Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
amiklic1 je napisao/la:Te stopice su predviđene za krimpanje, ne za lemljenje, a pogledaj gori šta je Aladin napisa da se dogodilo.
Ako se dogodi nekakvo s_anje i žica se zagrije, lem se otopi i eto belaja... Kad je zakrimpana nema tih problema...
Svakako mislim da nije uputno lemit bez stezanja, a samo je nepotrebno lemit zakrimpani spoj...
amiklic1 je napisao/la:
PS2: Pape, ako je fleksom otpila desnu stopicu, kako objašnjavaš da su licne malo uvučene. Tribaš očale?
ceko je napisao/la:amiklic1 je napisao/la:Te stopice su predviđene za krimpanje, ne za lemljenje, a pogledaj gori šta je Aladin napisa da se dogodilo.
Ako se dogodi nekakvo s_anje i žica se zagrije, lem se otopi i eto belaja... Kad je zakrimpana nema tih problema...
Svakako mislim da nije uputno lemit bez stezanja, a samo je nepotrebno lemit zakrimpani spoj...
Nema grijanja ako je dobar spoj i ako je vodič odgovarajućeg presjeka.. A ovo je dobar spoj (tako su to radili nekad) bolje dobro zalemit, nego loše zakrimpat. (P.S.: Ona zica u testu nije od 2.5 kvadrata..)
Pape je napisao/la:amiklic1 je napisao/la:
PS2: Pape, ako je fleksom otpila desnu stopicu, kako objašnjavaš da su licne malo uvučene. Tribaš očale?
...ne, ja ih iman, al mislin da bi ih ti triba nabavit...sve san objasnija u predhodnom postu baš oko tih uvučenih licni i to mi je otkrilo da čovik piše gluposti da proda svoja klišta. najjača laž je uvik skrivena između dvi istine...zapamti to..aj...probaj ponovo pročitat šta san objasnija...ako ne ide, javi...nacrtam ti vrlo rado...
aladin je napisao/la::Other9:![]()
amiklic1 je napisao/la:Pape je napisao/la:amiklic1 je napisao/la:
...ne, ja ih iman, al mislin da bi ih ti triba nabavit...sve san objasnija u predhodnom postu baš oko tih uvučenih licni i to mi je otkrilo da čovik piše gluposti da proda svoja klišta. najjača laž je uvik skrivena između dvi istine...zapamti to..aj...probaj ponovo pročitat šta san objasnija...ako ne ide, javi...nacrtam ti vrlo rado...
Da, kužim da kod tebe nakon krimpanja ostanu sve licne razdvojene (ako misliš i tvrdiš da je nemoguće da budu kao jedno tijelo), pa sad i znam zašto moraš lemit. Sad si mi pomogao da promijenim mišljenje i spoznam da je u nekim situacijama lemljenje ipak dobra opcija. Pogotovo ako krimpaš "a'la Pape".![]()
PS: čovik ne prodaje svoja klišta, nego daje preporuku di uzet dobra klišta, čak i savjete kako jeftinije proć a kupit jednak proizvod![]()
Ako ti triba prevest, samo reci, zato smo tu da jedan drugom pomognemo...
aladin je napisao/la:
Ali ovo na Zrču... nije bila bas "bilo kakva" oprema. Ozbiljan američki proizvođač zvučnika i pojačala.... kada sam projektirao sve sam očekivao da će spržiti na Zrču, i zvučnike i pojačala, ali da će istopiti vodove i spojeve na skretnici (bakreni vodovi još dodatno pocinani) a da ce ostalo prezivjeti... e to nisam![]()
![]()
![]()
@mikula moli: na ozbiljnim kablovima (a o takvima valjda i pricamo ako vec pricamo o tinolima koji nisu bas najjeftiniji) se koriste i malo ozbiljnije izolacije i nije neki trecerazredni PVC koji se zapali upaljacem
mikula moli je napisao/la: kakvi god bili kabeli ili oprema, spoj se nesmi toliko grijat,ako se spoj ugrija na 200stupnjeva nesto ne stima....
mislim da tu nije nesto bilo kako triba sa pojacalim, malo su clipala, to moze bit uzrok....
bili lemljeni ili krimpani spojevi se nesmiju grijat......
som je napisao/la:Ko nije siguran u svoj posao neka lemi.Može i na gradelama.
Natrag na Ostala elektronička i električna oprema
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.