Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
josey je napisao/la:nisam u pravu?
i na tome jos imas i izmjene u vidu velicine ili dizajna felgi,
ponavljam koja je poanta vitla od 1000w sa lancem od 6mm?
mikula moli je napisao/la:Naravno da nisi u pravu.....
Evo pokusaj sa razumjevanjem procitat sta je Som napisa.......
Pa ces mozda skuzit sta ti ja govorim.....
Mozes pokusat sa razumjevanjem procitat sta je Lupis napisa, al to ti nece bas pomoc....
A to sta ne vidis poantu u vitlu od 1000w i lancu od 6mm, pa guglaj malo....
Mogu ti samo rec da lanac od 6mm ima prekidnu cvrstocu od 1600kg.....
mikula moli je napisao/la:Naravno da nisi u pravu.....
Evo pokusaj sa razumjevanjem procitat sta je Som napisa.......
Pa ces mozda skuzit sta ti ja govorim.....
Mozes pokusat sa razumjevanjem procitat sta je Lupis napisa, al to ti nece bas pomoc....
A to sta ne vidis poantu u vitlu od 1000w i lancu od 6mm, pa guglaj malo....
Mogu ti samo rec da lanac od 6mm ima prekidnu cvrstocu od 1600kg.....
josey je napisao/la:
zasto na leidi 660 ugradjuju lpfrans vitlo od 500w i lanac od 6mm? sta nebi bilo logicnije po tvom ugradit witlo od 2kw na leidi? ono cisto nek se nadje?
stvar je u tezini lanca ne drzi brod ni sidro ni prekidna cvrstoca lanca nego TEZINA lanca.
al ovo je vjerojatno pre pre tesko za shvatit pa cu tu podvuc crtu.
lupisa i onako niko ne dozivljava nit odgovara na njegove postove jer su mu 99% postova direktne i jasno vidljive provokacije i nemaju veze al apsolutno nikakve sa temama u kojima posta.
i kad smo kod sidrenja, sta je totalni offtopic, ne, sidrenje se nije i nece ukinit, (isti bunt je bija na forumu kad je izasla informacija u javnost da ce se morat radit tehnicki, evo sad se vise niko ne buni) sidrenje ce se ogranicit kao npr u francukoj i italiji, zna se di mozes di nemozes, jasno je sve ucrtano pjesak/trava/kamen.
negdje te cak doceka gumenjak i jasno ti kazu tu mozes tu nemozes.
a negdje jedva cekaju da bacis sidro gdje nesmjes (recimo u travu) pa ti opali 2000e kazne
kod nas ce vjerojatno bit ovo drugo, cekat ce da bacis sidro a onda ce ti opandrčit kaznu
som je napisao/la:He, he, he ali samo da se zna.
50 m lanca 6 mm puno lakše digne vinč od 1000 W nego onaj od 500 W.
Manje se grije, manje se haba pa duže traje. Po meni su to prednosti jaceg vinca, ali mene ionako niko nista ne pita.
josey je napisao/la:ponavljam sto ce ti 2000watt, sto ce ti i 1000watt za 6mm kad tih 6mm izvlaci vitlo od 500w ??????????????????????
da ti nacrtam ?
jesi shvatio ili nisi jos ?
A dodatna oprema je vitlo od 500w, u standardu 500w/6mm lanac. eto ti imas 1000w / 6mm. aj provjeri jos jednom
stvar je u tezini lanca ne drzi brod ni sidro ni prekidna cvrstoca lanca nego TEZINA lanca.
al ovo je vjerojatno pre pre tesko za shvatit pa cu tu podvuc crtu.
i moj mikula moli
kakve ovo sve ima veze sa tim sto je covik pita koji lancanik ima, i sta san mu ja napisa da na 1000w najvjerojatnije ima 8 ili 10mm al da provjeri u manualu.
sto je tu apsolutno u krivu?
to sta ti imas 6? jel to?
eto bravo ti imaj od 6
josey je napisao/la:a ako je 1000w sumnjam da je lanac manji od 8mm, a bit ce najprije da je 10mm
nadji manual od witla, u manualu ti pise koja debljina lanca ide.
lupis je napisao/la:Zašto neke 660 i 600 stariji,imaju 115 ks ???
Pa i manje.
Zašto se serijski ne ugrađuje 150 ks sa 2500-3000 ccm,da se odmah eliminiraju razne situacije?
Josey,odgovori mi samo ovaj put,molim.
dimulius je napisao/la:500w se dosta pati sa 6mm lanca i 10ak kila sidra, pogotovo kad dizes sa nekih 20ak metri.
Meni je vinc 700w (Italwinch), i to je ok za 6mm lanac i 9kg sidro. Ali i da je jaci ne bi skodilo.
Ali totalno ste/smo u off topicu
Amo se vratit na bitno.
ginekol, to ti je za ovi novi brod, je li tako? Po zakonu, debljina lanca za glavno sidro bi ti za taj brod bila 8mm. 6mm je za do 7 metri.
A nekako i po izgledu taj brod se cini da mi moga bit dosta tezak (4-5 tona?) sta takodjer ide u smjeru 8mm.
I onda krecu problemi:
1. 50 metri 8mm lanca je tesko ko vrag.
2. Ako ti je lancanik mal, plitak, pocincani lanac ce ti radit probleme i morat ces stalno imat nekoga na provi da ga rukom rusi i slaze, jerbo se inace slaze u nevjerojatno visoku piramidu (ne bi covik virova)
Za to izbjec triba bi uzet inox lanac, a inox lanaca od 8mm je naravno dosta skup. Vec je i onaj od 6mm dosta skup, ali ajde.
Tako da se nalazis u dosta nezgodnoj situaciji.
p.s ako ti triba preporuka za sidro, javi, pogotovo ako ti taj danfort nije original
josey je napisao/la:
al nije to tema diskusije. sta ne?
a i ruku na srce ko sidri na 50m dubine??
mojih 99% sidrenja, a vjerujem i 99% onih koji sidre je do 10m dubine, pustim 30m lanca i to je to
najdublje sidrenje mi je bilo 32m
Natrag na Ostala elektronička i električna oprema
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.