:
sapuncic je napisao/la:Manicu sam dobio uz motor ali nisam niti pokušao zavrtiti jer mi je jedan prijatelj rekao da nema šanse upaliti. Možda jedanput i probam kad budem besposlen na brodu.Greškom sam napisao za mast da je LIS3. Na jednoj od slika se i vidi Ina mast LIS 2. Na kutiji i piše : Podnosi utjecaj vode , visokih i niskih temperatura , štiti protiv korozije , pa je zbog toga prikladna za podmazivanje različitih vrsta valjnih i kliznih ležajeva i zglobova u poljoprivrednim , rudarskim i građevinskim strojevima , kučanskim aparatima i elektromotorima.-kraj citata.

Vjeruj mi nije nikakav problem upalit na kurblu. Samo ako su dvije osobe. Jer ako si sam onda moras i vrtit i drzat dekompresor sto prepostavljam da je poprilicno tesko....
Ja ga tako palim vec skoro 2 tjedna :)
Samo nikako nesmijes sam doc na barku :P
I s kurblom ako dobro zavrtis svaki put pali iz prve :) (barem kod mene) U svakom slucaju nakon kurblajnja 2 tjedna pocnes cjenit anlanser :)

Na mom motoru je jak jako teško paliti s manicom. Jednostavno se ne može prijeći preko gornje mrtve ročke u radnom taktu. Povrat manice je i opasan. Ja sam ga nogom kao nekadašnje snažne motocikle. Jednom sam palio isti takav motor s vrlo slabom kompresijom. Bez većeg problema sam savladavao navedenu mrtvu točku ali nije palio sve dotle dok nisam namjestio pun gas. Sada više moj motor ne mogu više nikako paliti manicom jer mi se ona spojka s valjčićima vrlo slabašno uključuje. Naoko je ispravna ali ne funkcionira.
plavo_more
Member

Tip plovila: Šket081

PostPostao/la plavo_more » 06. 12. 2012. (23:12)

Sapunčić, hvala na tako velikom trudu da pomogneš i dugima u vezi održavanja elektropokretača. Molio bi te da malo objasniš: da li su na rukavcu rotora kraterčići (hrapavost ) ili su to naslage masti? Ako su kraterčići, onda ti se sigurno jako brzo trošila bukola (brončana blazinica).

http://postimage.org/image/imh77dmc3/
plavo_more
Member

Tip plovila: Šket081

Prethodna

Natrag na Ostala elektronička i električna oprema

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.