starter dva motora 75ah agm optima
stern thruster 75ah agm optima
bow thruster 75ah agm optima
servis 2 x 165ah agm
matervolt kontroler za 3 baterije pokazuje volte I pokazuje punjenje/praznjenej Amperi za servisnu bateriju u % kaze koliko je puna tj prazna
solari 2x100W(nije moglo vise stat

sve ide s dva argo fet 200Amp
alternatori hitachi 2 x 80ah
kabeli presjek 35m2 za punjenje baterija
I sad nastaje problem,brod u lucici baterije 100% ,vozim iz lucice sve ok ali kad alternatori trebaju punit (stalo se dva dana u vali ,solar je to lagano nadopunjava ali nedovoljno)
napon bude 14,3V puni se s 35-38amp ali sve to brzo padne na 15-20Amp I napon 13,3V ili 13,5V
s takvim punjenjem nikad ne mogu napunit bateriju tj treba vozit dosta dugo da se kapacitet baterije popeo do 90%

ustekam brod na kopno punjac ,punjac puni bulk 50Amp 14,4volta I nakon par sati baterije na kontroleru 100% pune

Recimo Fjera VM alternator je uredno punio I 50Ah(bilo je dvi grupe baterija manje) I nakon 2h baterija servis bi dosla na 100%
Furija Yanmar Denso alternator 80ah isto bi punia baterije bez problema do 100% u voznji
Kako me to punjenej izludilo a i ja svog mestra jer njemu puni 40Ah 14,3Volta kad je testira na polu ispraznjenu servis bateriju (ali na ladni motor)
dosa sam do info da ti mali hitachievi alternatori su cudo izdrzljivi I kvalitetni ali strasno temperaturno osjetljivi za razliku od drugih alternatora
sta oce rec da oni pune 50- 60Ah ali samo kratko vrime kad se zagriju daju 10-15Ah I 13,5V upravo ono sta ja imam na zagrijan motor
a zato i jesu izdrzljivi sta ubace u prvu brzinu I lagano.....
I sad idu dva nova od 105a remy delco jer ova dva su me umela ovo lito