Sada jedno tri godine ima takvih svjetala za kupiti, Ipak sam bio u pravu, kao i u mnogočemu sam trčao pred rudom.
Takva jako štedljiva svjetla su blesavo preskupa, a ustvari im je promjenjeno grlo i možda malo unutrašnjosti, izvana su ostala ista.
Ja sam svoja preuredio. Preko Ebaya sam kupio nekoliko kao mali prst debelih dioda, koje svjetle dosta jako, pogotovo na vrhu gdje imaju malo povečalo.

Ugradio sam dvije diode u trobojnu pozicionu svjetiljku, a jednu u bijelu 360 stupnja svjetiljku, dvije u gornjoj pozicionoj svjetiljci izgledaju ovako:

Između njih sam stavio karton sresvučen staniolom. Na pod gdje su grla stavio sam okruglu ploču i nju presvukao staniolom.
i to svjetli ovako:

U trobojnoj, ali i u sidrenoj svjetiljci na "plafonu" sam napravio kose stožce, istokarene od drva. Kut sam zaboravio, ali sam eksperimentirao tako da je svjetlo jako razbacivalo na stranu. I njih sam naravno presvukao staniolom.
Evo stošca u trobojnoj svjetiljci:

Inače sam trobojno i sidreno svjetlo svjetlo izbacio. Ove je godine samo ovo malo bijelo svjetlo, na diodu, svjetli ko grom, pali se sumrakom, a gasi jutarnjom zorom, izgleda ovako: