Postao/la sapuncic » 19. 08. 2011. (03:04)
Kupio pasaru Gradac prije par mjeseci. Brod stajao na suhom vezu dvije godine. Ovo ljeto me već par puta anlaser zafrkne i ne upali a ja umjesto na izlet prvi put skinem sam anlaser da bi ga drugi dan odnio lokalnom auto električaru. Anlaser popravljen i slijedeća dva puta pali veselo. Stižu tri dana blagdan + subota i nedilja. Velike pripreme za tri dana điranja brodom oko Zadra. Ukrcam sve u brod , žena čeka da odveže konope a ja kresnem ključ , anlaser zavrti ali ne upali , opet nije uskočija zubčanik i ne pali.Oblije me znoj , pošaljem ženu autom da popije kavu kod najbliže prijateljice a ja kako sam od prije neki dan već verziran za skidanje anlasera sad ga skinem za petnaest minuta. Kad što , zubčanik koji treba da klizne po osovini i uzubi zamajac ostao blokiran zbog RUZINE. Petnajst dana prije bio kod meštra na reparaturi i sada opet blokiran.Pokušao sam kacavidom gurati zučanik ali nije išlo. Odem kuči , isturpijam osovinu, podmažem mašinskim uljem i LIS 3 mašču ,vratim sve na brod, kresnem iz prve i napokon tri dana brodom po Zadarskom kanalu. Posli deset dana ponovo ne kresne iz prve , anlaser zavrti ali zupčanik ne uključi i tako drugi put , treči put upali i izlet prođe ok. Slijedeči vikend opet ista priča nekad upali nekad ne.
Dosadilo mi već sve i u ponediljak skinem anlaser pa ču ga temeljito sam servisirati do vikenda.Opisat ču proceduru i ubaciti nekoliko slika da se vidi , a pomoč mi je došla i preko telefona od starog meštra koji cili život popravlja anlasere na poljoprivrednim strojevima i autima.Kad je anlaser skinut , (odvida se i vodena pumpa i odmakne da bi se anlaser mogao izvući )pregledao sam zamajac da nije negdi voda koja zaruzina anlaser. Rukom okrenuo remen i kroz otvor gdje dođe anlaser pregledao cijeli zamajac - sve ok - suh kao barut.Ostatak procedure ču dopuniti sa slikama.