Pokositreni kabeli

Radari, solarni paneli, baterije, komandni pultovi, rasvjeta...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: Pokositreni kabeli

PostPostao/la amiklic1 » 09. 02. 2011. (13:15)

Te stopice su predviđene za krimpanje, ne za lemljenje, a pogledaj gori šta je Aladin napisa da se dogodilo.
Ako se dogodi nekakvo s_anje i žica se zagrije, lem se otopi i eto belaja... Kad je zakrimpana nema tih problema...

Svakako mislim da nije uputno lemit bez stezanja, a samo je nepotrebno lemit zakrimpani spoj...
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la ceko » 09. 02. 2011. (13:34)

amiklic1 je napisao/la:Te stopice su predviđene za krimpanje, ne za lemljenje, a pogledaj gori šta je Aladin napisa da se dogodilo.
Ako se dogodi nekakvo s_anje i žica se zagrije, lem se otopi i eto belaja... Kad je zakrimpana nema tih problema...

Svakako mislim da nije uputno lemit bez stezanja, a samo je nepotrebno lemit zakrimpani spoj...

Nema grijanja ako je dobar spoj i ako je vodič odgovarajućeg presjeka.. A ovo je dobar spoj (tako su to radili nekad) bolje dobro zalemit, nego loše zakrimpat. (P.S.: Ona zica u testu nije od 2.5 kvadrata ;) ..)
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la Pape » 09. 02. 2011. (15:46)

amiklic1 je napisao/la:
PS2: Pape, ako je fleksom otpila desnu stopicu, kako objašnjavaš da su licne malo uvučene. Tribaš očale?

...ne, ja ih iman, al mislin da bi ih ti triba nabavit...sve san objasnija u predhodnom postu baš oko tih uvučenih licni i to mi je otkrilo da čovik piše gluposti da proda svoja klišta. najjača laž je uvik skrivena između dvi istine...zapamti to.. ;) aj...probaj ponovo pročitat šta san objasnija...ako ne ide, javi...nacrtam ti vrlo rado... :thumbup:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la amiklic1 » 09. 02. 2011. (16:18)

ceko je napisao/la:
amiklic1 je napisao/la:Te stopice su predviđene za krimpanje, ne za lemljenje, a pogledaj gori šta je Aladin napisa da se dogodilo.

Nema grijanja ako je dobar spoj i ako je vodič odgovarajućeg presjeka.. A ovo je dobar spoj (tako su to radili nekad) bolje dobro zalemit, nego loše zakrimpat. (P.S.: Ona zica u testu nije od 2.5 kvadrata ;) ..)

Ok, 12ga ili awg je 3,31 mm2, moja greška. Ipak, nema puno razlike...
Hvala na isspravci ;-)
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 09. 02. 2011. (16:25)

Pape je napisao/la:
amiklic1 je napisao/la:
PS2: Pape, ako je fleksom otpila desnu stopicu, kako objašnjavaš da su licne malo uvučene. Tribaš očale?

...ne, ja ih iman, al mislin da bi ih ti triba nabavit...sve san objasnija u predhodnom postu baš oko tih uvučenih licni i to mi je otkrilo da čovik piše gluposti da proda svoja klišta. najjača laž je uvik skrivena između dvi istine...zapamti to.. ;) aj...probaj ponovo pročitat šta san objasnija...ako ne ide, javi...nacrtam ti vrlo rado... :thumbup:

Da, kužim da kod tebe nakon krimpanja ostanu sve licne razdvojene (ako misliš i tvrdiš da je nemoguće da budu kao jedno tijelo), pa sad i znam zašto moraš lemit. Sad si mi pomogao da promijenim mišljenje i spoznam da je u nekim situacijama lemljenje ipak dobra opcija. Pogotovo ako krimpaš "a'la Pape". ;)
PS: čovik ne prodaje svoja klišta, nego daje preporuku di uzet dobra klišta, čak i savjete kako jeftinije proć a kupit jednak proizvod ;)

Ako ti triba prevest, samo reci, zato smo tu da jedan drugom pomognemo...
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la aladin » 09. 02. 2011. (16:27)

:Other9: :Other9: :Other9:
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la amiklic1 » 09. 02. 2011. (18:51)

aladin je napisao/la::Other9: :Other9: :Other9:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la zore70 » 09. 02. 2011. (19:20)

Ovo je sve ludo ovdi :o
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la amiklic1 » 09. 02. 2011. (19:22)

Kad će lito više??
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 09. 02. 2011. (21:28)

Totalno ste me ispizdili :wtf: . Presat ili šaldat pitanje je sad :?: .
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la Pape » 09. 02. 2011. (21:37)

amiklic1 je napisao/la:
Pape je napisao/la:
amiklic1 je napisao/la:

Da, kužim da kod tebe nakon krimpanja ostanu sve licne razdvojene (ako misliš i tvrdiš da je nemoguće da budu kao jedno tijelo), pa sad i znam zašto moraš lemit. Sad si mi pomogao da promijenim mišljenje i spoznam da je u nekim situacijama lemljenje ipak dobra opcija. Pogotovo ako krimpaš "a'la Pape". ;)
PS: čovik ne prodaje svoja klišta, nego daje preporuku di uzet dobra klišta, čak i savjete kako jeftinije proć a kupit jednak proizvod ;)

Ako ti triba prevest, samo reci, zato smo tu da jedan drugom pomognemo...

...ma isti kua...nije gono nego se pas posra...a ta klišta šta on preporučuje i pokazuje kako gnječe, ne valjaju 3,14zde vode...zato šta gnječe samo sa dvi strane...prava profi klišta gnječe u šesterokut ili osmerokut... :idea: ...a sad me pitaj zašto to?!.. :Other19:... daklen, zaključak....još jedan krimpoamater.... :wave:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la mikula moli » 09. 02. 2011. (22:10)

aladin je napisao/la:
Ali ovo na Zrču... nije bila bas "bilo kakva" oprema. Ozbiljan američki proizvođač zvučnika i pojačala.... kada sam projektirao sve sam očekivao da će spržiti na Zrču, i zvučnike i pojačala, ali da će istopiti vodove i spojeve na skretnici (bakreni vodovi još dodatno pocinani) a da ce ostalo prezivjeti... e to nisam :?: :!: :?:

@mikula moli: na ozbiljnim kablovima (a o takvima valjda i pricamo ako vec pricamo o tinolima koji nisu bas najjeftiniji) se koriste i malo ozbiljnije izolacije i nije neki trecerazredni PVC koji se zapali upaljacem

kakvi god bili kabeli ili oprema, spoj se nesmi toliko grijat,ako se spoj ugrija na 200stupnjeva nesto ne stima....
mislim da tu nije nesto bilo kako triba sa pojacalim, malo su clipala, to moze bit uzrok....

bili lemljeni ili krimpani spojevi se nesmiju grijat......
mikula moli
Senior Member

Tip plovila: Leidi 600 + Suzuki 140

PostPostao/la aladin » 09. 02. 2011. (22:17)

mikula moli je napisao/la: kakvi god bili kabeli ili oprema, spoj se nesmi toliko grijat,ako se spoj ugrija na 200stupnjeva nesto ne stima....
mislim da tu nije nesto bilo kako triba sa pojacalim, malo su clipala, to moze bit uzrok....

bili lemljeni ili krimpani spojevi se nesmiju grijat......

Pa zato sam i naglasio da je "Zrče" tako da vjerovatno jest da su ih tjerali u clip i da je bilo izobličenja. Ali cinjenica je da se ipak dogodilo da se lem istopio. Kvalitetna oprema ali losa upotreba i eto sr@**a. To je bila moja poanta. Vec smo zakljucili da nema problema kada je kvalitetno napravljeno, kvalitetno se koristi i kvalitetno odrzava.
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la som » 09. 02. 2011. (22:23)

Ko nije siguran u svoj posao neka lemi.Može i na gradelama.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la mikula moli » 09. 02. 2011. (22:42)

som je napisao/la:Ko nije siguran u svoj posao neka lemi.Može i na gradelama.

: Laughing3: : Laughing3: : Laughing3:
mikula moli
Senior Member

Tip plovila: Leidi 600 + Suzuki 140

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostala elektronička i električna oprema

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.